Vypínání počítače.

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
simonnida
Nováček
Nováček

Vypínání počítače.

Příspěvek od simonnida »

Zdravím a prosím o radu. Poslední týden se mi stává, že se počítač po nějaké době ne restartuje, ale naprudko z ničeho nic resetuje. V domnění, že to bude systémem, byl nainstalován nový, ale dělá to pořád. Tak nevím, čím to může být. Díky za radu.

//edit Wilik - presun z desek
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Vypínání počítače.

Příspěvek od PKBO »

Buď se ti to přehřívá = vyčistit, přepastovat chladič CPU
Nebo máš vadnej zdroj = koupit novej
simonnida
Nováček
Nováček

Příspěvek od simonnida »

Tak s tím přehříváním asi ne. Jinak ten zdroj je půl roku starý, ale samozřejmě to může být i tím. Ale dělá to i když jsem jen na netu, většinou.
simonnida
Nováček
Nováček

Příspěvek od simonnida »

Jen mě zaráží, že to nehodí třeba BSOD nebo tak něco. Prostě se to jen tak vypne....
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

když to zatížíš tak nic ? Fakt to nemá žádnou pravidelnost ? Zkus ještě otestovat paměti - ty by podle mě ale udělali BSOD, no zkusit to můžeš - pak bych šel už po tom zdroji.
simonnida
Nováček
Nováček

Příspěvek od simonnida »

Zkoušeno teď na 3dMark FireStrike Extreme a v pohodě, jinak po pár minutách RESTART! Nevím, RAmky, deska......
simonnida
Nováček
Nováček

Příspěvek od simonnida »

Jinak jsem zjistila, že to dělá taky tehdy, když počítač nastavím do spánku za 20 min. Počítač se uspí, ale už se pak neprobere, jen RESET pomůže.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Mno tak neuspávat :) bios do defaultu, zdroj vyzkoušet jiný - jeslti neni možný si ho pučit, tak nejdřív otestovat ještě ty ramky a pak ho teprve kupovat - ještě to pak může způsobovat základní deska, ale tam je šance nejmenší bych řek...

Nejlíp to celý rozebrat, vyčistit, pořádně poutahovat kabely, jestli to nikde nedává zkrat a pak zas složit no.
simonnida
Nováček
Nováček

Příspěvek od simonnida »

Pořád nechápu to VYČISTIT"! Je to nový comp a nikdy problém nebyl, až teď! Nový Win mám.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Protože když ho budeš po dílech rozebírat, tak už je snad samozřejmí do toho fouknout. Prostě to udělej, může být špatný kontakt i na CPU, který se nemusí dobře dotýkat pinnů a takhle to může kravit taky.
simonnida
Nováček
Nováček

Příspěvek od simonnida »

NO, mám celkem nový comp, který asi čištění nepotřebuje!
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Tak to neřeš a smiř se s tim, že se ti to restartuje.
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Doteď nevíme co máš vlastně za sestavu a jaký zdroj ji napájí...

Věšteckou koulu tu fakt nevedeme, zkus se trošku rozepsat a budeme ti schopni lépe poradit, takhle se střílí "od boku".
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
simonnida
Nováček
Nováček

Příspěvek od simonnida »

Tak ohledně sestavy, je v tom Asus Maximus Formula VI, i5 4670K, 8Gb RAM, Sapphire R9 290 TRI-X, zdroj Fractal Design Newton R3 Smart modular 1000W. CPU pod vodou, zbytek zatím ne.
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

Navrhujem pre moderatorov tohto fora aby konecne vytvorili FAQ ohladom pridavania vlakien s ohladom na sekciu Problemy s PC , ze ako maju uzivatelia zakladat novu temu a HLAVNE AKO MAJU UVIEST ZOSTAVU SVOJHO PC PRIPADNE CEZ AKY SW SA K TOMU DOPATRAJU , AKO MAJU DETAILNEJSIE OPISAT SVOJ PROBLEM , AKYM SPOSOBOM MAJU UVIEST A ZISTIT VERZIE OVLADACOV A BIOSOV (MB , Audio karty , GPU atd...) pretoze sme len ludia a nemame vrodene vestecke schopnosti a tak isto nemame vestecke gule :!: Celkom dost to da zabrat z nich dostat taketo informacie najme ked sa jedna o BFU. Nemyslim to zle , ide mi len o to aby sa cela vec dala ulahcit novym clenom ktory tu zakladaju vlakna a potrebuju nasu pomoc a hlavne aby to nam skusenejsim pomohlo ulahcit hladanie problemu a pripadneho riesenia :!: Dakujem

