Bolo by teda dobré, keby som si mohla všetko dnes zazálohovať a zajtra by sa mi tam pridali veci už len nové, čiže napríklad len jeden dokument. A tak by som si pôvodné staré veci v zálohe neinovovala a v prípade poruchy dokumentu si ho v zálohe v pôvodnom stave našla.
Rada by som si v zálohovacom programe ale ponastavovala, podľa čoho vlastne má zálohovať. Lebo nové dokumenty môžu byť rôzne.
Napríklad: (teda čo mňa napadá
1. môže byť klasicky vytvorený nový dokument so svojim originálnym názvom,
2. premenovaný dokument, čiže starý, ale s novým názvom,
3.a. inovovaný dokument, názov má ponechaný, ale má zmenenú veľkosť, aj dátum zmeny,
3.b. inovovaný dokument, názov má ponechaný, veľkosť má ponechanú (pretože zmením len písmeno v ňom, napríklad oprava korešpodencie), zmení sa ale dátum zmeny dokumentu,
4. alebo vytvorím dokument taký istý, s tým istým názvom, len v inom adresári, čiže bude mať len nový dátum vytvorenia,
5. alebo vytvorím kópiu už existujúceho dokumentu, ale do iného adresára, čiže nebude na ňom zmenené úplne nič, len sa bude nachádzať inde. Samozrejme jeho záloha je nanič a len zaberá miesto (napríklad film),
6. iné ma už nenapadá, nechám si rada poradiť.
Tiež by som si asi rada vybrala, akým spôsobom to má zazálohovať.
Napríklad by mi vyhovovalo, keby mi to hádzalo všetko na jednu kopu do jedného adresára. Ako keď sa hádžu veci do počítačového koša, v ktorom môžu mať aj rovnaký názov. Lenže neviem či je to možné aj pri zálohovaní, keďže sa nejedná o kôš, lebo v bežnom adresári veci s rovnakým názvom byť nemôžu. Ale napríklad vedela by som si predstaviť pekné riešenie, ktoré poznám z ukladania dokumentu z emailu, a to, keď si dokument z neho omylom dám do počítača uložiť znovu, uloží ho s rovnakým názvom, ale priradí mu číslo (napríklad 1, atď., podľa počtu rovnakých uložení).
Možno je však výhodnejšia nejaká iná forma zálohovania, o ktorej netuším, preto si rada nechám poradiť samozrejme aj v tomto.
Keďže viem, že nám ženám sa vyhovieť v plnej miere vždy nedá
A v čom sú tie ostatné menej dobré, či nedobré? Spoľahlivo nezazálohujú? Alebo dokonca snáď niečo aj vymažú? Alebo majú len nedobrú grafickú architektúru, alebo obmedzené, či zbytočne prekomplikované možnosti?