Výměna zdroje

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Výměna zdroje

Příspěvek od WenzelLAH »

Odhlučňoval sem si PC v Fractal Design R4 - hmota, nove fany, chladiče a stalo se mi, že je teď nejhlučnější zdroj - Bequiet Dark Power Pro 650W . Od sestavy vyžeduju v klidu absolutní ticho a to se mi s tímhle zdrojem nedostává, musím ho tedy vymenit. Chci zdroj který se při určitém vytížení chladí pasivně a narazil jsem na tyto dva, ale nemůžu se pořád rozhodnout ktery :

http://www.czc.cz/seasonic-ss-660xp2-f3 ... ki2651udc4
http://www.czc.cz/corsair-rm-series-rm6 ... 3pntubkoj7

Když je oba zhodnotim, tak mi to vychazí následovně :
Seasonic
+ Platinum certifikace
+ Kvalitnější značka?
+ Standartní rozměr ventilátoru - 120mm pro případnou výměnu v budoucnu
+ Ventilátor točí od 30% zátěže
- Cena
- Rozměry - je o chlup delší, takže by se mi pravděpodobně nevešel ventilátor na dno Case, který bych potřeboval osadit kuli GPU

Corsair
+++ Ventilátor točí až od 40% zátěže
+ Menší rozměry, vešel by se ventilátor na dno Case
+ Cena
- Méně kvalitní značka? Se zdroji od Corsair nemám zádně zkušenosti
- nestandartní 135mm ventilátor - asi by odpadla případná výměna v budoucnu
- "pouze" Gold certifikace

Vychází mi, že Seasonic by tedy zapinal ventilátor zhruba při spotřebě 200W, Corsair až někde u 260W, ale někde jsem se dočetl, že v jedné recenzi Corsair nesepnul ventilátor ani při 395W a pak spadnul, což bych nerad zažil. Ještě je tu varianta koupit o 100W silnější zdroje. U Seasonicu by větrák začal točit při 228W, u Corsairu při 300W. Kdyby se koupil ten silnější Corsair, tak ten už má větší rozměry a odpadlo by jeho + kdy by šel na dno case dat ventilátor :(

http://www.czc.cz/seasonic-ss-760xp2-f3 ... ki2651udc4

http://www.czc.cz/corsair-rm-series-rm7 ... 3pntubkoj7

Pořád se nemůžu rozhodnout, má tedy někdo osobní zkušenosti s těmito zdroji, jak jsou na tom? Napájet tím budu sestavu v podpisu. Díky za všechny názory. Zdroj bych chtěl objednat dnes veřir, abych si ho zitra moh vyzvednout na pobočce.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Výměna zdroje

Příspěvek od Blue Storm »

Rozhodně spíš Seasonic jak Corsair. U těch RM s výkony 650 W a výše není jistá úroveň kvality jako u RM550, kde to taky úplně jisté není. Co se Seasonic vs. Corsair týče, tak to nelze říct jednoznačně. Každý výrobce ti nabídne kvalitu, pokud si za ni zaplatíš. I když u těch nových RM je to takové nejisté, byť je teda na ně záruka 5 let.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WenzelLAH »

Ok, díky za názor, já se také klaním spíš k Seasonicu, u toho Corsair mě zaujal hlavně ten parametr kdy se do 40% zátěže netočí větrák, ale moje PC žere v klidu nějakých 100W, takže i ten Seasonic se svejma 30% bohatě dostačuje a když se roztočí v zátěži kdy se ozvou i ostatní komponenty mě už nevadí.
WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WenzelLAH »

Takže zdroj je doma - samozřejmě že celkem hlasitě píská.... Je nějaká šance, že přestane, nebo ho mám vrátit ve 14ti denní lhůtě a koupit nějaký úplně jiný?
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Vrať nebo reklamuj, vadný kus.
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WenzelLAH »

Ok, zrovna tady na foru jsem se došet, že někdo měl tento zdroj 2x oba kusy piskaly... tak nerad bych ho vymenil a dostal opět bzučící :-(

Koupil jsem ten 660W Seasonic jen pro upřesnění.
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Bohužel "bzučet" ti může i ten nejlepší zdroj...

Osobně jsem z několika desítek kusů viděl pouze jeden pískat, prostě buďto si nech vyměnit zdroj na prodejně za jiný nebo reklamuj.
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WenzelLAH »

Takže zdroj hnedka rano odvezen na mistni pobočku alzy, ještě dnes mi dovezou jiný, tak snad už bude OK :-)
WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WenzelLAH »

Na druhý pokus vše perfektní :-D :up:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“