Neustálé přijímání a odesílání dat přes internet

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
HonzaTT
Nováček
Nováček

Neustálé přijímání a odesílání dat přes internet

Příspěvek od HonzaTT »

Ahoj,asi před týdnem jsem si všiml,že mi neustále počítač něco stahuje a odesílá přes internet. Mám notebook přes Wifi, Visty 32. Projel jsem to Avastem,Superantispywarem,Spywareterminátorem,Sbybotem a nic nenašlo. Nevím co to pořád stahuje a odesílá. Tady je obrázek,je vidět s části Síť,že se to děje přes svchost.exe a AvastSvc.exe. Jinak počítač není pomalý,jádro vytížené minimálně. Díky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Neustálé přijímání a odesílání dat přes internet

Příspěvek od AllowedCry »

Svchost, aktualizace.
HonzaTT
Nováček
Nováček

Příspěvek od HonzaTT »

Co to prosím znamená ?
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

windows si stahuje aktualizace nebo minimálně stahuje informace o aktualizacích, to záleží jak to máš nastavený
HonzaTT
Nováček
Nováček

Příspěvek od HonzaTT »

Počítač mám 5 let,toto to nikdy nedělalo. Vím,že zejména Visty často něco chroustají,ale tohle stahování a odesílání běží prostě neustále. Nikde v systému jsem nic neměni,nevím zcela přesně odkdy to dělá,ale jsem pouze běžný uživatel,v žádných programech jsem se nehrabal.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

tak jestli tě to trápí tak pro svuj klid si přeinstaluj windows, pak zjistíš docela přesně s přidáváním programů co to dělá, podle mě o nic nejde

a nebo pokud rád koukáš na televizi tak můžeš věřit tomu že ti NSA čte co si píšeš na fejzbuku
HonzaTT
Nováček
Nováček

Příspěvek od HonzaTT »

Tak přeinstalaci bych asi nezvládnul a myslím,že by to snad mohlo jít nějak jinak. A hlavně nemám na DVDčkách udělanu zálohu. Nikdy bych si nemyslel,že bych to potřeboval,takže bohužel pro mě. Fakt Vás nenapadá,jak to odesílání a stahování zastavit ?
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Napadá, nainstaluj si libovolnej firewall. Ale já když se podívám na využití sítě, tak mi třeba svchost komunikuje taky neustále.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

RMB na exáč svchost.exe, Přejít ke službě
ale největší traffic tam dělá Avast a to ještě jen nějaký místní, není na tom co řešit, tak ten bazmek funguje. počítám že to je nějaký rezidentní skener, který za chodu kontroluje provoz a je to provedeno takhle.
ignorelist: kremrole a dezoláti
HonzaTT
Nováček
Nováček

Příspěvek od HonzaTT »

Nevím co to je RMB na exáč.
Zasílám nové obrázky co to vytěžuje. A miniaplikaci,kvůli které jsem si toho všiml. Mám ji tam léta,takže to odesílání a přijímání dat je něco nového,co tam dříve nebylo. Je to jak když stahuju film z ulozto. Navíc si myslím,že je to dost dat. Jo dělá to ikdyž jsem vypnul štíty Avastu. Díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
HonzaTT
Nováček
Nováček

Příspěvek od HonzaTT »

Tak stahování probíhá stále,zejména přes ten svchost.exe i po kompletním odinstalování Avastu.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

znova - firewall , nebo rovnou reinstall windows - vždyt je to záležitost na 20 minut a zrychlíš si systém
HonzaTT
Nováček
Nováček

Příspěvek od HonzaTT »

Firewall je obsažen ve Win Vista ? A taky v Avastu ? Reinstal bez zálohových DVD asi těžko , co ? Dík.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Ježiš vykašli se na to, ani reinstalem se toho nezbavíš, nejsou to jen aktualizace, ale další blbosti, se kterými windows pracuje a nijak to tvůj PC neomezuje.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
HonzaTT
Nováček
Nováček

Příspěvek od HonzaTT »

Ahoj,jo počítač to nevytěžuje,ale nedovedu si představit,že bych měl nějaký mobilní internet,to bych se asi nedoplatil. Přece není úplně normální aby to neustále něco někam odesílalo a zase něco stahovalo.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Nechci kecat, ale tuším, že to má na starosti veškeré spojení (browser a tp) jak už jsem řekl, neřeš to.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“