Sekání her WoT a GTA SA, PC i Internet dostačující

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Ameli1
Nováček
Nováček

Sekání her WoT a GTA SA, PC i Internet dostačující

Příspěvek od Ameli1 »

Zdravím. Už delší dobu se potýkám se sekaním her. Myslel jsem, že to je tím, že jsem už dlouho nepřeinstalovával, takže jsem nedávno přeinstaloval PC, ale stále to samé.
Když by to tedy nebylo SW, tak jsem se pokusil "šťourat" do HW. Proto jsem si stáhl Stress my PC a z toho jsem bohužel nic nepochopil. Stáhl jsem si FunMark, a nastavil jsem tam dal Fullscreen a rozlišení 1920x1080, potom jsem dal test a vypnul se mi počítač. Z toho jsem usoudil, že bude problém asi tady, ale nevím jak postupovat dále. Nevím jestli je něco špatně s grafikou, nebo jestli to dělá napájení etc.

PC je kupovaný z aukra, specifikace celého PC od prodejce jsou zde. S jediným rozdílem a to je grafická karta GTX 560.

Díky za jakoukoliv pomoc.

Hladis//Presun do vhodnejsi sekce.

/edit: Díky moderátorovi za přesun :-)
Naposledy upravil(a) Ameli1 dne stř 5. bře 2014, 18:21, celkem upraveno 2 x.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: GTX 560 - vypnutí PC po zátežovém testu

Příspěvek od Bez_n1ck »

Patrně zdroj. To je tak, když se koupí počítač v hodnotě jedné návštěvy hospody.
Power Supply : tichý Eurocase s 12cm větráčkem! :lol: :lol: :lol:
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

No pri projeti tech komponentu mi naskocila husi kuze :| je to jak poskladane ze smetiste. Kupovat PC sestavu od nejakeho filuty z aukra je diky tem nejlevnejsim komponentum akorat slusny zaklad na budouci trable. Ale jak uz psal kolega nade mnou problem bude asi ve zdroji
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
Ameli1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ameli1 »

Díky za radu. Počítač mám asi už 2 roky, s tím, že jedinou věcí, kterou jsem měnil byla GK. Při koupi, ještě s GK GT440 jsem byl spokojenej a vše chodilo jak mělo, pak dále po upgradu na GTX560 vše také chodilo jak mělo. Tenhle problém nastal nedávno, opravdu to může být zdrojem? Nevím co mohlo odejít v PC, moc se v HW nevyznam..
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Zkontrolovat teploty CPU, GPU při zátěži (Core Temp, MSI Afterburner). Pokud to není teplotama, může za to nejspíš ten zdroj.
Naposledy upravil(a) pilarius dne pon 24. úno 2014, 16:08, celkem upraveno 1 x.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

A nebo taky deska... Každoupádně koupí nového kvalitního zdroje nic nezkazíš..
Ameli1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ameli1 »

A nevíte, jak je možné, že Battlefield 3 mi jede pěkně na 50-70 FPS (nejnižší detaily jak to jen jde) a GTA San Andrease Multiplayer mi nefunguje skoro vůbec, trvá dlouhou dobu jakékoliv načtení textur (taky na nejnižší), to samé WoT, na notebooku s podobnými specifikacemi jede skoro bez záseku i přes to, co se o WoT říká a zde na PC je to hrůza.

Přemýšlel jsem, jestli nemám s počítačem zajít do nějaké kamenné prodejny, aby se mi na to podívali.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

A co máš vůbec za sestavu? GTA+WOT jsou hlavně CPU limited hry.... Tam ti lepší grafika moc nepomůže..
Ameli1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ameli1 »

Moje sestava je:
AMD Phenom II X6 1055T Processor
8 GB RAM
Nvidia GeForce GTX 560

a nebo celá (resp. rozepsaná) sestava je v úvodním topicu, je tam link přímo na sestavu napsanou od prodejce.
Ameli1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ameli1 »

Tak, PC jsem v úterý dal do kamenné prodejny PROVYT. Dnes jsem jej dostal zpět. Oprava mě stála 360Kč.
Dozvěděl jsem se, že jsem měl větráček na CPU naopak, ale to je moje chyba, asi jsem ho tak dal blbě při čistění (jeden z dřivějších pokusů o opravu tohoto problému). Dále mi řekli, že jsem měl nedocvaklý jeden konektor u základní desky. Další bylo to, že mi prý přenastavili BIOS a udělali nějaký test SW.
Ještě mi říkali, že PC nechali přes noc na 3D Marku a vše chodí tak, jak má.

Nicméně jsem zkusil WoT i GTA SA a problém je stále stejný. Takže by mě zajímalo, jestli někdo nemáte nějaký nápad.
Arm0r!
Začátečník
Začátečník

Re: Sekání her WoT a GTA SA, PC i Internet dostačující

Příspěvek od Arm0r! »

No abych pravdu řekl. Zkusil bych se podívat na HDD, jestli není něco s HDD, stáhni HD Tune a podívej se na S.M.A.R.T. Zde bych začal.

Potom, stáhni Core Temp / HWmonitor a zkontroluj teploty ( při hraní ) jak grafiky tak procesoru (vga i cpu) jak už tady zaznělo.

