AMD Mantle: Low-level Graphics API
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- HafanPetr
- Mírně pokročilý

Re: AMD Mantle: Low-level Graphics API
Navíc se obávám že DX12 nebude ani ve Win 8.1
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Jen doplním že 2 měsíce to u Oxide trvalo jedinému člověku.del42sa píše:U Forza trvá port hry na DX12 cca 4 měsíce u Oxide trval port Nitrous engine do Mantle 2 měsíce...
- Hladis
- Moderátor

Zadne 4 rok na tom nedelaji. Delaji na tom od minulého roku co tedy oni tvrdi.PET5 píše:Také jsem očekával, že Mantle to má spočítané, ale ta včerejší prezentace byla tak nepřesvědčivá, že jsem změnil názor. Pokud na něčem pracovali čtyři roky a přesto to nejsou schopni uvést v život dříve než za rok, tak jsou to pro mě jen plané řeči a pokus uklidnit vývojáře her a zákazníky.
Mantle není implementovano zatím v zadnych enginech krome tragického Frostbite, kde to stejne vypada vselijak. Ostatní je formou patche do stavajicich enginu. Mantle bude pevnou soucasti az enginu pristich, kde bude stejne uz Dx12. Ten naskok je jen v tom, ze to bude narouhovano v par hrach drive, nez se Dx12 objevi. Nic vic. A AMD je jen jeden z kolace celkového objemu grafik a u AMD se bude tykat jen o hodne omezeny portfolio v hernim segmentu a ještě se to tyka hlavne high-endu v kombinaci se slabym CPU. (Intel je vlastne v cele kauze jediny porazeny). Dx12 je standart, který budou používat všichni ostatní. Do OGL budou pak jen vlozeny prislusne extension. Jedina vyhoda Mantle tak bude jen to, ze AMD ma API, které muze mit benefity i mimo systémy s Dx.del42sa píše:V Dubnu má být vydáno SDK Mantle, takže Mantle má před DX12 dost velký náskok a to včetně hotové implementace v klíčových herních enginech ( kromě UE4) , takže z toho mohou zákaznící i vývojáři těžit už nyní a nemusí čekat dva roky. DX12 je zajím jen něco jako fata morgana. U Forza trvá port hry na DX12 cca 4 měsíce u Oxide trval port Nitrous engine do Mantle 2 měsíce. Microsoft se sice snaží, ale nevím jestli už to není tak trochu jak se říká s křížkem po funuse....
s krizkem po funuse to není, protože Mantle je omezeny API, viz. vyse. Mantle nemůže hrat roli standartu.
HafanPetr: Jsem si stoprocentne jist, ze bude v Win 8.1. Win 7 uz s nejvyšší pravdepodobnosti nebude. Taky proc. Nemelo by to z pohledu MS logiku.
- del42sa
- Pokročilý

Poměrně úsměvné na celé té věci ohledně DX12 je to, že až do představení API Mantle nebyl Microsoft schopen sám přijít s obdobně efektivním řešením a když na požadavky vývojářů nebyl schopen zareagovat, obrátili se vývojáři na AMD, které jim napsalo API dle jejich požadavků. Důvod proč to udělali je evidentní, pokud by MS pracoval už v té době na nějakém DX12, tak by žádné Mantle nikdy nevzniklo nebo ?
Takže ano, od představení DX11 v roce 2009 je to už více jak 4 roky a za tu dobu nebyl MS schopen nějak vyřešit problémy s vysokou režijí.
Dejte si to do kontextu s prohlášením z minulého roku, které říká, že DX11 je na dlouhou dobu poslední API a že žádný DX12 nebude.( kromě marginálních update jako DX11.1 pro win 8 a DX11.2 pro XBONE) Je to o to pikantnější, když to říká někdo kdo pracoval léta u Nvidie.
http://www.i-programmer.info/news/144-g ... tx-12.html
A Nvidia ? Ta která na včerejší prezentaci DX12 prohlašuje, jak na tom s MS už rok pilně pracuje a ještě před cca měsícem prezentovala jak obejít overhead pomocí OGL extensions
Jaká podivná souhra náhod a mysteriózní zvraty v údálostech.
Takže ano, od představení DX11 v roce 2009 je to už více jak 4 roky a za tu dobu nebyl MS schopen nějak vyřešit problémy s vysokou režijí.
Dejte si to do kontextu s prohlášením z minulého roku, které říká, že DX11 je na dlouhou dobu poslední API a že žádný DX12 nebude.( kromě marginálních update jako DX11.1 pro win 8 a DX11.2 pro XBONE) Je to o to pikantnější, když to říká někdo kdo pracoval léta u Nvidie.
http://www.i-programmer.info/news/144-g ... tx-12.html
A Nvidia ? Ta která na včerejší prezentaci DX12 prohlašuje, jak na tom s MS už rok pilně pracuje a ještě před cca měsícem prezentovala jak obejít overhead pomocí OGL extensions
Jaká podivná souhra náhod a mysteriózní zvraty v údálostech.
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

