Windows 8.1, problémy a zase problémy...

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 8 a 8.1.

Moderátor: Loki5567

Jirka_T
Začátečník
Začátečník

Re: Windows 8.1, problémy a zase problémy...

Příspěvek od Jirka_T »

Ještě poprosím o info: mění se u toho hiberfile.sys datum a čas aktualizace po uspání a opětovném probuzení ?
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Jirka_T píše:Ještě poprosím o info: mění se u toho hiberfile.sys datum a čas aktualizace po uspání a opětovném probuzení ?
To už nevím. Tuhle věc jsem nesledoval a teď jak sem řek to mám vypnuté a ani se mi s tím nechce laborovat. Po těch posledních updatech vlastně k samovolnému restartu nedojde, ale v prohlížeči událostí se objeví jedna kritická chyba za druhou, pokud to mám zapnuté.
Jirka_T
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka_T »

Já jsem měl na mysli, zda se aktualizuje v současném stavu na tvém PC soubor hyberfile.sys při uspání a probuzení.
Jak dlouho nabíhá PC při probuzení ? Předpokládám, že OS je na Samsung 840 Pro.
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

hyberfile.sys mam smazané...powercfg.exe h off...tak že nevim. Jak dlouho nabíhá PC při probuzení ? asi 3-5 sekund a ano system je na ssd
Jirka_T
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka_T »

izigoneanu píše::lol: Až takový ňouma zas nejsem ... režim hibernace mám aktivovaný, pokud bych zakázal hiberfile.sys tak fast startup ani nefunguje vlastně ani není možnost volby Fast startup bez hiberfile.sys, protože by systém před vypnutím neměl kde uložit data pro další načítání rychlého startu. Teď to mám vypnuté kvůli těm chybám. Vlastně je to docela známy problém a ne jenom u mě.
izigoneanu píše:hiberfile.sys 6 820 204 544 tak jak to nastavil system
izigoneanu píše:hyberfile.sys mam smazané...powercfg.exe h off...tak že nevim. Jak dlouho nabíhá PC při probuzení ? asi 3-5 sekund a ano system je na ssd
Tak už se v tom trošku ztrácím....
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Ten powercfg sa vypina len koli tomu aby sa ten file dal vymazat, potom sa musi znovu zapnut aby sa obnovil a vytvoril novy aby to fungovalo spravne.
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Jirka_T píše:
izigoneanu píše::lol: Až takový ňouma zas nejsem ... režim hibernace mám aktivovaný, pokud bych zakázal hiberfile.sys tak fast startup ani nefunguje vlastně ani není možnost volby Fast startup bez hiberfile.sys, protože by systém před vypnutím neměl kde uložit data pro další načítání rychlého startu. Teď to mám vypnuté kvůli těm chybám. Vlastně je to docela známy problém a ne jenom u mě.
izigoneanu píše:hiberfile.sys 6 820 204 544 tak jak to nastavil system
izigoneanu píše:hyberfile.sys mam smazané...powercfg.exe h off...tak že nevim. Jak dlouho nabíhá PC při probuzení ? asi 3-5 sekund a ano system je na ssd
Tak už se v tom trošku ztrácím....
Všechny ty údaje jsou z té doby, když jsem fast startup ještě používal... Měl jsem spíše napsat v minulém čase. Kam se chcete vlastně dostat ? Mám ho zapnout a laborovat s ním a podívat se na ty časy zda se změní. Pomůže to nějak ? Co s tím, máte nějaký konkrétní nápad ?
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Ingamacek píše:Ten powercfg sa vypina len koli tomu aby sa ten file dal vymazat, potom sa musi znovu zapnut aby sa obnovil a vytvoril novy aby to fungovalo spravne.
Už jsem to zkusil a stejně fast startup nefunguje správně. A vlastně pro mě ani nemá nějak moc velký význam. Systém my bootuje za 19 vteřin s fast startupem (když funguje) anebo bez něj.
Já jsem to tady napsal, protože mi to dalo hodně práce než jsem se dopátral k příčině té chyby (BSODu). Popis chyby v prohlížeči událostí je generalizován a matoucí. Uživatel hledá chybu vétšinou ve zdroji nebo ramkách, protože popis té chyby v prohlížeči je matoucí. Snad někomu pomůže v řešení problému s BSOD
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Vydeleni OT :roll:

Jak rikam, cela firemni i domaci Wi-Fi sit a zadny problém na ruznych konfiguracích. Do ted jsem na to nemusel sahnout coz si tu zaklepu do stolu. Narozdil od Win 7, kde vypadky a zpomaleni odezvy Wi-Fi byly v několikatydenich opakujících se cyklech a nepodarilo se mi je nikdy vyresit. Zkousel jsem to i prechodne na ZTE a Baudteku, co tu dava OTE a opet bez vypadku. Jinak vse bezi na D-Linku a Belkinu vcetne karet na Nkovy siti. Ovladace samozrejme primo od výrobce cipu karet. Znovu opakuju ze je to u domaci site na trech kompech a u firemni site na 4 kompech + telefony a notasy od Dell. Každý to PC ma uplne jinou konfiguraci pres stary Lynfieldy, Core 2, Bloomfieldy po Sandy bridge. Pokud to funguje na dvou nezávislých sitich, uzivatele jsou ctyri ruzne osoby s dohromady sedmi pocitaci a s tim, za skoro každý je jina generace, klidne prohlasim, ze Win 8.1 jsou pro me osobne stabilnim systémem a nenainstaloval bych si do firmy nestabilni a horsi systém. Zduraznuju, ze je to muj osobní pohled a moje osobní zkušenost.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Hladis píše:Win 8.1 jsou pro me osobne stabilnim systémem a nenainstaloval bych si do firmy nestabilni a horsi systém. Zduraznuju, ze je to muj osobní pohled a moje osobní zkušenost.
Tak tu pak ostatním nevyvracej jejich tvrzení. To že si to šmudláš na těch pár PC a že jsi se s tím zatím nesetkal neznamená, že ty problémy neexistují :roll:
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Odcituju sam sebe.
........Tim nechci rici, ze by nejaky problém s Win 8.1 a Wi-Fi nebyl.........
Nekdy je potřeba pozorne cist co druhy pise a nevkládat druhemu, co nikdy nenapsal a netvrdil :roll:

Edit//To vyse napsane byla hlavne odpověď na ty OTckare.
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

A tohle tvrdil kdo? "PS: BSOD jsem u Win 8.1 ještě nevidel." tady v tomhle vláknu http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=45&t=207756 . Já jsem reagoval jenom na tohle tvrzení a o tom jak to vlastně vypadá v očích méně zkušených uživatelů. Běžní uživatelé očekávají od moderátora IT zaměřeného fóra rady a pomoc v řešení problémů, v dobré víře, že je mnohem zkušenější než oni.
A vlastně vy tady odpovídáte na co, když můj příspěvek byl vymazán jako OT. Jak souvisí po sobě jedoucí příspěvky teď. Tenhle váš příspěvek není taky OT a dokonce ještě větší než ten můj? Chcete mít furt poslední slovo ? To má být ukázka moci ? Je to k smíchu a k pláči zároveň....
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Brázda.l píše:Taky nevím kam na ty problémy chodíte, W8 nainstalovaný ve virtuálu, spouštím ho jednou týdně asi na 20 minut a zatím fakt žádný problém! :-D
A skusal si si don nainstalovat ak ho mas vo virtuale cez virtualbox tak guest additions? Pretoze ked to nainstalujem do tej W8 tak OS uz nenabehne :sad: :)
AllowedCry píše:E// Abych to shrnul, dokud sem po tom systému nic nechtěl, tak běžel nádherně.
Pobavilo :D
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Po updatu na W8.1 jsem žádné problémy nezaznamenal, takže to je dokonalý systém. Faktem je, že od updatu jsem na ně nesáhl a jsou vypnuté :|

Anyway, myslím že ještě tak jeden dva podobné updaty a bude to konečně použitelný systém pro seriózní použití, ne jen pro tablet. Samozřejmě ještě musí hodně zapracovat na chybách, kterýma je systém prolezlý... sem tam mě něco překvapí i na Windows Serveru 2012, nepřekvapivě taky na síťové vrstvě.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Nieco mi to pripomina :D

Obrázek
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Ve win8.1 tahle hláška se už neobjevuje. Vypadá to, že Microsoft udělal zase nějaký pokus na uživatele, s kterým jim akorát popletl hlavy.
https://www.google.cz/search?q=Windows+ ... 22&spell=1

Posudek si udělejte sami....