Pokud by se neprojevila závada nebo nějaký problém v daných možnostech, tak se obávám, že největším "strašákem" bude asi opravdu zdroj a vinu bych hledal možná v něm.

Trochu OT : Když to vezmu kolem a kolem, eurocase jsou snad jedny z nejhorších zdrojů, navíc když přidám k tomu, že už je víc jak 2 roky používaný + v kombinaci s tvou sestavou, myslím, že je K.O. a tak se projevuje "prvně" těmito neduhy jako jsou nevysvětlitelné sekání a vypínání PC při maximálním zatížení. To už značí problém a je nutné ho řešit.
CPU : AMD Ryzen 7 9850X3D @ 5.3GHz all-core, CPU Cooler : MSI MAG Core Liquid A13 360, RAM : 2x16GB 6000MHz, CL32, GPU : Gigabyte Windforce RTX 5080, MB : Asus ROG STRIX X870-F GAMING WIFI , PSU : Corsair RM850x, SSD : 1x Samsung 2TB 9100 Pro,1x512GB Crucial., Case : Fractal Design Mesihify 2
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Jaké jsou FPS?
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Ameli1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ameli1 »

Zdravím, tak jsem si stáhnul výše zmiňované programy a "zatížil" jsem PC (BF3, WoT a GTA SAMP)

FPS jsem ve WoT měl od 10 do 80, dle různých faktorů, velké FPS dropy jsem zaznamenal převážně při zoomování v tzv. sniper modu nebo při přemisťování.
V GTA jsem měl FPS od 20 do 60 (dříve jsem míval stabilních 100), dropy probíhaly při portování, nejspíše způsobené načítáním textur. Dále při normálním hraní
V BF3 mám sice menší "lagy", ale v této jediné hře se to dá ustát a je "hratelná". FPS 50-70

Jak jsem již psal, při této kombinaci jsem měl zapnuté CoreTemp i CPU HWMonitor a zde jsou výsledky v podobě screenů. Také dodávám screen z HD tune, Vámi zmiňovanou S.M.A.R.T jsem nenašel, tak jsem zkusil toto, pokud jsem udělal blbost, dejte mi vědět. :-)

Screeny bohužel nejdou nahrát přímo zde a fórum, ale na této url je najdete: http://imgur.com/9dnHDA4,oQGGM5e,ryTz2ky#0

Díky, že se mi snažíte pomoci, ocením jakékoliv další nápady, názory.
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Ty screeny jsou víceméně k ničemu, snad jen teplota nezatíženého CPU je divná - je možné, že throttluje, ale u AMD jsem už velmi dlouho neseděl. Mnohem užitečnější by byly screeny z MSI Afterburneru a Správce úloh systému Windows (začni hrát hru, jakmile se to začne sekat, přepni se pomocí ALT + TAB na plochu, kde budeš mít okna těchto dvou programů a pořiď screenshot - jde zejména o průběhy ze záložky "Výkon" z toho správce úloh a "GPU usage" a "Core clock" z toho prográmku od MSI).
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
Ameli1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ameli1 »

Ok, udělal jsem i toto, zde jsou výsledky.

http://imgur.com/bRFrxj2,EW4Bf6o#0
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Tohle jsi fotil při hraní čeho? Grafárna se totálně fláká, takže viníkem je každopádně procesor. Teď je otázkou, jestli jde o to, že prostě není dostatečně výkonný, nebo o to, jestli throttluje. Jak to zjistit, ti bohužel neporadím - nevím, jak se u AMD procesorů dá logovat frekvence. Možná tímhle? http://support.amd.com/en-us/kb-article ... nitor.aspx
Ohledně načítání - jestli dobře koukám, nepadla zde klasická rada: defragmentuj pevný disk. Doporučuji program Defraggler.
Z toho HD Tune ještě postni screen záložky Health (tam by měla být SMART data).
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

AIDA, ta ti u ukáže úroveň throttlingu.
Ameli1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ameli1 »

To, že se grafika fláká se ani nedivim, hrál jsem World of tanks a tam mám vše co se dá vypnuté. To samé u gta, tam mám taky minimální deatily. Vše hraji na minimální detaily, protože jsem myslel, že to pomůže.

Nemyslím si, že by to mohlo být defraggem, protože jsem kvůli tomuhle už asi 3x počítač přeinstalovával a přitom jej i defragoval. Nicméně, zkusím to.

Zkusil jsem to health a stáhnul si i AIDU, ale netuším kde v ní mam najít ten throttling, takže jsem udělal nějaký test a zde to je.

Díky za váš čas, snad Vás s tím moc neotravuju.

http://imgur.com/aIu1zO0,uIe1Y9Q,OMRZt4N
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Disk je v pořádku, jestli čtu dobře údaje, tak procesor nethrottlí. Prostě to vypadá, že ten procesor už nestíhá. GTA vysvětlit nedovedu, když ti dřív šlapalo normálně, ale ve WoT se není moc čemu divit. Zkontroluj, jestli máš veškeré updaty, pro AMD procesory byly různé Windows záplaty. Zkus je případně odinstalovat a znovu nainstalovat.

Každopádně si ve hrách s klidným svědomím můžeš přidat detaily. Většina nastavení by ti neměla snižovat FPS, protože budou vytěžovat jen grafárnu.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

CPU clock average 2.3Ghz, to ti připadá dobré? Pokud to správně chápu...
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“