Zamrzání PC krátce po startu W7
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- PaleCZ2010
- Začátečník

-
Zamrzání PC krátce po startu W7
Dobrý den,
moje sestava:
Intel Core i5-750
Sapphire Radeon HD 6950 2GB
Gigabyte GA-P55A-UD3
A-DATA XPG Gaming v2.0 Series 4GB (2x2GB) DDR3 2000
CHIEFTEC 500W
Cooler Master Elite
2x HDD 500GB
1x HDD 250GB
Po přestěhování do nového bytu se mi při prvních spouštěních systému (Windows 7 Ultimate) za den začalo stávat, že systém krátce po naběhnutí a ťuknutí na ikonu prohlížeče (mozilla) zatuhává (pomůže jen tvrdý reset nebo vypnout/zapnout). Dělá to jen při prvních startech a v nulové zátěži.
Počítač jsem rozdělal a komplet vyčistil (stlačeným vzduchem i zdroj jsem rozdělal) dále jsem systém přeinstaloval na jiný disk a dělá to stejně.
Pokud počítač zahřeji (Prime 95 + MSI Kombustor nebo nějakou hrou) počítač pak celý den funguje normálně.
Nevím jestli to má nějakou spojitost, ale fakt je ten, že v novém bytě je podstatně větší zima než v tom minulém.
Podezřívám zdroj už má hodně naběháno, ale při maximální zátěži vše běží jak má.
BTW Prime95 + Kombustor - test stability - přes hodinu a bez chyb. Taktované nemám nic.
moje sestava:
Intel Core i5-750
Sapphire Radeon HD 6950 2GB
Gigabyte GA-P55A-UD3
A-DATA XPG Gaming v2.0 Series 4GB (2x2GB) DDR3 2000
CHIEFTEC 500W
Cooler Master Elite
2x HDD 500GB
1x HDD 250GB
Po přestěhování do nového bytu se mi při prvních spouštěních systému (Windows 7 Ultimate) za den začalo stávat, že systém krátce po naběhnutí a ťuknutí na ikonu prohlížeče (mozilla) zatuhává (pomůže jen tvrdý reset nebo vypnout/zapnout). Dělá to jen při prvních startech a v nulové zátěži.
Počítač jsem rozdělal a komplet vyčistil (stlačeným vzduchem i zdroj jsem rozdělal) dále jsem systém přeinstaloval na jiný disk a dělá to stejně.
Pokud počítač zahřeji (Prime 95 + MSI Kombustor nebo nějakou hrou) počítač pak celý den funguje normálně.
Nevím jestli to má nějakou spojitost, ale fakt je ten, že v novém bytě je podstatně větší zima než v tom minulém.
Podezřívám zdroj už má hodně naběháno, ale při maximální zátěži vše běží jak má.
BTW Prime95 + Kombustor - test stability - přes hodinu a bez chyb. Taktované nemám nic.
Ryzen 7 5800x + NOCTUA, Asus RTX3070-O8G-NOCTUA, Asus Prime x570-P, Crucial 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16, 2x Samsung 980 1TB, Seasonic Focus 750 Gold, Fractal Design Define S2 Black, Dell S2721DGFA
- chrochtadlo
- Začátečník

Re: Zamrzání PC krátce po startu W7
ukazuje prohlizec udalosti ve sprave pc nejake kriticke chyby? testoval jste vsechny zapojene hdd v necem jako treba hdtune atd?
- PaleCZ2010
- Začátečník

