Windows 7 a 5.1 zvuk

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

petry776
Nováček
Nováček

Re: Windows 7 a 5.1 zvuk

Příspěvek od petry776 »

Sofis:
Creative se na to z nějakejch pohnutek vykašlal, chápu, že chtěj prodávat nový karty, ale tohle není podpora uživatelům, to je bojkot, nebo ty ovladače udělat neuměli :)
Jeden pán to ale uměl, na těchlech strákách si můžeš něco přečíst:

http://forums.creative.com/t5/Sound-Bla ... m-p/540967

tenhle soubor stahni někde na internetu, na těch stránkách je odkaz jen na rapidshare a moc se tomu nechce:
Audigy_SupportPack_3_6.exe

takže zkus třeba tyhle:
http://www.filefront.com/14930847/Audig ... k_3_6.exe/

a potom v nainstalované aplikaci "Creative Speaker Settings", která se ti nainstaluje s celým balíčkem utilit, zaškrtni položku "Bass Redisrection", subwoofer se ozve a zvuk je jako víno :)

Jindy: koukám, že si z Prahy ...
sofis
Nováček
Nováček

Příspěvek od sofis »

díky moc zkusím to snad to pude
sofis
Nováček
Nováček

Příspěvek od sofis »

mám problém když jsem ten program stáhnul a rozbalil tak jsem spustil setup a po vybrání jazika instalace se mě tam oběví error a píše se tam

Setup is unable to delect a supported product on your system please ensure that your product is properly installed before runing this setup program

setup will exit
Fatallty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fatallty »

Zdravím,

teďka řeším obdobné problémy. Pořídil jsem si 5.1 repro Genius SW-HF 5.1 5000. Zapojil jsem je do své integrované zvukové karty, která je na základní desce GIGABYTE-990XA-UD3 viz.
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4434#ov. Mám stažené nejnovější ovladače, stáhl jsem je zde

http://www.realtek.com.tw/downloads/dow ... Down=false

Problém je, že mi hrají jen přední a center reproduktory. Zadní a subwoofer nic. Další věcí co mne zaráží je, že když si otevřu Správce zvuku Realtek HD, tak tam mám nastavené stereo. Když nabídku rozkliknu, a chci dam dát 5.1, tak se program na chvílí zasekne, a hodí tam zpět stereo.

Už jsem četl spousty diskuzí ohledně problémů s Realtek ovladači ve Win 7. Zkoušel jsem i SRS Audio SandBox. Bez úspěchu.

Máte pro mně nějakou radu? Pokud by to nešlo vyřešit nastavením ovladačů, jsem ochoten si koupit novou zvukovou kartu (za doporučení budu rád) a nebo pokud to podle Vás pomůže, přejít na Win8.

Každopádně díky za všechny rady. :wink:
Jiří Mrázek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jiří Mrázek »

No zkusil byl laborování, repro u jiného PC, jiná verze Windows, abys věděl jak se to chová a na co se pak pořádně zaměřit :)
Fatallty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fatallty »

Repro jsou v pořádku. Na jiném PC, které ale jede pod XP a má jinou zvukovou kartu, jdou bez problémů. XP na svou sestavu nechci, ale jsem ochoten kvůli tomu přejít na Win8 pokud to půjde. Toto však beru jako poslední alternativu.
Jiří Mrázek
Začátečník
Začátečník

Ok, zkusil bych ještě přelejt Windows (nejlépe z origo placky) a nainstaloval poslední ovladače a bios a uvidíš pak co bude za problém ;)
Fatallty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fatallty »

Jasný, tak to bych tam rovnou dal ty 8smičky. Někde jsem ale četl, že se to vyřešilo pořízením nové zvukové karty, jejíž ovladače nemají problémy s Win7. Zajímalo by mne právě, jestli je tu někdo takový s touto zkušeností.
Jiří Mrázek
Začátečník
Začátečník

Já bych 8mičky nechtěl ani za zlatý prase :)
Fatallty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fatallty »

Tak já na ně taky nemám důvod přecházet, Win7 mi vyhovujou, ale když už jsem si ty repro koupil, tak chci aby hrály jak mají.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“