Závěrečná rada/kontrola ohledně PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

spkkacko
Žlutá karta
Žlutá karta

Závěrečná rada/kontrola ohledně PC

Příspěvek od spkkacko »

Zdravím cca před 14 dny jsem tu postoval můj návrh sestavy nyní bych chtěl poprosit zkušené uživatelé pc aby mi ještě jednou zkontrolovali sestavu ( jestli vše bude fungovat, jestli se komponenty vejdou do skříně,jestli mam dostatečně výkonný/kvalitní zdroj) popřípadě aby mi poradily co vyměnit. S cenou bych už hýbat nechtěl pokud by to bylo možné. Děkuji všem za ochotu

http://www.czc.cz/32p29hche4geebkcb064t25791/seznam

PS: :D sorry
Naposledy upravil(a) Anonymous dne stř 2. dub 2014, 22:37, celkem upraveno 1 x.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Závěrečná rada/kontrola ohledně PC

Příspěvek od PKBO »

Jo je to dobrý -- i když vůbec nevim co, když tu nemáš odkaz.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

trosku jsem to upravil
http://www.czc.cz/68asmkvmaiild9su02pg3euovf/seznam

- lepsi monitor a skrin.
spkkacko
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od spkkacko »

Mohu se zeptat v čem je skříň, monitor a Paměti od A data lepši ? Na značku Ramek jsem cetl spíše negativní hodnocení. Díky
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Monitor:
MVA panel (lepsi barvy, lepsi pozorovaci uhly)

Skrin:
- Corsair dela hodne kvalitni skrine i v nizsi cenove hladine
- 2x vetraky primo v zakladu tj uz nemusis nic dokupovat
- pripravene na vodni chlazeni

skrin si muzes prohlednout zde uz jsem ji nekolikrat stavel:
http://stratos1.rajce.idnes.cz/XEON_ASU ... sair_R300/
zde jsem ji i odhlucnoval
http://stratos1.rajce.idnes.cz/XEON_MSI ... dhlucneni/

Co se tyce ramek:
AVerzi vuci A-DATA nechapu mel jsem v PC jiz mnoho znacek a A-DATA jsem nereklamoval ani jednou. Momentalne je stavim defakto furt kvuli peknemu pomeru cena/vykon a opet zadny problem ani s jednou ze sestav. I na CZC maji mizivou miru reklamaci tj i dalsi lidi nemaji problem.
spkkacko
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od spkkacko »

Ok díky no sice si na krásu nepotrpím ale ta "bedna" je podle mě přiserná no díky za názor ješte si počkám na dalšíí vyjádření
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

dizajnove je slabsi to uznavam ale ja jedu hlavne na "funkcnost" a zde je corsair dustojna skrin. Jeste mnohem lepsi je fractal R4 coz ale zas bohuzel neni zadna dizajnovka :).. kazdopadne bylo to jenom me doporuceni skrin je pravda uz vice mene kazdeho vec, kazdy ma jiny vkus to uznavam.. Kazdopadne hlavne toho VA monitoru a ramek bych se drzel.
spkkacko
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od spkkacko »

Samozřejmě si vaší rady važím o te skříni jeětě popřemyšlím u těch ramek je mi to jedno pokud jsou opravdu lepší než ty kingston tak bych byl sám proti sobe abych je nevzal s tím monitorem váhám. Je si ce pravda že má lepší pozorovací úhly, lepší barvy, ale zase je o něco dražší + ma vyšší odezvu tak teď nevím
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

odezvu ma vyzsi to maji vsechny IPS/VA monitory ale na hrani her to stale bohate staci. V testu vysel jako jeden z nejlepsich co se tyce intupLagu (kolem 3.8ms) na TFTCentral.com
TN je uz prece jenom historie, to bych dneska uz nekupoval (maximalne nakej 120/144Hz model ale to je zas jina cenova kategorie) a cenovy rozdil je velmi maly.

