nova GK, cisty reinstal win7, stale stejny problem sesekanim

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Jeremiasz
Nováček
Nováček

nova GK, cisty reinstal win7, stale stejny problem sesekanim

Příspěvek od Jeremiasz »

cize pri spusteni her War Thunder, Hitman absolutions, Assasins creed IV nezavisle na nastavenych detailech (!) se hra skubne co cca 10-15 vterin, v tom pripade FPS klesne na vterinu nekam i na 1-6 (jinak na fullHD ful detail stabilne 50-60, nicmene ke stejnemu sekani dochazi i pri orezani nastaveni na ultralow detailu a min rozliseni)
3D Mark a WOT absolutne bez problemu, vse plynule, vsechny testy 3Dmarku stabilni
Hitman vyzaduje spusteny steam klient, pokud mam steam klienta pustenyho, zadrhava se mi i video z TV karty.
Pri pusteni interniho benchmarku hitmana se poprve hra skubne uz pri najezdu kamery na branu, FPS normalne kolem 60, pri tomhle zaseku spadne na 5 a to pak jeste cca 4x nez dojede benchmark do konce
Pri spusteni War Thunder fps cca 65 a ve stejnych periodach klesa na 20 sem tam k 10 i mene
vzdy se sekne kruzor a to uz v login obrazovce nebo v hangaru
pri spusteni nekterych her slysim ve stejne periode zvuk jako kdyz vytahnete a zasunete neco do USB
teplotu jsem nemeril, ale evidentne na to nema vliv, projevy problemu se objevi napr u WarThunder kdyz ho pustim hned po startu uz v login screenu, takze zadny cas ani prostor se prehrat.

tyhe symptomy byly pred a jsou i po HW upgradu a ciste reinstalaci Win7
vsechny updaty na system, ovladace jsou aktualni

Intel Core i7 processor Ivy Bridge i7-3770 3, 40 GHz
Kingston HyperX blu 8GB (kit 2x 4GB) 1600MHz CL9 XMP
Kingston SSDNow V300 120GB (SV300S37A/120G) + 2x 1TB samsung
MSI B75A-G43 http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00000000001LEG
msi-n770-tf-2gd5-oc
SilentiumPC zdroj 650W Deus M1

asi Vam nemusim rikat, ze me to dost vytaci
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: nova GK, cisty reinstal win7, stale stejny problem sesekanim

Příspěvek od rbclass »

zapni gpuz a nechaj monitorovat takty gpu..pri sekani si to potom skontroluj,mozno karta skace do 2D taktov
Jeremiasz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jeremiasz »

co je gpuz?
zarazejici je, ze je to stejny problem jako pred upgradem, pri kterym jsem menil CPU (z i3 na i7), zdroj (500->650W) a grafiku (GTS 450/512mb -> N770/2gb), system je preninstalovanej, tam taky nebude problem

ja osobne mam podezreni na desku, ale myslim si, ze ta MSI B75A-G43 neni zadnej sunt, navic grafika je taky MSI, tak sakra kdyz uz je to jedna rodina..., takze spis nejakej setup, ovladac neceho nebo konflikt. ten USB plug/unplug zvuk opakujici se v pravidelnych intervalech priblizne stejne dlouhych jako mezi zasekama mi na to sedi, ale mozna i to je jen symptom a ne pricina.
pameti jsou dle meho nazoru kvalitni, pak na to muze mit potencialne vliv i jeden z tech starsich HDD ale mozna i nejaka uplna kravina jako prodluzovacka s rozbocovacem USB, USB wireles receiver na ktery je prihlasena mys a klavesnice nebo....nebo nevim. Zacinam naplno chapat vyhodu konzoli :/
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Co pevný disk? Hoď sem nějaké informace i o něm (předpokládám, že hry máš nainstalované na něm - HDD). Kdyžtak (pokud jsi takto už neučinil) zkus nainstalovat tyto hry na druhý disk (z HDD na SSD a opačně) a udělat několik testů. Osobně bych podezříval pevný disk, ale je pravdou, že podobné potíže může zapříčinit i drobnost.
Jeremiasz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jeremiasz »

zkusim to, je fakt, ze WOT funguje skvele a je hozenej na SSD. ostatni z her jsem mel na jednom z tech dvou terracu. co to je zac vubec netusim, maji tak 5 let mozna, jsou to rezidenti ve skrini, kde jsem menil uz skoro vsechno, disky zustavaji :)
nicmene 3Dmark bezel ze stejnyho disku jako Hitman a zatimco 3D mark mel framerate stavilni a jen ten nejbrutalnejsi test srazil FPS pod 20, i tak to bezelo sice niz, ale bez vetsich vykyvu, tak +/-3FPS
zatim jediny, co jsem identifikoval, ze ma opravdu velky vliv na plynulost je ten dementni steam klient, kterej mi zpusobi, jak jsem psal, i sekani televize co bezi z TV karty (leadtech) i to je dost divny, protoze TV bezici z TV karty by mela mit minimalni vliv na vykon PC a opacne
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

hod sem screenshot smartu z hd tune
stihacka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stihacka »

