Splinter Cell: Blacklist

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Obrázek

Sam Fisher je opět v akci

Sam Fisher se vrací. Opět jako elitní agent zabiják, který řeší problémy v zemích, jež nejsou pro USA populární. A tentokráte má k dobru množství vychytávek. Ubisoft se snaží.
Ubisoft oznámil nový díl úspěšné série Splinter Cell. Vyjde na PC, PS3 a Xboxu 360 na jaře 2013 pod názvem Splinter Cell: Blacklist. Verze pro Xbox 360 má zajímavé využití bezdotykového ovládání Kinect. Můžete totiž nepřátele zmást svým hlasem. Sam je ve hře vysílán do oblastí, kde bují terorismus, často přímo do táborů chystajících se speciálních komand.
Tentokráte jsou Samovy tradičně vynikající pohybové možnosti doplněny o další vychytávky. Například pokud se zadaří skutečně kvalitní zabití nepřítele, dostanete možnost "execute", tedy speciální zpomalení času, kdy má Sam možnost udělat mezi nepřáteli slušné krveprolití.
Hlasový systém pomocí Kinectu umožní například abyste skryti za zdí výkřikem přilákali vojáka a zabili ho přímo či například shodili do hloubky. Autentický pocit z boje dodávají pak kratičké dějové scény. Ostatně video mluví samo za sebe.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... B5SClM5DF4

(Bonusweb)
BRKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Splinter Cell: Blacklist

Příspěvek od BRKO »

win10: b450, 1600af, 16GB 3200mhz, rx570, 550W
win10: b450, 5700x3d, 32GB 3200mhz, rx 6600, 550W
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Ironside je už holt chlap v letech, co naděláme. Buďme vděčný, že tak skvěle nadaboval prvních pět dílů. Samozřejmě, že jeho hlas tam bude chybět, ale určitě bych nedělal ukvapený závěry. Z těch videí to vypadá naprosto špičkově. Novej SC, FC3 a AC3, toť můj toplist.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Hraje to tu ještě někdo? Nadávno byla na Steamu akce, tak si myslim, že to dost lidí koupilo...včetně mě.

Blacklist je podle mě pecka, návrat ke stylu hry v Chaos Theory, mise jsou pěkně proprasované a různorodé, je v nich mnoho variant jak je projít, což se mi líbí. Nepřátelé už nejsou jenom tupci, vzájemně se kryjí, říkají si kdo kde je...a když někdo zmizí, tak ho jdou hledat :). S klasickým zakempením a pískotem si zde už nevystačíte, je tedy potřeba využívat víc prostředí. Za mě nejlepší hra série :).
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Jo dohrál jsem to a je to pecka. Nejlepší díl po Chaos Theory.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

Super hra, škoda ale že je docela krátká.
Jinak hrajete MP? Já ho zkoušel asi týden po vydání a nějak mě neoslovil.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak jsem to dohrál počtvrtý. Conviction a tohle mě prostě baví, skvěle propracovanej krycí systém, mark/execute je taky skvělej. Škoda, že v tomhle díle nedali do upgradu zbraní možnost zvýšit počet označení nepřátel, v pětce jsem bral pistoli, kterou šlo označit až čtyři panáky tzn. že šlo naráz oddělat až šest postav (4 označit, jednoho jako živej štít, prvního oddělat "ručně a následně aktivovat mark+execute, nakonec vyřídit živej štít).

První průchod na obtížnost normal a seznámení se s lokacema a chováním AI, herní styl "všehochuť". Druhej průchod obtížnost realistic, kombinace ghost/panther. Třetí průchod realistic a pokus "zmasterovat" ghost style, čtvrtej průchod to samý, ale panther. Přiznám se, že se mi na jednotlivý styly podařilo zmasterovat vždycky tak polovinu misí z celý kampaně, druhou polovinu misí jsem nezmasteroval vždycky jen o kousek. Všechny dead drops/laptops/high value targets vybraný. Možnosti průchdů jednotlivejma misema jsou skvělý, level design je prostě příkladnej. Grafika pro mě perfektní, naprosto dostačující, se vším na ultra+fxaa 1920x1080 60 fps stabilně až na pár momentů, kdy to spadlo na 50.

Mise na Guantánamu je totální nářez, cutscény skvělý a musím říct, že jsem spokojenej i s dabingem, mluvím samozřejmě o Fisherovi. Když jsem viděl dev video, jak hru dělaj tzn. motion capture s veškerou akrobacií a bojem nablízko a to celý v synchronizaci s dabingem tak je jasný, že šedesátiletej Ironside to dát nemohl. Ten novej hlas je jinej, ale není vůbec špatnej. Evidentně šáhli po někom, s kým můžou počítat do dalších dílů.

Jestli mi tu chybí nějakej pohyb, tak je to jednoznačně inverted neckbrake, ten jsem prostě žral v Chaos Theory. Ale jinak prostě skvělý, nechci říct, že lepší jak ChT, každej ten díl má něco. Pětka je taky dobrá, nicméně netradiční, tohle je zase zpátky Splinter Cell jako prase.

Jsem zvědavej, co bude s Cobinem. Pamatuju si, jak v Conviction dostal dvakrát zle na dršku (1. mise na Maltě a pak ta mise v NSA headquarters, kdy mu Fisher zapích americkou vlajku do ramene a zkopnul o patro níž). Tady jim nakonec pomáhal s pilotováním letadla a ta jeho věta nakonec "I guess I'm a member of the team now" ..... samozřejmě klišé jako prase, ale co bych na tom řešil, když je ta hra řemeslně tak precizní.

Konec není ideální, ale vždycky může bejt hůř. Nicméně takováhle hra by si zasluhovala nějakej stealth závěr, nebo ještě líp dát hráči na výběr, jako tomu bylo po celou hru. Do příštích dílů bych uvítal víc misí v exteriérech, dovedu si představit i mise s potápěním, nebo nějakou podobnou infiltraci někam, to je jedno. Každopádně BL je pro mě pecka, samozřejmě to dám ještě párkrát (Conviction jsem prošel snad 15x, což je totální úlet), zřejmě to bude nejtěžší obtížnost a kombinace ghost/panther.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“