Edit: Prosim autorku tohto vlakna aby sa neurazila , ale toto vlakno je prave vzorom ako si tu nerozumieme.
AMD Ryzen R9 7900X | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA MSI RTX 3080 Ti 12GB SUPRIM X | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
simonnida
Nováček
Nováček

Příspěvek od simonnida »

Nemůžu za to, že mám sestavu, jakou mám! Prostě s ní mám určitý problém! Vadí to?
simonnida
Nováček
Nováček

Příspěvek od simonnida »

Proč si stěžuješ? Jseš divnej, ožralej, škaredej, nebo starej?
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

To chce klid holka, nikdo si na nic nestěžuje :-D Je to tu pořád dokola. Uživatel chce poradit, ale nenapíše bližší info o problému, navíc neuvede ani sestavu, na které se problém děje :roll: To aby člověk opravdu měl věšteckou kouli.

Navíc z původního příspěvku ani není zřejmé, co je vlastně za problém:
simonnida píše:Zdravím a prosím o radu. Poslední týden se mi stává, že se počítač po nějaké době ne restartuje, ale naprudko z ničeho nic resetuje. V domnění, že to bude systémem, byl nainstalován nový, ale dělá to pořád. Tak nevím, čím to může být. Díky za radu.
Osobně nevidím rozdíl mezi výrazem restartuje a resetuje.

Až po několika příspěvcích z tebe vypadlo, že se PC vlastně nerestartuje, ale vypne. Takže nejen, že neuvedeš sestavu, ale ani nenapíšeš, co je vlastně za problém, jak ti potom zdejší lidé mají pomoci???
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

simonnida píše:Nemůžu za to, že mám sestavu, jakou mám! Prostě s ní mám určitý problém! Vadí to?
Tvoja zostava je v pohode , proti nej nikto nic nema. Ak si si nevsimla snazime sa ti pomoct :!: Vsimol som si , ze si nejak moc zbrkla , tak kludni hormon , nikto tu nie je na tvoje vylevy zlosti zvedavy. Precitaj si pravidla , lebo takto ta akurat moze niekto nahlasit za tvoje neslusne spravanie :!:
simonnida píše:Proč si stěžuješ? Jseš divnej, ožralej, škaredej, nebo starej?
Predstav si ani jedno nie som :mrgreen: Preco sa stazujem ? Lebo toto je tu na fore dlhodoby problem , pride sem niekto novy , vytvori vlakno , potrebuje pomoc , zhodou okolnosti je to len klasicky PC uzivatel ktory si to vie tak akurat zapnut ist na net a spustit hru (neuraz sa , myslim to v globalnom meritku :!: ). O to to je horsie , ze tu neexistuje FAQ ohladom toho ako maju novy uzivatelia vytvarat temy a ako maju zistit informacie o svojom HW v PC a ako ich maju napisat , pripadne ak to bude treba uviest aj verzie ovladacov od zvukoviek cez cipsety a biosu na zakladnych doskach pripadne na grafickych kartach , potom typ operacneho systemu pripadne jeho verziu. Taketo informacie z vas bohuzial musime potom tahat ako z chlpatej deky , co nam stazuje robotu vam pomoct a najst riesenie. Je jednoduchsie ked je uzivatel otvoreny voci ostatnym a opise svoj problem detailnejsie , ak nevie ako na to ochotne mu poradime.

Ohladom tvojho problemu , ako tu uz bolo spomenute , rozobrat a vycistit od prachu (HW + Prach nie je dobra kombinacia :!: zvysuje teplotu komponentov). CPU je pretaktovany ? Do BIOSu sa vies dostat ? Ak hej , daj nacitat default nastavenia , pripadne ak bude treba flashovaniu BIOSu sa nevyhnes , nie kazdy BIOS je 100% odladeny. Skus poprehadzovat ramky v slotoch , pripadne skus kazdu jednu zvlast a bolo by dobre to otestovat programom MEMtest. Zdroj je 1000W , je napatie na 3V , 5V a 12V stabilne , zistis bud v BIOSe alebo cez program AIDA64 , v zalozke senzory , musis ale PC zatazit testom bud 3DMark alebo test stability systemu v AIDA64. Problem moze robit aj graficka karta , treba skusit aj v inom PC ci funguje v poriadku. Zisiel by sa nam vypis z EVENT VIEWER (ovladaci panel - nastroje na spravu - event viewer a zameraj sa na critical a error a warning sekciu).
AMD Ryzen R9 7900X | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA MSI RTX 3080 Ti 12GB SUPRIM X | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
Jds1cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jds1cz »

Vyřešeno?.Uživatelka počítač vyhodila a šla koupit novej.Sry ale musel jsem.
Něco jako počítač doma mám!!!!. :)1,2,3,4,5....
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“