On DX má velkej overhead od nepaměti. Vzpomeň si na DX vs Glide.
Velice obodbná situace jako DX vs Mantle co se výkonu týče.
Ten velkej overhead DX tu byl vždy. To API bylo vždy děsné a neefektivní. S moderními PC navíc nastal problém že ty bottlenecky v tom overheadu byly často x87 single thread based což je dělalo z pohledu moderních CPU (hlavně těch ne od Intelu) ještě pačivějším problémem.
Mantle byl skvělej nápad. A DX12 je jen panická reakce MS jak neztratit půdu pod nohama ala monopol v herních API pod jeho vlastním OS. A reakce AMD a NV na DX12 je stejná jako byla vždy n a jakékoliv DX, omílačky jak se na tom dělá a jak to bude skvělé. Tam bych se divil kdyby na tom krom makretingu vůbec někdo zatím začal dělat.
MS si navíc v boji s mantle zavaří sám protože DX12 dá určitě min pro win8, a mantle jede na všech NT6 based windows, takže....
Ten velkej overhead DX tu byl vždy. To API bylo vždy děsné a neefektivní. S moderními PC navíc nastal problém že ty bottlenecky v tom overheadu byly často x87 single thread based což je dělalo z pohledu moderních CPU (hlavně těch ne od Intelu) ještě pačivějším problémem.
Mantle byl skvělej nápad. A DX12 je jen panická reakce MS jak neztratit půdu pod nohama ala monopol v herních API pod jeho vlastním OS. A reakce AMD a NV na DX12 je stejná jako byla vždy n a jakékoliv DX, omílačky jak se na tom dělá a jak to bude skvělé. Tam bych se divil kdyby na tom krom makretingu vůbec někdo zatím začal dělat.
MS si navíc v boji s mantle zavaří sám protože DX12 dá určitě min pro win8, a mantle jede na všech NT6 based windows, takže....
- del42sa
- Pokročilý

AMD talks DirectX 12
DirectX 12 will do in 18 months what Mantle does now
http://www.fudzilla.com/home/item/34280 ... directx-12
poměrně výstižně popsáno
DirectX 12 will do in 18 months what Mantle does now
http://www.fudzilla.com/home/item/34280 ... directx-12
poměrně výstižně popsáno
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
- Hladis
- Moderátor

