Neustálé vytížení připojení internetu

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
HonzaTT
Nováček
Nováček

Neustálé vytížení připojení internetu

Příspěvek od HonzaTT »

Ahoj,asi před týdnem jsem si všiml,že mi neustále počítač něco stahuje a odesílá přes internet. Mám notebook přes Wifi, Visty 32. Projel jsem to Avastem,Superantispywarem,Spywareterminátorem,Sbybotem a nic nenašlo. Nevím co to pořád stahuje a odesílá. Tady je obrázek,je vidět s části Síť,že se to děje přes svchost.exe a AvastSvc.exe. Jinak počítač není pomalý,jádro vytížené minimálně. Díky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ad3san
Začátečník
Začátečník

Re: Neustálé vytížení připojení internetu

Příspěvek od Ad3san »

Nevyznám se moc ale zkuste vypnout avast na chvili jestli to bude pokracovat. Jestli ano muze to delat avastovy pridavek do prohlizece co kontroluje web atd....
Notebook:Asus N61Vn
Mobil:Samsung galaxy S4
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Tak za předpokladu, že je počítač opravdu čistý, to vypadá, že vytížení sítě / netu způsobuje avast samotný (oba procesy) + je tam vytížení netsvcs (systém, nebo na tom může být taky zavěšený ten avast)

avast free antivirus považuju pro osobní použití za nejlepší, pro firemní nod32.

ale zkus odstavit ten avast, uvidíš, co to udělá.

co se týče skenování webu, tak by to snad mělo procházet jen stránky, které navštěvuješ, takže vytěžovat připojení navíc jen minimálně.

taky záleží, co máš za připojení k netu (down/up)..
HonzaTT
Nováček
Nováček

Příspěvek od HonzaTT »

Tak jsem Avast vypnul,jestli tedy myslíte takhle. Stahuje se a odesílá stále dál.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
HonzaTT
Nováček
Nováček

Příspěvek od HonzaTT »

Tak stahování probíhá stále přes ten svchost.exe i po kompetním odinstalování Avastu.
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“