Dej nekterou z tech sekajicich se her na ssd a ty disky odpoj a vyzkousej pc jen s ssd.
i5 2500k 5GHz, 16GB G.Skill RIPJAWS, MSI 1050Ti Aero, Asus P8P67, SSD Crucial 256GB, HDD 640GB+2TB, Seasonic M12II 520W, Noctua - Vodník: Cawedog Zouy, UniGPU, Chipset, Laing, Mora...
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

Verzia biosu tvojej dosky je ? Stiahni CPU-Z a tam to najdes v zalozke main board. Dost mozne je prave to , ze doska ma problem s kompatibilitou s grafickou kartou od nvidie :!:
AMD Ryzen R9 7900X | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA MSI RTX 3080 Ti 12GB SUPRIM X | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

jesper, najskor nema.. je to nova doska
ak nie je vadna GPU, tak jedine ostava zdroj a HDD
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
Jeremiasz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jeremiasz »

troufam si tvrdit, ze grafika ani zdroj to byt nemuze, grafika byla vymenena, problem je stejny, zdroj byl puvodne fortron blue storm2, 500W, ale ten se vcera menil taky, nerikam, ze Silentium 650W Deus M1 je buhvico, ale je to modularni vec, takze tam nemam kably navic co branej proudeni vzduchu, urcite by tam slo dat neco tissiho a kvalitnejsiho, ale momentalne splnuje zakladni pozadavky, nicmene muj problem je stejny jako "za predchudce Frotrona"

no jak prijdu domu, zkusim teda odpojit ze stavy oba klasicky disky a rozjet to jen na SSD a uvidime, je to asi posledni potencialne rozumny slaby clanek, pak uz ale jsem v koncich a zacnu podezrivat i klavesnici a mysl :oops:
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

nahrat posledni bios na desku http://cz.msi.com/product/mb/B75AG43.html#/?div=BIOS zkotrolovat pameti memtestem a odpojit co muzes a zkouset
Jeremiasz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jeremiasz »

ted jsem odpojil klasicky disky a nechal jen SSD, nainstaloval na to War Thunder a porad stejny problem, ale odpozoroval jsem jednu vec. Vite jak se ohlasi zvukem kdyz strcite neco do USB portu? tak ve chvili kdy spustim hru, ktera ma problemy, vzdycky se ozve ten zvuk presne ve chvili, kdy klesne FPS a kdyz hru shodim, prestane se opakovat i ten zvuk

bios mam verzi 10.4 ktera paradoxne v tom vyctu na tom odkazu chybi uplne, je tam 10.3 a pak hned 10.5 ktera je z 2012-10-12 :)

ted jen doufam, ze nemam vadnou desku :/ kram, kterej si nedovedu vymenit a v zasade jedinej, kterej jsem tam ted nechaval
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

nahod tam posledni pres MFLASH
Jeremiasz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jeremiasz »

no sice se dost bojim, ale nic jinyho mi asi nezbyde, jdu spachat BIOSebevrazdu

edit:
hahaaaa tak to mam pekny vyhlidky:
I've just updated my 1 year old B75A-G43 to the lastest BIOS via UEFI BIOS M-Flash mode, which is the E7758IMS.AA0 aka version 10.10, my previous BIOS version was 10.4 or 10.3 (E7758IMS.A40), but the problem is when it appeared at 44% of the completion, the PC suddenly shutdown and I let it stay for 40 minutes at the black screen, then it started to reboot with a 3-5 seconds of breathing and power off again. I did remove the CMOS battery for several times too. After all, I think the motherboard itself now is a brick.
http://www.tomshardware.co.uk/answers/i ... -fail.html

tak asi sbohem

edit, jsem zpet
tak ne sbohem, ale ani zadna slava
postupoval jsem podle navodu, stahnul a rozbalil bios verzi 10.10
reboot
vlezu do biosu, vyberu mflash, disk, file, nacez mi vyskoci hlaska:
THE SETUP DATA MAP IS DIFFERENT BETWEEN SYSTEM BIOS AND BOOT BIOS
IF SELECT TO BOOT, THE SYSTEM WOULD BE FAIL TO REBOOT!!!
OK
tak cvaknu na OK, okno se zavre a ja muzu tak esc esc ben z biosu a zpatky do windowsu
ani ten pitomej bios neflashnu
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