V jedne nejmenovane monopolni software firme před par lety.
Zeleny John: Cau Bobe jak je vole. Co novy Ferrarko.
Dolar Bob: Ty vole Johne, byl u me nejakej svedskej nymand a chtěl po me upravy.
Zeleny John: Cos mu na to rek ?
Dolar Bob: No vyhodil jsem ho blba jednoho.
Zeleny John: U me byl taky.
Dolar Bob: A ?
Zeleny John: No vyhodil jsem ho taky. Co si o sobe mysli.
Dolar Bob: Ze jo.
Modry Ed: Cau hosi jak je ?
Modry Ed: To novy APIcko je dobry hosi. Jen tak dal.
Dolar Bob: Hele co bychom pro tebe neudelali.
Modry Ed: Tak zname svoje lidi ne vole.
Zeleny John: Hele ale ti pitomci vyvojari stále rvou a porad se jim něco nelibi.
Dolar Bob: Jsou to liny devky. Umej hovno a chteli by pomnik.
Zeleny John: Jim to rikam taky. Co chtej kurva ? At se naucej s tim delat a neotravujou nymandi. Ten Sved to samy. Si mysli ze spatlal nejakej pitomej engine a je mistr světa.
Modry Ed: Nenazranci.
Zeleny John: Hele MTR staci bohate. Co chtej vic. Ja to s klukama z Civilizacky spich a funguje to bezvadne.
Modry Ed: Jasneeee. To spis torpedujou ti komousky rudosi.
Dolar Bob: Ještě nekrachli ?
Modry Ed: Nevim. Asi poslali sejkum nejakou novou varku panenskyho bilyho masa na hrani ci co. Porad se drzej a nechtej pustit. Ted ještě si vymyslej nejaky pitomosti s APU. Pche jsou to looseri.
Zeleny John: Stejne mají celej soft na hovno. Jsme to spichli tak dobre, ze se jim z toho mota hlava.
Dolar Bob: Taky jo. Videl jsi jak jim to MTR ani poradne nefunguje ? Na jejich zeleze to je uplne v prdeli. Banda neschopaku.
Modry Ed: By radi prodali ten sunt co vymysleli. Nasrat nic nebude. Ještě tomu daji takovy smesny jmena jako Bulldozer. Jsem se smíchy pochcal.
Dolar Bob: Neboj Ede. Paky mame my a vis jak, spice must flow.
Modry Ed: No ty vole. Vzdyt mi ještě chybi par autíček do sbirky.
Zeleny John: Si pis. Usporadame si zase Need for Speed v LA s novyma karama.
Ve stejne kancelari po nejakem roce:
Zeleny John: Ty vole Bobe slysels to ? Videls to ?
Dolar Bob: Ty vole videl. Jsem myslel ze me omejou. Pockej az se to dozvi Ed. Toho rovnou odvezou.
Zeleny John: Co si to ty kurvy komunisticky jako myslej ? Vo co jim jako jde ?
Dolar Bob: Ty vole stejnou otázku si kladu taky. To nemaji nic lepšího na praci nez vymyslet picoviny ? Kde na to vzali vůbec prachy a lidi ? Vzdyt uz měli byt davno pod věřitelskou spravou pitomci.
Zeleny John: Tech panen asi bylo poslanych do pouste vic nebo nevim.
Dolar Bob: Ty vole jeste tomu dali tak dementni nazev. Pry Mantle.
Zeleny John: Pry ten Sved co jsme ho vykopli to spiskal a ještě k tomu něco nakukal Larrymu z EA.
Dolar Bob: Jsem mel toho Sveda zavrit do sauny a usamazit ho. To maj prej radi. Nam normalne Bobe sahnul do tak hezky nastavenyho businessu zmrd jeden. Tak hezky to bylo nalajnovany. A on si prijde tenhle hippik, spoji se s tema komousema a ještě presvedcej toho EA hajzla. Je tohle mozny. Kam ten svet speje ? Podstivejm a pracovitejm lidem jako jsme my takhle kazit business. A to jsem myslel, ze Larry je kamos.
Zeleny John: EA je banda sracu. Jdou přes mrtvoly. Vzdyt Larry by prodal i manželku do otroctvi pro dolar. To urcite ta banda hippisaku z vývojářských studii. Lihen levičáckých fantasmagorii. A Larry se toho chytil. Buzny jedny hasisacky.
Dolar Bob: Kurva jsou liny naucit se programovat. Mají platy jak prezident a ještě se postavili proti nam. Proti nam rozumíš ? My co jim davame ten zaklad.
Zeleny John: Jsou to svine nevdecny. Nastesti Sweeney je dobrej hoch. Ten nezradi.
Dolar Bob: Sweeney je charakter. Hele Ed je tady.
Modry Ed: Ja dostanu infark.......
Dolar Bob: Klid klid.
Modry Ed: Ja je koupim, roztrham licenci a vytru si s ni prdel. Hajzlove maoisticky, komunisticky a Pol-Potovsky.
Dolar Bob: Te chápu Ede.
Modry Ed: Tohle ne, tohle ne. tohle jsme si nedomluvili. Takhle utocit na nase marze. Takhle deklasovat leta vývoje. Takhle nabourávat nase dohody. Tohle ne.
Dolar Bob: Hele Ede ja te chápu. My taky mame problém. Ty hovada nam nabourali strategii na leta dopředu.
Modry Ed: Nebo je kup ty a nech je normalne usmažit.
Dolar Bob: Klid Ede, klid. Hele oni vypustili džina z lahve. Ted uz toho moc neudelame. Musime udelat to samy.
Zeleny John: Tu je ještě OGL.....
Dolar Bob: Seru na OGL. Jsi upad abych ja prejimal OGL ? Sis cetl Marxe ci co ?
Modry Ed: Hele vo co jde. Nechces nas hodit přes palubu ze ne.
Dolar Bob: Hele Ede podivej se na to z my stranky. Ty kurvy zakaznicky stale drzej sedmy a ne a ne je zahodit , ti hippici z vývoje mi ojeli novy faro klicema a ti komousi se mi vysmali do ksichtu a ukazali, ze jsem debil. To nejde nechat lezet jen tak a delat mrtvyho kapitalistu.
Modry Ed: Ty svine, chces nas hodit mimo......
Zeleny John: Hele Ede jsi nevidel ty narusty ? Si nemuzem zkurvit business. Na OGL mi tu kazdej stejne sere.
Modry Ed: Svine, svine....
Dolar Bob: Ber to sportovne Ede. Není jina cesta. Budem zase demokraticky hlasovat.
Zeleny John: Jsem pro.
Dolar Bob: Ja taky.
Modry Ed: Kurvy.
Dolar Bob: Njn neda se nic delat.
Zeleny John: Hele stejne to pujde rychle. To obslehnem a je to.
Dolar Bob: Jasne. Kdo by se s tim sral. Ty komousi vyznavaji "vse je všech" ne ? Tak to taky uplatnime.
Zeleny John: Reknem ze na tom delame uz roky a je to.
Dolar Bob: Jasne, nebudem ze sebe delat blbce.
Modry Ed: Svine.
Dolar Bob: Hele Ede, pripojis se a bude dobry. Hold si zahrajem Needy pozdeji.
Modry Ed: A co mam delat asi jiného volove. Jste porusili oba naší dohodu. Jsem vam dal to nejlepší a vy takhle.
Zeleny John: Podmínky se zmenili.
Dolar Bob: Hele nebrec tady Ede. Co mam delat ja. Ty svine mi nasadili to Mantle i na sedmicky. Ja ted budu vypadat jako pitomec, ne ty.
Modry Ed: Dobře ti tak. A co ty Johne. Se tesis vid.
Zeleny John: Hele me do toho netahej. Moje chyba to není. Ja se jen přizpůsobuju.
Dolar Bob: Hele najdem něco jiného později. Však se nejak domluvime. Zatím to zalatame takhle a budem delat, ze jme to měli v planu a ze nas to vlastne tesi.
Modry Ed: No jasne. Uplne z toho skacu radosti.
Dolar Bob: Kliiid. Nic jiného nam stejne nezbyva. Nebo chces byt za debila Ede ? Tady John spichne nejaky demicko, udelame konferencku a bude. Pozvem tam i ty komousky uspavace hadu a prizvem nekoho z mobilu. Třeba Qualcomm a bude to vse v cajku.
Modry Ed: Nebude....
Dolar Bob: Se neposer kvůli par dolarum. Ber to z lepsi stranky. Ty parodie na grafarny v CPU ti to aspoň trochu boostne. Stejne ty komousi krachnou. Komousi vždycky krachnou.
Modry Ed: To jsem si myslel i před par lety a furt tu oxidujou.
Dolar Bob: To ted neres. Pujdem ven, hezky se usmějeme a oni nam to zbasti. My jsme ty jednicky my jsme ti nejlepší. Tak sup do práce.
Zeleny John: Cau Bobe jak je vole. Co novy Ferrarko.
Dolar Bob: Ty vole Johne, byl u me nejakej svedskej nymand a chtěl po me upravy.
Zeleny John: Cos mu na to rek ?
Dolar Bob: No vyhodil jsem ho blba jednoho.
Zeleny John: U me byl taky.
Dolar Bob: A ?
Zeleny John: No vyhodil jsem ho taky. Co si o sobe mysli.
Dolar Bob: Ze jo.
Modry Ed: Cau hosi jak je ?
Modry Ed: To novy APIcko je dobry hosi. Jen tak dal.
