PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Strady
Začátečník
Začátečník

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od Strady »

Zdravím Froste,
U mého Epsonu EH-TW3200 je při bíle ploše lehce vidět okraj zelené ale není to tak patrné pokud se vyloženě na to nesoustředíš. U filmu nemožné vidět. Asi sám víš, že je to díky třem sklíčkům které odrazí výchozí barvy ven. 100% vyladění všech tří sklíček je něco nemyslitelného. Takže pokud ti to výrazně nevadí u filmu či jiné projekce, tak bych to neřešil. Popřípadě zkus reklamovat, špatný obraz ale myslím, že ti to vrátí s tím, že je to v povolené odchylce.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

je pravda ze co jsem dostal TW5000 kdysi z reklamace s kompletne novym objektivem + serizenou optikou a panely taky to nebylo 100% ono to asi opravdu vyladit tak ani nejde je to proste vlastnost 3xLCD technologie. Kazdopadne jak pises pri bezne projekci to nema sanci clovek postrehnout
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Jinak zde mate moji posledni recenzi na 1080p projektor od BENQ MH680

http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/p ... tisic.html
Strady
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strady »

Stratos:
Pěkná recenze, jen škoda že není nějaký větší posun v projektorech okolo 25.000kč. Kdybych si teď kupoval projektor, tak by si zase koupil Epsonu EH-TW3200 nebo bych uvažoval o Optomě HD131XE o které si psal minule.
Na jednu stranu dobrý, alespoň mě to nenutí si koupit nějaký nový projektor :-) ale je to na pováženou, že nejsou schopný udělat nějaký nový projektor okolo 25000,-, který by Epsona přejel na plné čáře. Vždyť už se vyrábí 3-4 roky, tak nějak.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

taky prezivam na TW5000 uz 4 rokem a nic vyznamnyho krom novyho FULL HD LED projektoru od Optomy me nelaka ale ta cena kolem 80K me odrazuje :) SNad ho sezenu levneji...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

S velkou hrdosti Vám muzu oznamit ze budu mit jako prvni v Ceske Republice na test tento luxusni 1080p LED projektor od firmy Optoma v cene 100 000,- s DPH :twisted:
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=57
Obrázek

Kdyz se mi bude libit tak si ho mozna i necham... (prece jenom TW5000 uz neni mladik a LED tehcnologie me celkem laka + Optoma ma dost vychytany 3D - neboli me z toho oci)

Jinak ted vyjde recenze na Optoma GT 760 kterou dopisuju
Obrázek

a na test mam zrovna 720p LED projektor od BENQ Joybee GP3 :)
Obrázek
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Takze recenze na Optomu GT760 je hotova.

Strucne:
1) Obraz OK
2) Hlucnost mirne horsi ale stale nadprumerne dobra
3) Svit obrovsky (zde orpavdu velka rezerva) a neni problem promitat i za normalniho osvetleni 3400lumenu je proste znat
4) 3D obraz slusnej ale uz trpi na "pixelovani" zde je proste 720p pro SBS 3D obraz malo... (chce to dat mensi uhlopricku k potlaceni)
5) dalkove ovladani nema podsvetlena tlacitka coz neberu jako minus, projektor neni primarne delanej na domaci kino
6) Cena lampy celkem vysoka 1/3 cena pristroje coz je asi dano jejim velkym vykonem
7) 2D obraz vynikajici
8) funkce projektoru ze dokaze zobrazi 60" obraz uz z par desitek cm od platna (da se pouzit treba na KINECT apod..)

Takze jako celek hodnotim velmi dobre, ale doporucil bych to na domaci kino asi jenom lidem co maji dispozicne velmi spatne resenou mistnost a klasickej projektor by byl problem umistit. Prece jenom priplatek an 1080p Optomu je velmi maly a pokud ma nekdo velkou mistnost priplatil bych si na 1080p.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

dneska jsem se dostal k projektoru
BENQ Joybee GP3

dojmy:
1) moc pekna hracka, super dizajn, velmi maly projekturek.
2) pekny obraz
3) sam si koriguje keystone (nemusite si to nastavovat rucne coz se hodi)
4) dokaze zobrazit uz z nakyho 1metru velmi slusnou uhlopricku
5) Pripojeni iPhone je velmi jednoduchy, pouze zaklapnete mobil a v dane sekci (videa/fotky) spustite dane video ci prezentaci fotek a projektor sam si to ihned prevezme na obraz.