Preboha jedine vol moze poradit flashovat bios cez m-flash , daj si do googlu toto : MSI HQ Forum BIOS Flash Tool

Kód: Vybrat vše

http://forum-en.msi.com/faq/article/printer/user-guide-for-msi-hq-forum-flash-tool
Na M-Flash sa s prepacenim vyser , ti narobi viac skody ako uzitku. Tento SW flashuje BIOS v DOS prostredi a flashuje ho na 100% spravne a vsetky sucasti biosu. Nikdy sa mi nestalo , zeby BIOS zle naflashoval.
AMD Ryzen R9 7900X | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA MSI RTX 3080 Ti 12GB SUPRIM X | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
Jeremiasz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jeremiasz »

toz diky za odkaz, ale na to nemam, takhle to tak akorat bricknu, takze mi zbejva jen servis.
pokud ani novej bios tomu nepomuze, tak muzu vymenit desku, tahle je sice jeste v zaruce, ale pac muj PC je vse od konzole pres TV az po recorder, nemuzu cekat tejdny nez to v Alfacompu vyridej, takze muzu koupit jinou desku a jestli tuhle uznaji na reklamaci, tak ji pak vymenenou strelit na Aukru

kazdopadne dekuju vsem za trpelivost!
Jeremiasz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jeremiasz »

mno tak PC je v servisu, diagnostikuji, ale zacinam se pripravovat na nejhorsi, ze budu muset vymenit desku, mozna technik zakouzli a je to jen nejaka blbina co je v konfliktu a PC bude dnes vylecen, ale kdyby ne, jakou desku doporucite? chci tam zachovat PCI slot na TV kartu co mam, protoze s tou jsem velmi spokojeny (aspon doufam, ze to je PCI, kartu mam v tom uplne spodnim slotu http://www.czc.cz/msi-b75a-g43-intel-b75/105645/produkt)

nebudu nic taktovat, potrebuju kvalitni desku, ktera bude perfektne spolupracovat s tim, co tam mam tak jak to je, at ma grafika pod sebou misto od te TV karty na proudeni vzduchu. Slus, ende. Dalsi konflikty v HW uz bych asi psychicky neunesl
Jeremiasz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jeremiasz »

pratele, zahada bermudske desky odhalena, tak se s ti podelim, treba to nekomu v budoucnu pomuze.
vcera jsem to zanesl na servis, panacek servisacek byl sebevedomy, skouknul komponenty a bohorovne zahlasil:"to musi slapat, dneska urcite zjistime, co s tim je"
vyoslil jsem mu celou anabazi, co je nove, co je stare, co a kdy to dela (9:00 rano)
prej v sest to bude, mozna ne opraveno, ale budeme vedet, co s tim
v pul sesty vola, ze to jsou fakt akta X, ze vymenili vsechno a komponenty jsou v poradku, takze asi fakt ta deska, ze teda neplatim nic, bo na to neprisli, ale deska asi bude problem.
tak jsem si to odvezl, pocital kolik me bude stat nova deska a instalace komponent, otravovani s reklamaci atd.
ale furt mi nedalo spat ten zvuk plug/unplug USB co doprovazel kazdy drop FPS
tak jsem vyhazel vsechno, co bylo pripojeny pres USB porty. porad stejny, tak pak ja, naprosty technicky panic, otevrel case, cumim do toho jak husa do flasky a hledal cokoliv jakoze USB
a nasel. Takovej 4pinovej hajzl s napisem USB a do nej zapojeny kabl od predniho infopanelu na Case. Tak jsem tu cubku vytahl a ....voila, problem solved, PC vali stabilne. Sice mi ted pochopitelne nejede infopanel, ale priority jsou priority
http://jeremiasz.sweb.cz/deska.jpg
no dneska jak dojdu z prace, tak me zase ceka reinstall woken bo po jejich diagnostickych pokusech, kdy menili karty a kdeco, instalovali ruzne ovladace, se ted PC nechova uplne standartne a i FPS jsou tak o 10 snimku niz, nez by mely, ale to uz je malickost:)
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

:) mozno je kabel poruseny
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“