Ahoj,mám otázka týkající se Wi-Fi.Nikdy jsme neměli doma Wi-Fi takže internet mi jede úplně v pohodě jenže moje máma se rozhodla že by si chtěla koupit tablet a připojovat se s ním samozřejmě na internet ... Jen mě teď zaráží jelikož teď hraji online hry..(League of Legends atd..).Zajímalo by mě jestli se routerem nějak zpomalí můj internet nebo prostě zvýší ping? Aktuálně hraji na 32ping stabilních celou hru a jede mi to uplně skvěle.Díky za každou radu předem Ahoj
P.S: Popřípadě kdyby to mělo zpomalovat internet dá se to nějak obejít a dát do tabletu internet jiným směrem?
Vůbec nic se nezmění, jedinej pokles rychlosti by nastal, kdyby Ti někdo na wifině stahoval data. A do tabletu internet jinak nedáš než přes wifi nebo přes 3G sít(mobilní operator přes SIM kartu).
Lepsi routery maji QoS a pro nizke latence potrebujes minimalni pocet hops a samozrejme cistou lajnu mezi routerem, isp a serverem. Na slusnem routeru lze rozbehat OpenWRT se Squidem a mas po problemu na tve strane dratu. Lepsi reseni neni, protoze ty domaci opeakce topinek neumi lautr nic, pretezuji se a fragmentuji pakety. Na strane ISP neovlivnis nic.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo