"Svítící" hrany u objektů - Grafika GTX-780Ti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
SkyF
Nováček
Nováček

"Svítící" hrany u objektů - Grafika GTX-780Ti

Příspěvek od SkyF »

Ahoj všem rádcům,
už jsem docela zoufalý, tak zkusím i tady u vás.
Už nějakou tu dobu mám grafiku Asus GTX780Ti - http://www.czc.cz/-/140965/produkt a dělá mi téměř v každé hře to, že většinou při tmavější scéně se při pohybu kamery do stran zobrazují jakoby svítí hrany u objektů. Dělá to skoro u každé hry, ale nejvíc je to vidět u Minecraftu a např. u 7 Days to die.
Zde to mám i nahrané na mobilu:
1) Je to vidět na těch stromech ve tmě : https://www.youtube.com/watch?v=C_CSMI_k1I8
2) V Minecraftu na cobblestonu : https://www.youtube.com/watch?v=3pdV-n01ZhA
Samozřejmě jsem zkoušel všechny možné nastavení ve hře a v systému. A monitorem to není, protože se to nahraje i na video v systému, které jsem teda neuploadoval, ale je to tam.
Ovladače jsem zkoušel všechny co byly od vydání karty k dispozici.
Jinak mám tam ještě tohle:
CPU Intel(R) Core(TM) i7-4770K @ 3.50GHz
16GB RAM
Rozlišení 2560x1440 na Samsung SyncMaster S27A850D
Windows 8.1
Předem všem díky za tipy čím by to mohlo být 8)
Naposledy upravil(a) SkyF dne sob 22. úno 2014, 18:52, celkem upraveno 2 x.
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: "Svítící" hrany u objektů - Grafika GTX-780Ti

Příspěvek od blaho »

Pro Panačka snad reklamacia , nie ?

Inak si uprav ten odkaz na YT, mne to ukazalo moju oblubenu skupinu :-D
http://youtu.be/Z2Y30NNTQ0Y

klikni na : zdielat pod videom
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Oprav si linky na videa.
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Asi před rokem jsem řešil divnej problém s jednou sestavou, majitel si stěžoval na občasný artefakty v obraze, karta nová(7970), z RMA se vrátila ala "závada se neprojevila" hned po prvním postu karta okamžitě začala mírně deformovat onka, 3D běželo ale podobný deformace. Kartu jsem vyndal, vyzkoušel u mě a fungovala v pořádku, problém byl na straně desky, respektive PCIe konektoru, byl v ně prach, nevim jak se to dotyčnýmu podařilo byla to necelý dva roky stará deska - holt sinlej kuřák, jak měnil kartu, tak ten humus narval do PCIe slotu, nešlo to ven ale vubec. Nekonec jsem to asi po hodině vyšťoural a frčí to dodnes. Vyzkoušej kartu v jiném PC, případně popros reklamačního technika, než ti pošle kartu na RMA aby ji vyzkoušel. Pokud máš doma ještě starou kartu, vyzkoušej i tu a při vyndání karty ze slotu se podívej dovnitř, jestli je čistej. Když jsem měl HD4890 projevoval se takhle zdroj, kterej byl sice kvalita ale byl na cestě k pánu, takže ideální ověření je test v jiném PC.
SkyF
Nováček
Nováček

Příspěvek od SkyF »

RAD-x píše:Asi před rokem jsem řešil divnej problém s jednou sestavou, majitel si stěžoval na občasný artefakty v obraze, karta nová(7970), z RMA se vrátila ala "závada se neprojevila" hned po prvním postu karta okamžitě začala mírně deformovat onka, 3D běželo ale podobný deformace. Kartu jsem vyndal, vyzkoušel u mě a fungovala v pořádku, problém byl na straně desky, respektive PCIe konektoru, byl v ně prach, nevim jak se to dotyčnýmu podařilo byla to necelý dva roky stará deska - holt sinlej kuřák, jak měnil kartu, tak ten humus narval do PCIe slotu, nešlo to ven ale vubec. Nekonec jsem to asi po hodině vyšťoural a frčí to dodnes. Vyzkoušej kartu v jiném PC, případně popros reklamačního technika, než ti pošle kartu na RMA aby ji vyzkoušel. Pokud máš doma ještě starou kartu, vyzkoušej i tu a při vyndání karty ze slotu se podívej dovnitř, jestli je čistej. Když jsem měl HD4890 projevoval se takhle zdroj, kterej byl sice kvalita ale byl na cestě k pánu, takže ideální ověření je test v jiném PC.
Docela zajímavý nápad, ale karta i deska je nová :(
SkyF
Nováček
Nováček

Příspěvek od SkyF »

Hladis píše:Oprav si linky na videa.
Odkazy opraveny, jsem si nevšiml že se to špatně zkopírovalo :sad:
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Zkoušel si opravdu že to není monitorem? Tohle vypadá na klasický přesraný overdrive (to samý jako já mam jako varování v podpisu)
Naštěstí Shitsungy maj nastavitelnou odezvu většinou Zkus nastavit v menu:
Picture - response time - NORMAL
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
SkyF
Nováček
Nováček

Příspěvek od SkyF »

Ache píše:Zkoušel si opravdu že to není monitorem? Tohle vypadá na klasický přesraný overdrive (to samý jako já mam jako varování v podpisu)
Naštěstí Shitsungy maj nastavitelnou odezvu většinou Zkus nastavit v menu:
Picture - response time - NORMAL
No tak to je masakr, udělal jsem to jak píšeš a asi to fakt pomohlo :lol:
Teď si připadám jako blbec :oops:
Díky moc !!!!!!!!!!
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Tak LCD monitory a odezvu devastující technologie Overdrive (i když marketing a tabulky v recenzích řikají něco jiného), na to už mam čuch. :-D Další jasný důkaz, že lidi prostě overdrive nechtějí. To že se ty "vylepšený" milisekundy líbí recenzentovi na grafu odezvy, ještě neznamená že se to líbí lidskýmu oku. V reálu když vedle vás projede rychle černý auto, tak za ním určitě nevidíte světlýho ducha. :-D
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

Heh ani jsem nevedel ze neco takoveho existuje mam Samsunga a Picture response time mam na "fastest" ale zadne takove problemy jsem nastesti nezaznamenal
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

ja mam philips a tuhle parádu mam vyplou, na smart response "fastest" mi to taky dělá a nějaký zlepšení v odezvě sem nepozoroval
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Jo, tyhle ty overdrive nikdy nic pořádně nevylepšují, odezva pak místo klasicky (BenQ AMA OFF):
http://abload.de/img/ama_off_0-150-0loupj.png

...může vypadat takto strašidelně (BenQ AMA ON):
http://abload.de/img/ama_premium_0-150-07gu9y.png
- tento zub na odezvě rise je ten světlý duch...

Ty tmavý duchy co mam já v podpisu zase dělá zub na odezvě fall... skvělá to technologie. A bohužel u Dellů nejde vypnout, ostatní firmy co maj mozek (Asus, AOC, BenQ, LG, Samsung...) už dávno v OSD mají volbu na vypínání (Trace free, AMA, overdrive...). Vetšinou od výroby jsou ale nastavený tak aby v recenzích dopadali dobře = třeba AOCy jsou nastavný na medium stupeň overdrive a ASUSy na většinou agresivní level TraceFree 60... Ale když je možnost volby, tak je to super, ať si každý vybere co chce že jo. :wink:
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“