Thief 4

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Riku
Začátečník
Začátečník

Re: Thief 4

Příspěvek od Riku »

Fyziku to má teda strašnou, nevím na co tam je PhysX použito, ale když odhodíte mrtvolu tak to vypadá jak v 10 let starý hře. Jinak já mám nahráno cca 3 hodiny a jede mi to naprosto plynule bez škubání na max detaily, SSAA na low :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Jinak docela čumím, physX a časem mantle? :? Takže jednim to pojede lépe a druzí můžou onanovat nad padajícími předměty, to sme to dopracovali :-D
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

Ja som si to stiahol :oops: Len na skusku , ze ci je hra dobra. Vcelku ma to bavi. Na ploche mam 2 odkazy na hru jeden x64 a druhy x86 , spustam zatial len cez x86 a necitim ziadne trhanie obrazu. Hra ide pekne plynulo a ze AMD Evolved :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
AMD Ryzen R7 9800X3D | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA ASUS ASTRAL RTX 5080 OC 16GB | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

Žádný PhysX tak jak si ho představujete tam není. Ty knihovny PhysX jsou snad v každý hře stavěná na Unreal Enginu.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

0martas0 píše:Žádný PhysX tak jak si ho představujete tam není. Ty knihovny PhysX jsou snad v každý hře stavěná na Unreal Enginu.
No jo, já čumim na logo, a ono to vlastně jede na zastaralým Unreal Engine 3 :-D - to vše vysvětluje, protože Unreal engine má v sobě integrovanou physX fyziku. To sem ale fakt hodně zvědavej jak do tohohle dědečka naroubujou Mantle.

EDIT: Tak VRAM to vyžírá úžasně, hned na začátku hry vyžráno 2,6GB... hezký. Nekecali jste klucí. :)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Úplně stejně jako tam kdysi naroubovali ten PhysX :D
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

Jsou vývojáři tak neschopní, že takhle vypadající hra tak vyžírá VRAM a nebo to udělalo AMD schválně, aby aspoň trochu poškodilo Nvidii.

Já jsem celkem zvědavej, proč zas Mantle přijde až pozděj? Jednu chvíli jsem přemýšlel, že bych snad přešel na AMD, ale s takovým přístupem jim na to s prominutím seru. Vyjde hra ( dejme tomu, že mi nepojede nejlíp ) a já budu čekat měsíc než výjde patch s Mantle, abych si to mohl zahrát.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Krteq píše:Úplně stejně jako tam kdysi naroubovali ten PhysX :D
PhysX je součástí toho enginu (UE3), ten tam opravdu roubovat nemuseli. Ale jiný API to už roubování bude (i když s tím ani starý verze tohohle enginu neměli problémy viz. UE1 a S3 Metal)... Ale když se o té hře mluvilo jako o next gen hře a AMD o té hře básnilo na té předváděčce, tak sem čekal nějaký modernější základ než UE3 na steroidech a kapačkách. :-D

Taky bych tipoval že si asi z mantle hodně polepší, protože jak koukam tak na full detaily s max SSAA mě ta grafika dost často klesá z vytížením i na 80-90%... takže limitace CPU jako u BF4. :x Ale stějně jako BF4 to lítá na 60+fps a bez nějakých škubů (paměti mam dost :-D), takže pohoda.

Horší je že mě ta hra teda nějak nechytá. Ale zatim je to asi jenom nějaká intro epizoda co ukazuje možnosti hry a vede za ručičku... uvidíme co bude dále.
0martas0 píše:Já jsem celkem zvědavej, proč zas Mantle přijde až pozděj?
že by to bylo tím Enginem? UE3 je původem DX9.0c engine... od té doby akorát bobtná jako kdysi UE2 který časem taky vyfasoval efekty i ze shader modelu 2.0! (A to původní verze neuměla ani bump-maping - viz. UT2004)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
marcelus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marcelus »

K tym warezom... Vcera sa mi este aj preload updatol takze asi by bolo predsa len lepsie pockat na oficialnu verziu a z nej si robit zavery. Este by som chcel vediet ze ked vidite logo PhysX tak preco automaticky pisete len negativne reakcie. Nie je to GPU verzia a CPU bezi v kazdej jednej hre bez problemov. Aspon ja som sa este nikdy so ziadnym PhysX problemom nestretol. Je to rovnako bezproblemove ako Havok. Pokial su problemy tak by som ich hladal priamo v Unreal Engine. Kazda druha hra na nom bezi na nejakej staruckej verzii na ktoru su nalepene nove efekty. Taky Splinter Cell uz roky bezi na Ubisoftom upravenom UE 2,5. Chcelo by to uz nejaky modernejsi novy engine. Mne UE nikdy nejako extra nesedel. Jedine kde sa mi paci je Bioshock Infinite ale aj to len vdaka vybornemu art stylu. Technicky je to ako kazda ina UE hra. Uzavreta , linearna bez poriadnej fyziky a interakcie s okolim. Vsetko staticke....
CPU/ i7 4770 3,9 Ghz, GPU/MSI GTX 1070 Gaming, RAM/Kingston 16 GB DDR3 2133 Mhz,Enermax Platimax 750 W, DELL U2515h 2560x1440, Win 7 64 bit
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Mal som zbytocne obavy. VRAM to sice vytazuje na 2GB, ale vo FullHD, Vsync zapnute, detaily nastavene na max. to slape pekne 59-60fps. Jedine SSAA som dal na nizsie a FXAA som vypol. Grafika mi zemitymi farbami pripomina Turoka a Time Shift. Hratelnost OK.
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
flakk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od flakk »

Jak se otvírají trezory? Ve zlatnictní, kde se má ukradnou maska je jeden. Jsem si dal zvuk na maximum a při otáčení číselníkem to na některém čísle hlasitě klapne, tak takhle otočím všemi třemi a nic. A už jsem narazil na další trezor v jednom domě. Přece ho nenechám plný :x
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Já jsem k tomu našel kombinaci :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
flakk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od flakk »

A kde? Všechny v tom zlatnictní jsem obral, všechno jsem přečetl, alespoň si to myslím. Tak co mi uniklo?
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

SZ
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Procesory
http://pclab.pl/art56634-9.html

GPU
http://pclab.pl/art56634-3.html

Benchmark
http://pclab.pl/art56634-8.html

Mam takovy pocit, ze je to narokove bud ukazkovy demo PhysX, nebo neoptimalizovana srajda, coz je trochu divny, jelikož UE a hry na nem tedy podavaji daleko lepsi výsledky s daleko lepsim vizualem.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Není to náhodou tím SSAA, stejně jako ve Sleeping Dogs pokud se zaplo SSAA na nejvyší kvalitu tak to jelo špatně i na HD7970 a GTX 680. Stačí dát SSAA na low a hned je 2x víc fps
PS5 Pro | LG OLED CX55
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ache píše:
Krteq píše:Úplně stejně jako tam kdysi naroubovali ten PhysX :D
PhysX je součástí toho enginu (UE3), ten tam opravdu roubovat nemuseli. Ale jiný API to už roubování bude (i když s tím ani starý verze tohohle enginu neměli problémy viz. UE1 a S3 Metal)...
Ache, nemáš nějakou krátkou paměť?

Kvůli naroubování podpory PhysX middleware (tehdy ještě od Ageia), a to jak SW i HW verze, do UE3 enginu bylo zdrženo vydání UT3, i když před tím už byly vydány nějaké hry na tomhle enginu. Stačí si projít pár článků z té doby. Např:
AnadTech - 14.12.2007 píše:The other and far more important piece of news however is that in spite of drought of games supporting PhysX, AGEIA managed to get a single win some time back which is finally coming to fuition, and that win may very well make everything else irrelevant. That win? Epic’s Unreal Engine 3.

As game development costs have increased, studios have turned to licensing game engines rather than developing their own. For this generation of hardware and engines, there’s no bigger player in the market than Epic, whose Unreal Engine 3 has been licensed at a mind numbing rate. This has been fantastic news for AGEIA, who now is the default middleware provider for a significant percentage of first person shooters to be released over the next few years. With their troubles getting developers to adopt PhysX elsewhere, AGEIA needs PhysX support on Unreal Engine 3 games to be utilized to make or break the hardware.

Although several Unreal Engine 3 games have shipped since last year, Epic has still been hammering down the PC version of the engine and its PhysX hardware support. Only now has an Unreal Engine 3 game shipped with PhysX hardware support, Epic’s Unreal Tournament 3. With UT3 having shipped, AGEIA has reached a milestone: Unreal Engine 3 is finally shipping to developers with full PhysX hardware support, and a AAA game has finally shipped that can use PhysX for first-order physics, and a welcome change for all parties from previous AAA games that have only used second-order physics.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Krteq píše:Ache, nemáš nějakou krátkou paměť?
Ne nemam, PhysX je odjakživa součástí UE3 enginu. Nebo existuje nějaká hra na UE3 (neplést s UE 2.5) s jiným fyzikálním enginem. :)
Riku píše:Není to náhodou tím SSAA, stejně jako ve Sleeping Dogs pokud se zaplo SSAA na nejvyší kvalitu tak to jelo špatně i na HD7970 a GTX 680. Stačí dát SSAA na low a hned je 2x víc fps
Nene tím to na silných GPU není, já ma vše na full a stejně dost často padá vytížení GPU pod 99% = limitace ze strany CPU. Ideální situace na přidání mantle. :)
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ache píše:
Krteq píše:Ache, nemáš nějakou krátkou paměť?
Ne nemam, PhysX je odjakživa součástí UE3 enginu. Nebo existuje nějaká hra na UE3 (neplést s UE 2.5) s jiným fyzikálním enginem. :)
Však si to přečti. Těch článků je z té doby víc, stačí si je projít.

A ano, potom už byl v UE3 PhysX integrován navždy :roll:

Ta samá situace je teď s Mantle, máš ohlášenou podporu ve 4 enginech. V jednom už to funguje a pochybuju, že by se přehození rendering path skrze API muselo na engine nějak extra složitě "roubovat", největší peklo bude jen vychytat chyby.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

0martas0 píše:Já jsem celkem zvědavej, proč zas Mantle přijde až pozděj? Jednu chvíli jsem přemýšlel, že bych snad přešel na AMD, ale s takovým přístupem jim na to s prominutím seru. Vyjde hra ( dejme tomu, že mi nepojede nejlíp ) a já budu čekat měsíc než výjde patch s Mantle, abych si to mohl zahrát.
Děláš jako kdyby na AMD kartách ta hra Mantle vyžadovala nebo co. Vždyť jede bez problému i na DX, Mantle bude bonus pro ty co si počkaj (a kdoví zda zrovna u týhle hry vůbec bude mít efekt, když to jede na starodávném unreal 3).
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“