Zdarek,
hledám HDD kterej by zvládal rychle číst i zapisovat zároven a nebyl to SSD
určení:
jako stahovací HDD kde se hned po stažení rozbaluje a poté exportuje na NAS.
mám klasická 2TB Green po WD a dost to nestíhá (pomalé)
Proč spíš do RED?
kapacitu neřeším,potřebuji to jako mezipamet.
spíš řeším rychlost v zapisu malých bloku(stahovani vice souboru naraz) a následné rozbalení v RAR
WD RED nemaji ani rychlost a ani kapacitu protezovani, protoze je to jen nejlevnejsi HDD pro 24/7/365 do domacnosti nebo male firmy s minimalistickym tokem a zatezi. Nemuze se rovnat zakladnimu modelu RE4 Reseni existuje v podobe hybridniho pole, ale to stejne vsichni znate a nebudu tahat drevo do lesa.
Bude to chtit poradny SSD (z portofolia Samsung by to zvladl jen SM843T a SM1625), protoze jiste nekdo prohlasi dokonale 840/EVO s 10ti letou vydrzi (pozn.: zelena slova), ackoliv to nedokaze rozdychat ani celkem obstojny Samsung 840 Pro ve 128GB variante (kombinace flashnuteho LSI2008 SuperMicro i Adaptec 6405), se kterym jsem podpobnou srandu zkousel s bcache i hybridnim ZFS jako dalsi tridu adresovane hiearchie.
Lokomotiva:
Takove srovnani by bylo stejne hodnotne, jako vetsina utilit pro "rychlost" SSD, ktere nerikaji vubec nic. Popadni disk, udelej si dva oddily a uvidis svet i z opacneho uhlu pohledu.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
Slo by pouzit ZFS RAIDZ2 s RAM caching (32GB ECC RAM) nebo si buildnout vlastni kernel bcache a SSD typu Intel 320, Intel 710, Micron P400m, Intel S3700, Kingston E100 nebo SM843T. Nakonec bottleneck bude v NIC.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
Já bych použila 2 Velociraptory, ale jinak než to mám já - nonRAID.
Takže na jeden z nich by se data ukládala a po uložení by se data dekomprimovala na druhý z nich.
Takže čtecí hlavy jednoho disku by převážně načítaly data ke zpracování a čtecí hlavy druhého disku by převážně zapisovaly zpracovaná data.
Pokud musí oboje zvládnout čtecí hlavy jen jednoho disku, dojde k takovému jejich rozkmitání, že to práci výrazně zdrží.
U SSD by to bylo jedno, ale ten vylučuješ.
Takže radši 2 disky než libovolný klasický disk - pokud by byl jen jeden.