Dolar Bob: Hele co bychom pro tebe neudelali.
Modry Ed: Tak zname svoje lidi ne vole.
Zeleny John: Hele ale ti pitomci vyvojari stále rvou a porad se jim něco nelibi.
Dolar Bob: Jsou to liny devky. Umej hovno a chteli by pomnik.
Zeleny John: Jim to rikam taky. Co chtej kurva ? At se naucej s tim delat a neotravujou nymandi. Ten Sved to samy. Si mysli ze spatlal nejakej pitomej engine a je mistr světa.
Modry Ed: Nenazranci.
Zeleny John: Hele MTR staci bohate. Co chtej vic. Ja to s klukama z Civilizacky spich a funguje to bezvadne.
Modry Ed: Jasneeee. To spis torpedujou ti komousky rudosi.
Dolar Bob: Ještě nekrachli ?
Modry Ed: Nevim. Asi poslali sejkum nejakou novou varku panenskyho bilyho masa na hrani ci co. Porad se drzej a nechtej pustit. Ted ještě si vymyslej nejaky pitomosti s APU. Pche jsou to looseri.
Zeleny John: Stejne mají celej soft na hovno. Jsme to spichli tak dobre, ze se jim z toho mota hlava.
Dolar Bob: Taky jo. Videl jsi jak jim to MTR ani poradne nefunguje ? Na jejich zeleze to je uplne v prdeli. Banda neschopaku.
Modry Ed: By radi prodali ten sunt co vymysleli. Nasrat nic nebude. Ještě tomu daji takovy smesny jmena jako Bulldozer. Jsem se smíchy pochcal.
Dolar Bob: Neboj Ede. Paky mame my a vis jak, spice must flow.
Modry Ed: No ty vole. Vzdyt mi ještě chybi par autíček do sbirky.
Zeleny John: Si pis. Usporadame si zase Need for Speed v LA s novyma karama.
Ve stejne kancelari po nejakem roce:
Zeleny John: Ty vole Bobe slysels to ? Videls to ?
Dolar Bob: Ty vole videl. Jsem myslel ze me omejou. Pockej az se to dozvi Ed. Toho rovnou odvezou.
Zeleny John: Co si to ty kurvy komunisticky jako myslej ? Vo co jim jako jde ?
Dolar Bob: Ty vole stejnou otázku si kladu taky. To nemaji nic lepšího na praci nez vymyslet picoviny ? Kde na to vzali vůbec prachy a lidi ? Vzdyt uz měli byt davno pod věřitelskou spravou pitomci.
Zeleny John: Tech panen asi bylo poslanych do pouste vic nebo nevim.
Dolar Bob: Ty vole jeste tomu dali tak dementni nazev. Pry Mantle.
Zeleny John: Pry ten Sved co jsme ho vykopli to spiskal a ještě k tomu něco nakukal Larrymu z EA.
Dolar Bob: Jsem mel toho Sveda zavrit do sauny a usamazit ho. To maj prej radi. Nam normalne Bobe sahnul do tak hezky nastavenyho businessu zmrd jeden. Tak hezky to bylo nalajnovany. A on si prijde tenhle hippik, spoji se s tema komousema a ještě presvedcej toho EA hajzla. Je tohle mozny. Kam ten svet speje ? Podstivejm a pracovitejm lidem jako jsme my takhle kazit business. A to jsem myslel, ze Larry je kamos.
Zeleny John: EA je banda sracu. Jdou přes mrtvoly. Vzdyt Larry by prodal i manželku do otroctvi pro dolar. To urcite ta banda hippisaku z vývojářských studii. Lihen levičáckých fantasmagorii. A Larry se toho chytil. Buzny jedny hasisacky.
Dolar Bob: Kurva jsou liny naucit se programovat. Mají platy jak prezident a ještě se postavili proti nam. Proti nam rozumíš ? My co jim davame ten zaklad.
Zeleny John: Jsou to svine nevdecny. Nastesti Sweeney je dobrej hoch. Ten nezradi.
Dolar Bob: Sweeney je charakter. Hele Ed je tady.
Modry Ed: Ja dostanu infark.......
Dolar Bob: Klid klid.
Modry Ed: Ja je koupim, roztrham licenci a vytru si s ni prdel. Hajzlove maoisticky, komunisticky a Pol-Potovsky.
Dolar Bob: Te chápu Ede.
Modry Ed: Tohle ne, tohle ne. tohle jsme si nedomluvili. Takhle utocit na nase marze. Takhle deklasovat leta vývoje. Takhle nabourávat nase dohody. Tohle ne.
Dolar Bob: Hele Ede ja te chápu. My taky mame problém. Ty hovada nam nabourali strategii na leta dopředu.
