dotaz bude znít stručně a jasně: existuje nějaký herní notebook (jakýkoliv prodávaný v ČR) s IPS panelem, velikostí do 15,6" a zpracováním lepším než z hračkářství? Cena je ideálně samozřejmě co nejnižší, strop maximálně na hraně 40 000 Kč (tj. nějakých €1450).
Proč se ptám: v současné době dávám na reklamaci notebook díky závadě přímo při návrhu notebooku, tj. neřešitelnou opravu, díky které budu trvat na vrácení peněz. Cena notebooku byla 40kKč a ač se jinak jedná o skvělý ultrabook/hybrid, změnily se i za tu dobu mé priority. Nepotřebuji již vysloveně ultra mobilní hybrid s perem a výdrží přes deset hodin, ale spíš něco, na čem bych mohl regulérně pracovat (psát) mimo domov (v jiné místnosti, jen převozy autem) a i si zahrát, alespoň na minimální detaily a slušné rozlišení, BF4 a strategie budovatelského charakteru (Tropico 5 výhledově).
Podmínky jsem si tedy stanovil jasné: žádné obrovské monstrum s pěti kily, žádný vysloveně hanebný plasťák, co sám o sobě vrže a rozpadá se jen pohledem, a hlavně IPS panel (a při 15,6" očekávám minimálně FullHD rozlišení, ačkoliv v něm nemusím samozřejmě hrát).
Kdyby se povedlo najít rozumný přístroj za rozumné peníze, zbytek bych dal směrem do malého tabletu s perem na jednoduché poznámky a konzumaci obsahu - tj. internet, filmy a seriály a nouzově emaily.
Jsem v říši snů, anebo se dá něco rozumného najít, třebaže s nějakým ústupkem?
PS: IPS chci proto, že nejsem žádný profi pařan, co si myslí, že na rychlosti TN panelů zboří svět - potřebuji display, který nebude měnit barvy i při kolmém pohledu a nebude se mi chtít grcat.