Nehlede na to ze v me sestave jsem to tak dobre skloubil s ostatnima komponentama ze celkova cena cele sestavy je stejna.
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Původní sestava je dobře sestavena.
Co se týče pamětí, tak parametrově jsou vybrané Kingstony s desetiletou zárukou stejné jako navrhované A-DATA se zárukou doživotní. A-DATA si nese punc "levné značky", ale s ohledem na doživotní záruku bych se jich nebál.
Ohledně monitoru bych jako grafik sáhl spíše po tom VA panelu, ale čistě pro hry bude ten původně zvolený TN zřejmě lepší. AMVA panel mám na své domácí sestavě a pomalejší odezva (v mém případě asi 10 ms) je při rychlém pohybu patrná.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
spkkacko
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od spkkacko »

No tak ramky můžu dat klidně ty A-DATA na tom mi nezáleží teď jestě otazka jakou základní desku kterou jsme řešili s PET5 jestli si nepriplatit za Asrock Fatal1ty Z87 nebo jestly je dobrá bta kterou navrhuje Strakos, ale kdybych si měl vzít ji to už by mi asi nezbylo na ten monitor, který uvádí strakos. Další OTÁZKA :D
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

mnou navrhovana deska ma vse co muze 99% uzivatelu pozadovat
tj podpora SATA3 pro SSD
podporoa USB3 pro rychle flashky nebo externi disky
podpora PCI-E 3.0 pro nove grafiky
podpora pro vykonejsi procesory typu XEON/i7 (mam to otestovane a bez problemů)

Jinak ten MVA panel ma papirovych 4ms (realne samozrejme vic) ale na hrani je to stale v pohode. Sam mam doma 8ms IPS panel a zadny duchy ani mlzeni nepozoruju. Nehlede na to ze 90% casu na PC nehraju tj kvalita obrazu ve 2D je pro me urcite smerodatnejsi. Prece jenom levnej 6bit TN panel zadnou diru do sveta co se tyce kvality obrazu neudela.
spkkacko
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od spkkacko »

No jako mate pravdu ze ten monitor bude co se tyce obrazu kvalitnejsi ale znami ma cca stejny monitor ketery mam v sestave navrhnuty ja jen od znacky asus a kvalita je super nebo to jen moje oci tak vnimaly takze nejspis zustanu u toho sveho (s tou odezvou taky nechci zbytene riskovat) pc budu vyuzivat jako hlavne herni takze nejspis tu odezvu vyuziju vice nez kvalitnejsi podani cerne jinak s tema ramkama dam na vas jeste poresit tu zakladni desku a bude se objednavat .Co si myslite vy o zakladni desce ma cenu si priplacet za Asrock Fatal1ty Z87 cetl jesem v recenzich ze maji super sitovky takze ve hrach male odezvy diky za odpoved
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ono doku vedle sebe nevidis TN vs MVA/IPS tak to asi nepoznas protoze si lepsi proste jeste nevidel v akci.. Idealne nech si ten MVA panel predvezt nazivo na pobocce CZC aby sis udelal obrazek.

Co se tyce te lepsi sitovky jestli mas 25ms nebo 20ms asi stejne nepoznas, to bys musel bejt nakej profi hrac a jeste k tomu mit nakej 120/144Hz panel.
spkkacko
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od spkkacko »

No to nejsem takze se nevyplati priplacet si za lepsi deskui z jinych hledisek ?jako lepsi zvukovka a pod? no abych to shrnul jsou mezi temi deskami velky rozdil nebo je nepodstatny a bezny uzivatel to nepozna?
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Ta lepší zvukovka stejně bude stát za hovno v porovnání s dedikovanou zvukovkou za 1-1,5k - takže asi tak - pak prostě lepší koupit zvukovku, ta ti aspoň zůstane do dalších 5 PC :)
spkkacko
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od spkkacko »

Aha takze mi to vychazi ze ty lepsi zakladni desky nema cenu kupovat
Takze nema cenu si priplacet kvuli nizsi odezve talze vezmu tu kterou jsem mel v navrhu ja nebo tu od stratose lisi se ty desky nejak od sebe?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

vice mene ti opravdu staci ta deska za 1799,- co jsem navrhnul ja. pokud chces lepsi zvuk stejne te nemine si koupit zvukovku do SLOTU. zas zalezi jaky k tomu mas bedny.. Nema asi smysl kupovat zvukovku za 1000,- a vice k bednickam za 1500-2000,-.
spkkacko
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od spkkacko »

No ja stejnepouzimam vetsinou headset takze zvukovka problem nebude tak pokud je jediny rozdil ta trochu vyssi odezva nebude problem a priplacet si za veci ktere mi nijak nepomohou je zbytene za cvili tu teda hodim konecnou verzi
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ok pak udelame finalni zhodnoceni :)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“