//Krteq - Promaz OT
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ano ve Win 8.1 tahle hlaska není. Uz proto je to tu uplne OT :roll: . Kazdopadne to souviselo s tim, co jsem sem postoval s automatickou aktualizaci a novym zpusobem aktualizace Windows. Tohle je uz davno zmeneno, takze jen pokus o "vtip".

http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011 ... pdate.aspx
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

No, je to sice dobrá věc že upustil od vynuceného restartu do 15min. pro doinstalování aktualizací, ale přece to prvotní řešení bylo tak trošku řekněme, bizarní a zbytečné ( mám na mysli hlášku ). Běžný uživatel nebo laik nepotřebuje vidět tyto věci když tam má automatické aktualizace. Stačilo přece jenom upozornění, že aktualizace budou dokončeny při dalším restartu. Tímto Microsoft udělal akorát zmatek jak je vidět podle odezvy na netu, na což taky reagovaly a opravili to.
Jirka_T
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka_T »

Ono je to vždycky diskutabilní - tak složitá věc jako je OS a jeho aktualizace. Běžné aktualizace se instalují, aniž by o tom laik věděl. Aktualizace, které mění zásadním způsobem chod některé části OS, vyžadující restart, musí i laikovi říci, že se něco zásadního stalo a že by měl nějak reagovat.
Kromě toho laik (např. bankovní úřednice u přepážky) by měl pracovat na PC, které má pod kontrolou nějaký správce systému. Takové PC samozřejmě samo žádné aktualizace neprovádí, ale ve své režii si je provádí správce.
I v domácích podmínkách úplný laik s právy správce po čase tak rozhasí systém, že mu ho stejně nakonec musí "opravit" nějaký ne-laik.
Takže i tomu domácímu laikovi je dobré nepovolit aktualizace...
Zpět k té hlášce: reakce na zásadní aktualizace (z hlediska programátora OS) je vždy nějaký kompromis, který se někomu líbí, někomu ne...

EDIT: Námět pro moderátora sekce: Skoro bych přejmenoval název předmětu z "Windows 8.1, problémy a zase problémy..." na nějaký jiný. Ono to pak vypadá, že s Windows 8.1 se nedá pracovat... :)
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Znova jsem narazil na BSOD... včera po dlouhodobém váhání jsem chtěl zkusit jak pojede Crysis 3 s tím "zázračným" Nvidia driverem. Po asi hodině hraní jako blesk z čistého nebe během hraní se restartoval pc. Mám udělanou čistou instalaci win8 na které mám nainstalované jen nezbytně nutné drivery, které win neobsahuje a office 2010 + další programy pro běžný chod (abdob reader, skype, chrome, java). Nemám žádné programy spuštěné na pozadí ani při startu pc. BIOS mb mám ten nejnovější. Jediná úprava v BIOSU je přetaktování procesoru na 42 a voltage cpu 1,23v adaptive. S tímhle nastavením sem jel více než půl roku ve win7 ( dokonce s menším voltagem 1,21 ) a BSOD jsem za žádné okolnosti neměl. Stabilitu systému s tímhle nastavením ve win8 jsem testoval v aide64 30min a 1 hodinu v occt power supply + zároveň spuštěno převod videa v handbrake ( mkv na mp4), vše ok a teploty nepřesahovaly 75 stupňů. Pustím crysis a po půl hodině se restartuje pc a ne jen v Crysis už to udělalo i v APB reloaded. Resetoval jsem BIOS (clear cmos) default nastavení a protože mám udělanou image čistě instalace win7 se všemi updatami (acronis) tak sem nahodil znovu čistou instalaci a na to znova Crysis 3. Výsledek = 5 hodin v kuse krásné jízdy v Crysisu bez problému... Sakra co má za problém tenhle systém že nesnese přetaktování? Ve voltage to určitě nebude, protože už dříve jsem s tím experimentoval, měl jsem voltage na 1.25 a v některých hrách z čistého nebe následoval BSOD... WTH?
Naposledy upravil(a) zigo dne úte 30. zář 2014, 00:50, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Windows 8 a 8.1“