Zatim jedina vada na krase je opravdu vysoky hluk :(..

Naky detajlnejsi testovani si necham na zitra a koncem tydne uz projektor poputuje zpet k vyrobci...

Par fotek zde:
http://stratos1.rajce.idnes.cz/BenQ_Joy ... -_Recenze/
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Recenze na Optoma GT760 je na svete..
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/p ... -68cm.html
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

Stratos a budeš robiť recenziu aj na ten Benq GP3?
Cakám aký budeš mať na to názor.....
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

GP3 stale jeste sepisuju.. Dneska to chci dorazit. Co te zajima?
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

Hlavne kvalita obrazu či je vhodný na filmy alebo len na také občasné premietanie, lebo videa na youtube je poskromne a ak aj nejake su tak su hroznej kvality. Ta svietivosť sa mi nejak zda dosť malo.
U nas sa predava za 380euro čo sa mi zda byť dosť. Prijal by som cenu tak do 300euro.
Na videach mi tie farby pripadaju take navýrazne....príde mi použitelnejší LG PB60g ten ma 500Lm ide mi o to, že by sa mi hodil taký "spratný" projektor na prenášanie medzi bytmi a na chatu ale zase aby to nebol uplny shit. s porovnaním s LG led mi pridu farby na LG také "živšie" ako na tomto GPčku.
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

1) pokud to chces ciste na filmy tak nedoporucuju
- pastelove barvy
- male rozliseni/mensi svitivost/patrnejsi rastr u vetsi uhlopricky
- nema to ZOOM

to uz bych radsi poridil neco takoveto:
http://www.ddworld.cz/index.php?option= ... &Itemid=75
ciste na filmy mi pride lepsi a je i tichej..

2) Ja ten projektor beru jako takovej multi pracovni/soukromej projektor, nebo na naky party, narozeniny, chlastacky apod..
- Mobilita
- male rozmery
- moznost prikoupit externi baterii na skoro 3 hodiny provozu
- WIFI
- moznost prehravat z telefonu, USB disku apod..
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

Presne si to vystihol, len som to nevedel pomenovať...pastelove farby to je ten výraz.
Len si mi potvrdil čo som si aj myslel a čo som pozoroval vo videach.
Vdaka za postreh.
hajnalka
Nováček
Nováček

Příspěvek od hajnalka »

Stratos ako znasas na DLP rainbow effect u mna je to tragicke nedokazem sa na taky obraz pozerat az my je z toho zle. Bracho doniesol od kamosa starsiu Optomu a to bola tragedia nedokazal som sa na ten obraz pozerat.
A teraz to hlavne:)
Hladam nahradu za LCD projektor Epson EH-TW450 720p
Nieco full hd a ked uz s 3D nech je z toho aj niaky zazitok.
Co odporucas po vsetkych tych testov?

Predpokladam EH-TW3200 aj ked posledne verzie trpia na kvalitu zlozenia prenikanie prachu
alebo Optoma HD131XE popripade BenQ W1080ST.
proste s cenou do 1000eur.
Ktory ma najlepsiu ureven ciernej farby? asi Epson ze?:)
Dik
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pro tebe asi idealni nova rada Epson projektoru. STale pouzivaji 3xLCD technologii coz by ti nemelo vadit + maji 3D.

z DLP je tedka nej asi Optoma HD131XE tj muzes ji skusit kdyz ti nebude vyhovovat muzes ji ve 14 dnech vratit.
hajnalka
Nováček
Nováček

Příspěvek od hajnalka »

Na Optoma HD131XE si pozoroval ten effect blikania farieb ako to koliesko rotuje:)
Nove Epson projektory ktory typ?
hajnalka
Nováček
Nováček

Příspěvek od hajnalka »

EpsonEH-TW5200
alebo
Epson EH-TW6100

Netestoval si ze?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja ten efekt na DLP projektorech nejak extra nevidim u novejch OPTOM uz vubec ne.. Zalezi jak ty.. budes to muset skusit.
Jinak nove Epsony jsem v ruce jeste nemel, nemam dojednanou spolupraci s Epsonem.. Bohuzel...
hajnalka
Nováček
Nováček

Příspěvek od hajnalka »

Takze skusim DLP co ma najmensi rainbow effect
BenQ W1080ST
alebo
Optoma HD131XE

opripade niektory co ma lens shift
Odpovědět

Zpět na „Projektory“