Thief 4

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Re: Thief 4

Příspěvek od Ache »

AllowedCry píše:Když si vzpomenu na ty rady, zde na fóru, "Nemá cenu si připlácet za model s větší pamětí na tvém rozlišení, radši za ušetřené peníze zajdi do bordelu" atp. :D
Jako na paměť to je už prostě takový light nex. gen... a bude hůř když nový konzole maj k dispozici 8GB paměti. Je jasný, že naprostou většinu vyžírají grafický data = minimálně 5GB paměti určitě u těch next. gen her můžou vývojáři investovat do textur a efektů :!:

No co, stáhneš textury na nižší detail a zbyde ti na bordel. :-D

Já už sem na těch 3GB taky narazil, na starým trhu to po chvíli procházení ulicemi, vyžere plných 3GB. Ale je fakt že textury jsou zde opravdu vetšinou v dost vysokým rozlišení a hlavně není vidět žádný streaming (i když tam asi nějaký bude, když hned po loadingu je zabráno třeba jen 1500MB a pak to postupně doskakuje)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

rozdiel medzi high a very high aj tak ziadny nie je
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Věřím že kdyby si to hrál na fHD a pak 4K, tak tam ten rozdíl najdeš :wink:
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
zumpar1234

Příspěvek od zumpar1234 »

Thief ma samozrejme sklamal je to strasny tunel takze slabsie hodnotenia odpovedaju realite.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

AllowedCry píše:Když si vzpomenu na ty rady, zde na fóru, "Nemá cenu si připlácet za model s větší pamětí na tvém rozlišení, radši za ušetřené peníze zajdi do bordelu" atp. :D
To stále plati, ale tady se to uz resit nemusi.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Platí? A proč je hra na 1GB kartách sotva hratelná a celá je sama o sobě nenažraná?
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Už se vám někomu podařilo projít některou misi se 100% lootu a všechny collectibles? :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

Ja ne, nejvice jsem se dostal na 87% :mrgreen:
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

AllowedCry píše:Platí? A proč je hra na 1GB kartách sotva hratelná a celá je sama o sobě nenažraná?
1GB je dnes uplne mimo. Na 2GB karte, coz je dnes bezna velikost VRAM mainstreamu, to jede normalne.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Já dal preset na normal a jedu v 60ti fps s Vsync On bez záseků. Jsem už dávno ve stadiu, kdy si hru chci užít plynule klidně za cenu snížení detailů, navíc já prostě rozdíl mezi normal a very high ani nevidím, nebo spíš nevnímám, nebaví mě to zkoumat.

Riku+slaava: já nejvíc 78%, budu muset přitlačit, no 8)

Jinak mě hra baví, je to taková pěkná atmosférická oddechovka. Nicméně mě do toho ještě zaměstnává Blacklist, ten je naprosto libovej.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
sstann
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sstann »

hra neni zle spracovana len mana osobne moc nudi pomali dej vsetko je také ...... slimacie
Zalman R1, CPU-AMD A10-5800K , MB-ASUS F2A85-M PRO, GPU-7660D
CoolerMaster 140XL,RAM Kingston HyperX blu edition 2x2GB+4gb 1600Mhz CL9, HDD Western Digital Green 500GB 64MB cache+ AMD Radeon ssd 120GB , OCZ CoreXStream 500W
GK: MSI Hawk R9 270X 2GB
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

A co jsi od Thiefa čekal? Nějakou zběsilou řežbu? :lol:
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

Asi neco na zpusob Call of Duty: Thiefs...
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Teda mě ten thief tak od půlky už začal fakt nudit. Nápaditost misí nulová, je to koridor jak kráva, a naprosto odfláknutý konec... fuj. :x

Když to porovnám třeba s tím Dishonored, tak to je na úplně jiném levelu. Tam nápaditost jak udělat nějakou misi byla o dost vetší. Vedlejší úkoly někdy dost výrazně ovlivnily průběh hry. A hra mě fakt bavila. Tohle je na začátku nic moc, pak se začne rozjíždět příběh a začíná to být super a pak brzda a nuda...
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
zumpar1234

Příspěvek od zumpar1234 »

Krteq píše:A co jsi od Thiefa čekal? Nějakou zběsilou řežbu? :lol:

A ja si hovorim ze ta hra dopadla tak blbo prave koli tymto mladym casual CoD boys a tym to stále ocividne nestaci? :oops: Garrett by sa mal asi premenit na Duka a rezat vsetko co sa pohne + stinat hlavy mečom, potom by to uz asi bolo cool a "neslimačie" :lol:
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Mě to taky nesedlo, tak to šlo z kompu.... Vadily mi hlavně některé herní mechanismy, jako že můžu vyskočit jen tam kde je to dovoleno a nikde jinde... takový těžkopádný.....moc jsem se těšil... i to na dnešní bídné poměry je grafika dobrý průměr, ale ta hratelnost mě dostala...
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Je to o atmosféře. Je to hlavně pro lidi, který milujou immersive games. Pomalu, rozhlídnout, naplánovat a postupovat. Takže když si to člověk osvojí, tak vůbec neřeší, kde se skákat dá a kde ne, protože už bude ty interaktivní místa znát. A atmosféru to má dle mýho názoru dost dobrou. Souboje jsou na pytel, nicméně se hráč vžívá do role zloděje, ne assassina. A ono nakonec s lukem se tam daj dělat taky slušný věci. Ano, mohlo to dopadnout líp, ale tragedie to taky není, je to atmosférická oddychovka. Je to prostě ta sedmičková hra, jak tomu všude dávaj.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Blizzard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Blizzard »

Tak už jsem to dohrál a souhlasím s Swat :)
Ale co mě opravdu štvalo je AI ... myslel jsem si, že stíny budou jako chvilkový úkryt na větší vzdálenosti, ale opravdu jsem nečekal, že mě hlídač neobjeví ani na 1,5m ... v podstatě úkryty nebyly třeba, v 75% stačí stín :D
marcelus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marcelus »

Ache píše:
Jako na paměť to je už prostě takový light nex. gen... a bude hůř když nový konzole maj k dispozici 8GB paměti. Je jasný, že naprostou většinu vyžírají grafický data = minimálně 5GB paměti určitě u těch next. gen her můžou vývojáři investovat do textur a efektů :!:

No co, stáhneš textury na nižší detail a zbyde ti na bordel. :-D

Já už sem na těch 3GB taky narazil, na starým trhu to po chvíli procházení ulicemi, vyžere plných 3GB. Ale je fakt že textury jsou zde opravdu vetšinou v dost vysokým rozlišení a hlavně není vidět žádný streaming (i když tam asi nějaký bude, když hned po loadingu je zabráno třeba jen 1500MB a pak to postupně doskakuje)

:) konzoly maju k dispozicii len nieco okolo 4 Giga na hry. Zbytok je vyhradeny pre system a rozne sluzby. Thief aj ked sa mi to nechcelo zo zaciatku verit je jednoducho otrasne zoptimalizovanou hrou a kde tam vidis tie textury vo vysokom rozliseni netusim. Vsetko je skor na urovni hier z pred cca 4 rokov v tej hre. Taky Bioshock infinite ma neporovnatelne kvalitnejsie textury a na V_RAM limit som ani nenarazil a u vacsiny hier ak sa to aj stane tak to sprevadzaju nejake slowdowny ktore su akceptovatelne ale to co predvadza Thief je katastrofa.
CPU/ i7 4770 3,9 Ghz, GPU/MSI GTX 1070 Gaming, RAM/Kingston 16 GB DDR3 2133 Mhz,Enermax Platimax 750 W, DELL U2515h 2560x1440, Win 7 64 bit
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Dobrá hra. Bavil sem se celejch cca 25 hodin, za tu dobu sem splnil všechny mise, ale mám sesbíráno tak půlku cetek, plus si ještě nejspíš dám pár misí znova a zkusim jinej styl. Většinou sem měl rank násilník, protože sem vždycky naprostou většinu nepřátel omráčil a pár i zabil :D Ve stealth stylu, šíp ze zálohy, ze střechy a stínu, do přímejch bojů sem až na jednu vyjímku nikdy nešel. Rozhodně bych tomu nevyčítal, že je to koridor, to ani zdaleka, v každý misi je hromada cest a způsobů, kudy kam, a město samotný skýtá dost místa na vyblbnutí. Trochu divný je, že se ve městě zabitý nebo omráčený strážný obnovujou, stejně jako se znova zamykaj zámky a zavíraj dveře. Naproti tomu například šípy s lanem už zůstavaj zabodlý. Ale v zásadě nemá Thief výraznější chyby, za mě 8/10.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“