do měsíce si chci po 4 letech koupit stolní PC. Primární účel jsou hlavně hry typu DOTA2, World of Warcraft, CS:GO ale i jiné, náročnější BF apod.. Další věc co na PC dělám je práce s videem v programech Sony Vegas a adobe after effects. Dále potom programování (i když to spíše provozuji na NB) a hlavně virtualizace, kde virtualizuji např. Windows server na jedné mašině a na druhé klienta s win 7. To je asi z toho hlavního vše.
Do teď jsem vždy preferoval pouze Intel, nicméně se mi zdá, že AMD nabídne za menší peníz větší výkon - na úkor teda toho, že zatím víc žere (podle testu zde na PCtuning).
K sestavě:
- Limit je 10k s daní
- HDD neobsahuje, protože mám SSD i normální disk doma
- 8GB ram hlavně pro práci s videem, ale i tak si myslím že se již vyplatí (cenový rozdíl zanedbatelný)
- Operační systém mám legální z MSDN, tudíž nekupuji
- Case nejlevnější vzhledem k tomu, že pc bude za stolem a ráno ho zapnu a večer vypnu
- Zdroj je značky takové jaké je. Za poslední 3 roky jsem do PC příbuzenstva vyměnil porouchané zdroje právě za EVOLVE (akorát 350W) a zatím bez problému.
Co bych potřeboval vědět:
- Zkušenost majitelů nějaké z komponent, jestli do ní určitě jít, nebo ruce pryč
- Celkové zhodnocení
- Vyplatí se ta ATX deska? Nestačila by mATX, která by nabídla stejný výkon a alespoň 5.1ch zvuk? Mám doma jednu microtower, takže by to nebylo od věci. Kdyžtak link prosím.
A zde je link na sestavu: http://www.czc.cz/cjlbk16nl2h3i8h97jtl7u3k16/seznam