Modry Ed: Nebo je kup ty a nech je normalne usmažit.
Dolar Bob: Klid Ede, klid. Hele oni vypustili džina z lahve. Ted uz toho moc neudelame. Musime udelat to samy.
Zeleny John: Tu je ještě OGL.....
Dolar Bob: Seru na OGL. Jsi upad abych ja prejimal OGL ? Sis cetl Marxe ci co ?
Modry Ed: Hele vo co jde. Nechces nas hodit přes palubu ze ne.
Dolar Bob: Hele Ede podivej se na to z my stranky. Ty kurvy zakaznicky stale drzej sedmy a ne a ne je zahodit , ti hippici z vývoje mi ojeli novy faro klicema a ti komousi se mi vysmali do ksichtu a ukazali, ze jsem debil. To nejde nechat lezet jen tak a delat mrtvyho kapitalistu.
Modry Ed: Ty svine, chces nas hodit mimo......
Zeleny John: Hele Ede jsi nevidel ty narusty ? Si nemuzem zkurvit business. Na OGL mi tu kazdej stejne sere.
Modry Ed: Svine, svine....
Dolar Bob: Ber to sportovne Ede. Není jina cesta. Budem zase demokraticky hlasovat.
Zeleny John: Jsem pro.
Dolar Bob: Ja taky.
Modry Ed: Kurvy.
Dolar Bob: Njn neda se nic delat.
Zeleny John: Hele stejne to pujde rychle. To obslehnem a je to.
Dolar Bob: Jasne. Kdo by se s tim sral. Ty komousi vyznavaji "vse je všech" ne ? Tak to taky uplatnime.
Zeleny John: Reknem ze na tom delame uz roky a je to.
Dolar Bob: Jasne, nebudem ze sebe delat blbce.
Modry Ed: Svine.
Dolar Bob: Hele Ede, pripojis se a bude dobry. Hold si zahrajem Needy pozdeji.
Modry Ed: A co mam delat asi jiného volove. Jste porusili oba naší dohodu. Jsem vam dal to nejlepší a vy takhle.
Zeleny John: Podmínky se zmenili.
Dolar Bob: Hele nebrec tady Ede. Co mam delat ja. Ty svine mi nasadili to Mantle i na sedmicky. Ja ted budu vypadat jako pitomec, ne ty.
Modry Ed: Dobře ti tak. A co ty Johne. Se tesis vid.
Zeleny John: Hele me do toho netahej. Moje chyba to není. Ja se jen přizpůsobuju.
Dolar Bob: Hele najdem něco jiného později. Však se nejak domluvime. Zatím to zalatame takhle a budem delat, ze jme to měli v planu a ze nas to vlastne tesi.
Modry Ed: No jasne. Uplne z toho skacu radosti.
Dolar Bob: Kliiid. Nic jiného nam stejne nezbyva. Nebo chces byt za debila Ede ? Tady John spichne nejaky demicko, udelame konferencku a bude. Pozvem tam i ty komousky uspavace hadu a prizvem nekoho z mobilu. Třeba Qualcomm a bude to vse v cajku.
Modry Ed: Nebude....
Dolar Bob: Se neposer kvůli par dolarum. Ber to z lepsi stranky. Ty parodie na grafarny v CPU ti to aspoň trochu boostne. Stejne ty komousi krachnou. Komousi vždycky krachnou.
Modry Ed: To jsem si myslel i před par lety a furt tu oxidujou.
Dolar Bob: To ted neres. Pujdem ven, hezky se usmějeme a oni nam to zbasti. My jsme ty jednicky my jsme ti nejlepší. Tak sup do práce.
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Kde to bereš? 
Hladis//Vlastní invence.
Hladis//Vlastní invence.
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tak dobrá, čtyři roky DX12 nevyvíjeli, jen o něm ty čtyři roky kecali a rok makali.
Cituji: "Apparently NVIDIA's blog says DX12 discussion begun more than four years ago "with discussions about reducing resource overhead". They worked for a year to deliver "a working design and implementation of DX12 at GDC"."
Ten Hladišův článek je parádní. Gratuluji! Moc jsem se pobavil.
Cituji: "Apparently NVIDIA's blog says DX12 discussion begun more than four years ago "with discussions about reducing resource overhead". They worked for a year to deliver "a working design and implementation of DX12 at GDC"."
Ten Hladišův článek je parádní. Gratuluji! Moc jsem se pobavil.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- webwalker
- Začátečník

