Vadný zdroj?
- steelking
- Nováček

-
Vadný zdroj?
Ahoj, potřeboval bych poradit. Když zapnu nějakou hru, tak cca po 2-3 min. začne hučet větrák u procesoru a když se podívám na jeho teplotu, tak je přes 70°C. Jakmile zmáčknu Alt+Tab a dostanu se na plochu, teplota CPU začne klesat. Ve správci úloh / Výkon, je vidět že procesor běžel na 100% do té doby, než jsem se přepnul na plochu. Nevíte, čím by to mohlo být? Mohl by to být vadný zdroj?
Popř. poradíte jaký zdroj koupit?
Předem děkuji za odpověď!
Popř. poradíte jaký zdroj koupit?
Předem děkuji za odpověď!
- Voracek
- Mírně pokročilý

-
Re: Vadný zdroj?
Jak si přišel na zdroj? někde bude prostě nastaveno aby při určité teplotě ventilátor jel na max 
stáhni si Speedfan a třeba podle tohoto http://www.zive.cz/clanky/speedfan---au ... fault.aspx článku si nastav auto regulaci a je to....
stáhni si Speedfan a třeba podle tohoto http://www.zive.cz/clanky/speedfan---au ... fault.aspx článku si nastav auto regulaci a je to....
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Zdrojem to rozhodně není. Podle té teploty procesoru to bude jeho nedostatečným chlazením. Zkontroluj chladič procesoru, zda není zanesen prachem.
Jaký máš procesor a chladič? Je přetaktovaný?
Jaký máš procesor a chladič? Je přetaktovaný?
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- steelking
- Nováček

-
Prach jsem vysál ale je to stejné. Spíš je divné to, že procesor jede po určitou dobu na max.
Procesor je Intel Core 2 Quad Q8200 2,33 GHz, přetaktovaný není. Chladič nevím jaký mám. Ale tento problém se objevil cca po 5-ti letech co PC vlastním, proto mě napadl zdroj, že by mohlo byt po něm nebo jen poškozený.
Procesor je Intel Core 2 Quad Q8200 2,33 GHz, přetaktovaný není. Chladič nevím jaký mám. Ale tento problém se objevil cca po 5-ti letech co PC vlastním, proto mě napadl zdroj, že by mohlo byt po něm nebo jen poškozený.
- Voracek
- Mírně pokročilý

-
zkus tam hodit ten speedfan a nastavit ho nějak rozumě
ono je taky možný že normálně ti jede na minimum a pak se najednou zapne na max třeba si někde něco přeinstaloval nebo prostě jen pustil náročnější hru než dřív...
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
- steelking
- Nováček

-
Nic jsem nepřeinstalovával ani nic náročnějšího nehrál. 
- steelking
- Nováček

-
To, že jede větrák na max mi nevadí. Znepokojuje mě PROCESOR, který najednou jede na 100% do té doby, než se přepnu na plochu.
- Blue Storm
- Odborník PCT

Přeinstaluj systém
Tenhle problém rozhodně se zdrojem nemá co dělat, takže by bylo vhodné to přesunout do jiné sekce.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- Ad3san
- Začátečník

-
A co zkontrolovat pastu na procesoru a kdyztak prepastovat?
Notebook:Asus N61Vn
Mobil:Samsung galaxy S4
Mobil:Samsung galaxy S4
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Problém bude opravdu na softwarovém základu. Spusť si nějakou hru pouze v samostatném okně a potom ve správci zkontroluj spuštěné procesy seřazené podle zatížení procesoru. Zřejmě se ti něco současně s hrami spouští.
Máš uloženy nějaké body obnovení systému? Tím se dá vrátit do nějakého staršího stavu systému a vyloučit tím, že se jedná o problém na hardware. Pokud si uložíš aktuální stav, můžeš se poté vrátit zpět.
Máš uloženy nějaké body obnovení systému? Tím se dá vrátit do nějakého staršího stavu systému a vyloučit tím, že se jedná o problém na hardware. Pokud si uložíš aktuální stav, můžeš se poté vrátit zpět.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max