Závěrečná rada/kontrola ohledně PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

spkkacko
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: Závěrečná rada/kontrola ohledně PC

Příspěvek od spkkacko »

Takže dal jsem to dohromady a vyšla mě pro mě příznivá cena :
http://www.czc.cz/2a7vl1ljkoj888t0gn29fj36h8/seznam

Pokud budou ještě nějaké nápady připomínky budu rád. Monitor jsem si vybral ten AOC. Co jsem četl recenze a komentáře tak jsou všichni nadmíru spokojeni a je to jeden z nejprodavanějších monitorů na czc od kud si nechám pc objednat a sestavit
Díky
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Je to v pořádku. Časem by to chtělo nějaké SSD na systém a aplikace.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

u toho monitoru jeste zapremejslej o tom MVA / IPS panelu. Normalne si objednej oba a pak si je nech na pobocce predvezt v realu vedle sebe.. Uvidis ze ty 300,- navic za to stojej.
spkkacko
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od spkkacko »

SAmozřejmě ale na SSD mi bohužel v současné době nezbývají finance ale do budoucna samozřejmě pořídím takže pokud je to všechno okej a nic vic se z toho vyždímat nedá (za minimální příplatek) tak si to k večeru objednám

Jinak poslední dotazi ale jen tak informacní/zkušenostní: Zdroj od Seasonicu (konkrétně ten můj) je kvalitní ? utáhnout by tu sestavu mel v pohodě

A máte nejaké zkušenosti se stavbou pc v czc.cz (myslím kvalita sestavení)

Už opravdu poslední dotaz :D
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

sestava bude zrat kolem 200W max tj zdroj ma velky rezervy v tom bych problem nevidel. Utahl by to i ten samej v 400W edici.

K te stavbe u CZC
hodne lidi na to celkem nadava, tedka jsem v tydnu resil po skypu hned 2 lidi co me nasli na foru a meli nakej problem s PC sestavenym v CZC. Jeden nakonec spatne zamacknutou pamet coz nebylo vizualne moc zrejmy az kdyz mi poslal fotku jako detail tech pameti bylo tam videt ze jedna je spatne zacvaknuta u jedny strany. A druhej mel zas problem ohledne nakyho SW problemu (ovladace apod..)

tj pokud to umis nebo nekdo z tvyho okoli nech si to poslat v dilech.

PS: na foru CZC se uz i par lidi objevilo ze meli spatne nasazeny chladic apod...
spkkacko
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od spkkacko »

No právě problém je že nikoho takovyho neznám kdo by to uměl.S věcma jako se zacvakováním Ramek problém nemám spíš se vubec nevýznám kde co zacvaknout do základní desky. Windovsi s ovladačema si dokážu nainstalovat sám. Mám zkušenosti s Windovs XP a tam je instalace velice podobná. Tak snad to nějak půjde. Navíc na czc uvádějí že sestavene PC testuji (bohužel nevím jestli testy provádějí v BIOSU nebo az OS nebo v obouch)
Navíc si do poznámek můžu připsat nějaké žadosti což asi udělám ( enchám si pc připravit do takového stavu aby byl už pripraven na instalaci W7)

Vlastní práce je vlastní práce ale já enmám jinou možnost bohužel Funkční to snad bude :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

na slozeni PC neni nic extra slozityho, proste takovy LEGO. Na youtube je spousta navodu krok za krokem tj neni problem si to pustit vedle na jinym PC a jet presne podle navodu.

Ja podobny obrazkovy navod stavby PC krok za krokem udelal zde:
http://stratos1.rajce.idnes.cz/XEON_MSI ... dhlucneni/

Jsou tam i nektery stejny komponenty co bys pripadne koupil ty :) (deska/chladic)
spkkacko
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od spkkacko »

no máš pravdu ze to není nic složitého ale moc se mi nechce experimentovat (i když podle návodů) na pc který mě stálo celkem dost peněz asi to nechám na nich pokud je tedy sestava OK tak ji objednám
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“