@Hladis: To je dobrý
Úplný Ivánku kamaráde
Úplný Ivánku kamaráde
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Ache
- Pokročilý

Ty vole fakt dobrý!Hladis píše:V jedne nejmenovane monopolni software firme před par lety.
Zeleny John: Cau Bobe jak je vole. Co novy Ferrarko...
Ještě že mam 100% kapitalistický PC a v žádném slotu nebo socketu nečíhá nějaký komanč
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hladis píše:...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
- webwalker
- Začátečník

Tak když už jsme u těch srandiček:
Jak AMD na GDC zabilo DICE:

A jak ho potom zase vzkřísilo:

Jak AMD na GDC zabilo DICE:

A jak ho potom zase vzkřísilo:

Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
- del42sa
- Pokročilý

- webwalker
- Začátečník

Tak jsem dal dohromady ty testy Mantle ve Star Swarm Demo (RTS Extreme)
Testování AMD Mantle ve Star Swarm Demo >>
Jeden graf se mi tam už nehodil, tak ho dám alespoň sem ať to nepřijde vniveč: Rozdíl mezi 3GHz a 1,8GHz Phenomem není prakticky žádný
Testování AMD Mantle ve Star Swarm Demo >>
Jeden graf se mi tam už nehodil, tak ho dám alespoň sem ať to nepřijde vniveč: Rozdíl mezi 3GHz a 1,8GHz Phenomem není prakticky žádný
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Ache
- Pokročilý

AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- webwalker
- Začátečník

@Ache: Právě kvůli tomu jsem ty testy StarSwarm udělal ve zrychleném řízení
Koukni na ten jejich StarSwarm, Zelený John vybral ty správné třešně
Koukni na ten jejich StarSwarm, Zelený John vybral ty správné třešně
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Jsem zvědav, uvidíme jak bude situace vypadat v reálných testech.
@webwalker: Díky za tu sumaruizaci DX11 vs. Mantle ve Star Swarm, GJ.
@webwalker: Díky za tu sumaruizaci DX11 vs. Mantle ve Star Swarm, GJ.
- Ache
- Pokročilý

jj. Zelený john umí vždycky vybírat dobře.
Jsem zvědavej na nárůsty pod režimem RTS.
Jsem zvědavej na nárůsty pod režimem RTS.