AOC g2460Pqu problém - nefunkční rozlišení ?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
zero1911
Nováček
Nováček

AOC g2460Pqu problém - nefunkční rozlišení ?

Příspěvek od zero1911 »

Zdravím.

Dnes mi došel domů AOC g2460pqu.Bohužel, se vyskytl větší problém s rozlišením monitoru a nevím si s tím rady a nevím ani jak to mám nazvat tudíž, nemůžu hledat po googlu ....

Monitor jsem zapojil přes HDMI do PC, zapl jsem pc a vše ok ... Vyskočilo na mě logo AOC dál přihlášení do win8 a plocha. Už při zapnutí jsem si všiml, že obraz není roztáhnutý po celém monitoru, jak si každý představí, ale je kolem plochy černý rámec viz. foto. a je neostrý... A pekelně mě už z toho bolí oči.

http://img11.rajce.idnes.cz/d1103/9/960 ... .jpg?ver=0

http://img11.rajce.idnes.cz/d1103/9/960 ... .jpg?ver=0

Zkoušel jsem už snad vše. Když se podívám do nastavení rozlišení mám nastaveno 1920x1080. Monitor má 144Hz, ale když se kouknu do nastavení v ovládacích panelech jde mi stejně max. 60Hz tudíž je někde něco špatně. Ale když např. rozlišení zmenším na takových např. 1024x768 tak mám plochu normálně přes celý monitor bez černých okrajů... Drivery jsem taky instaloval a tváří se, že taky nainstalované jsou. V manuálu uvádí, že po dokončení instalace driverů, se má restartovat systém a monitor už si sám nastaví správné Hz atp. Bohužel u mě po restartu se děje akorát tak velké prd .... Nevím ani pořádně jak tento problém popsat nebo vůbec jak vyřešit ....

Za každou pomoc a radu budu velice vděčný :sad:
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: AOC g2460Pqu problém - nefunkční rozlišení ?

Příspěvek od PET5 »

Tohle se někdy stává, pokud se propojuje výstup HDMI grafiky na HDMI vstup monitoru.
Použij pro napojení monitoru výstup DVI-D grafiky na DVI-D monitoru.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
zero1911
Nováček
Nováček

Příspěvek od zero1911 »

Ok, problém vyřešen. Jako první jsem zapojil teda ten DVI kábl, to mě mělo napadnou ... Už jen že monitor má podporu 144hz a HDMI dá max. 120. Dál jsem musel jít do catalyst control center - Mé digitální ploché dispelej - vlastnosti a zde na pravítku nastavit max. uváděné rozlišení, kde jsem ho měl na 70% a po přesunu na 100% se monitor roztáhl. Vypadá to že control center si pamatoval můj starý monitor stále a to byl Dell 1920x1200 a musel jsem to ručně přenastavit.

No... Jsem rád, že to mám z krku, už jsem toho měl akorát tak dost za celé odpoledne.

Díky teda.
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

zdar jak jsi z monitorem spokojeny taky planuji na hraní her poridit to aoc díky
zero1911
Nováček
Nováček

Příspěvek od zero1911 »

Zatím spokojenost, ale víc ti říct nemůžu. Je to můj první monitor s 1ms a 144hz, takže nemůžu posoudit s konkurencí např. od Asusu, ale já jsem spokojený a za tu cenu si myslím, že je super, zatím jsem s ním neměl jakýkoliv problém atp. :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

koukam uz si to vyresil ale na tento problem jsem ze zalozil vlakno
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=16&t=158542
:)

Jinak dotaz k tomu monitoru pustilo te to ne WIN nastavit jaky maximalni HZ?
zero1911
Nováček
Nováček

Příspěvek od zero1911 »

Stratos píše:koukam uz si to vyresil ale na tento problem jsem ze zalozil vlakno
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=16&t=158542
:)

Jinak dotaz k tomu monitoru pustilo te to ne WIN nastavit jaky maximalni HZ?
Ahoj. 144hz 8-)
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“