Pískání zdroje v hrách při upgradu na R9 280X

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
LDK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pískání zdroje v hrách při upgradu na R9 280X

Příspěvek od LDK »

Upgradoval jsem grafiku z Asus HD6870 na Asus R9 280X a v hrách mi začal pískat/vrčet zdroj.

Zdroj mám Fortron FSP600-80BPN 600W už skoro dva roky a dosud s ním nebyly žádné problémy. Nahrávka pískání: http://uloz.to/x8rr82BZ/voice-004-m4a do osmé vteřiny je normální hluk PC v desktopu, pak následuje přepnutí do Borderlands 2. Tón pískání se mění v frameratem hry, s původní HD6870 je taky slyšet pískání, ale jenom při hodně vysokém FPS (nad 200).

Myslel jsem si, že píská grafika, ale zkoušel jsem ji v jiném PC a nepíská (mimoto Asus má vlastní pevné cívky). Kartu jsem vrátil do původní sestavy, nechal Fortron napájet desku a disky, kartu sem dal na jiný 350W zdroj a pískání se velmi zredukovalo (zůstalo v podstatě jenom u velmi vysokém FPS nad 200).

Kromě her zdroj nepíská, ve FurMarku je slyšet slabé mrčení. Při těžení LTC není slyšet nic, stejně tak jako při těžbě LTC a Prime95. Sestava je jinak stabilní a běží bez restartu i několik týdnů.

WTF?! Jak může zdroj pískat v závislosti na FPS?
Jds1cz
Začátečník
Začátečník

Re: Pískání zdroje v hrách při upgradu na R9 280X

Příspěvek od Jds1cz »

Zřejmě cívky nebo tranzistory.Nevím asi výměna zdroje?.Ta grafika má asi větší odběr než ta předešlá?. :?:
Něco jako počítač doma mám!!!!. :)1,2,3,4,5....
LDK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LDK »

No to určitě má, ale jde o to, že píská jenom ve hrách. Když ji zatížím těžením litecoinů a k tomu pustím Prime95, tak zdroj nepíská.
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Bohužel se to stává, některé zdroje si s určitými grafickými kartami "nesednou". Nikdy jsem se ale příčiny nedopátral :(
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
TomG
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomG »

Mám to podobné, taky u vysokých fps, ale jen někde mi vydává zvláštní zvuk můj starší Corsair HX620 s R9280X. Pátral jsem a prý to některé zdroje u vysokého fps dělají. Dříve tvoje grafika neměla takový výkon, tak to asi nebylo patrné. Každopádně na fórech doporučují zapnout ve hře Vsync, která drží framerate na 60 a pak už prý nepíská. Taky musím ozdkoušet, mám kartu krátce.
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

Pri vysokych fps vetsinou teda piska grafika, ne zdroj, nevim presne co... Kazdy zdroj spis tak jemne bruci, pokud das ucho az k nemu.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Taky mi vždycky při vysokých fps pískala grafika, zdroj nikdy. Jsi si jistý, že to je zdrojem?
LDK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LDK »

Ano, jsem si jistý, že je to zdrojem. Kartu sem zkoušel u kámoše a nepískala, pak sem zkoušel u sebe na jiném zdroji (deska a disky na Fortrona, grafika na jiný zdroj) a pískání se silně zredukovalo.

V-Sync nepomáhá, karta píská při jakémkolik FPS a je to moje třetí 280x (dva Sapphiry, teď ten Asus právě kvůli pevným cívkám) a všechny pískali stejně.

Mě ale pořád nejde do hlavy, že to dělá jenom u her a při jiné (i větší) zátěži ne.
TomG
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomG »

U mě to není vyloženě pískot, ale spíš takové zvláštní chrastění, jako kdyby o něco zavazoval větrák. Taky jsem nejdřív myslel že to může být kartou, ale otevřel jsem skříň a byl to zdroj. Je to jen v pár hrách a vždy jen na chvíli např. při loadingu nebo v menu při vysokých fps. Jedině zkusit dát jiný zdroj, jestli to bude dělat taky. Já se chystám brzy na koupi nového Corsair 650RM tak uvidíme..
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Obvykle je to kombinací zdroj - deska.
Takže stejný zdroj s jinou deskou a bude klid, nebo naopak.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“