-
Zdravím,
v prohlížeči událostí z dneška (o5 první start po ránu) zaznamenána kritická chyba
(Systém se znovu restartoval, aniž by se předtím vypnul z důvodu, že systém přestal reagovat...)
Zdroj: Kernel-Power, ID událost: 41, Kategorie úlohy: 63, klíčová slova (2) - přiznám se tento protokol vidím poprvé
Co se týče HD Tune tak scan proběhl bez problémů, Health status: OK
Odpojil jsem zbývající dva disky, ale na výsledku to nic nezměnilo.
Dopředu děkuji za jakoukoliv radu
v prohlížeči událostí z dneška (o5 první start po ránu) zaznamenána kritická chyba
(Systém se znovu restartoval, aniž by se předtím vypnul z důvodu, že systém přestal reagovat...)
Zdroj: Kernel-Power, ID událost: 41, Kategorie úlohy: 63, klíčová slova (2) - přiznám se tento protokol vidím poprvé
Co se týče HD Tune tak scan proběhl bez problémů, Health status: OK
Odpojil jsem zbývající dva disky, ale na výsledku to nic nezměnilo.
Dopředu děkuji za jakoukoliv radu
Ryzen 7 5800x + NOCTUA, Asus RTX3070-O8G-NOCTUA, Asus Prime x570-P, Crucial 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16, 2x Samsung 980 1TB, Seasonic Focus 750 Gold, Fractal Design Define S2 Black, Dell S2721DGFA
- chrochtadlo
- Začátečník

zrovna tahle informace z prohlizece udalosti je nicnerikajici. me system take pada a clovek se z toho nic nedozvi
.
spise jde o to najit nejakou zpravu o chybe tesne pred tim, pripadne pokud to hodi BSOD, podivat se pres programek BluescreenView co to zpusobilo.
btw jeste bych zkusil vyhodit ten hlavni disk a rozjet system na jinem.
mno a na konec nejake vseobecne rady: memtest86 otestovat pameti treba pres noc, zkusit postupne vzdy jen jednu pamet, pripadne i v obou/vice slotech, zda to stale pada, vsechno vyndat, odprasit atd...
spise jde o to najit nejakou zpravu o chybe tesne pred tim, pripadne pokud to hodi BSOD, podivat se pres programek BluescreenView co to zpusobilo.
btw jeste bych zkusil vyhodit ten hlavni disk a rozjet system na jinem.
mno a na konec nejake vseobecne rady: memtest86 otestovat pameti treba pres noc, zkusit postupne vzdy jen jednu pamet, pripadne i v obou/vice slotech, zda to stale pada, vsechno vyndat, odprasit atd...
- PaleCZ2010
- Začátečník

-
Právě že modrou to neháže a před tou tzv. nicneříkající chybou v podstatě nic není. Jinak na memtest se chystám, ale podle mě by problém s RAM objevil už Prime95.
Nainstalovat systém na jiný disk jsem také zkoušel. Prvně jsem si říkal, že de do háje zdroj, ale teď to vidím spíš na desku. Jinak PC je uvnitř jak zrcadlo a v podstatě moc nehřeje. Max burn CPU 70 a GPU 80. Prostě ten první se to hryzne, ale pak to funguje bez problémů. Kdyby se to mrznutí objevovalo náhodně, tak by to bylo podstatně horší. Jen doufám, že to časem neodejde úplně.
I tak díky za rady.
Nainstalovat systém na jiný disk jsem také zkoušel. Prvně jsem si říkal, že de do háje zdroj, ale teď to vidím spíš na desku. Jinak PC je uvnitř jak zrcadlo a v podstatě moc nehřeje. Max burn CPU 70 a GPU 80. Prostě ten první se to hryzne, ale pak to funguje bez problémů. Kdyby se to mrznutí objevovalo náhodně, tak by to bylo podstatně horší. Jen doufám, že to časem neodejde úplně.
I tak díky za rady.
- PaleCZ2010
- Začátečník

-
Ještě co mě napadlo tak pustit live dvd s ubuntu (při tom prvním startu). Hned zítra to vyzkouším.
- PaleCZ2010
- Začátečník

-
Zamrzlo to ještě před tím než to vbec stačilo to ubuntu nabootovat.( Navíc včera jsem zkoušel jinou zvukovku (funkční) a tu to nenašlo tzn. časem koupím novou desku a problém vyřešen
- PaleCZ2010
- Začátečník

-
Dneska poprvé bez zatuhnutí. Systém jsem optimalizoval pro výkon (vyčistil od ikon a zbytečností po startu) - jediné co jsem tam nechal tak po spuštění Prime95, který jsem hned po naběhnutí na tři minuty pustil - kompl se zahřál a jede bez problémů.
Vbec tomu nerozumim proč to tak je, ale když funguje tak neřeším. LOCK.)
Vbec tomu nerozumim proč to tak je, ale když funguje tak neřeším. LOCK.)