Zdravím,
chtěl bych si koupit nový notebook / ultrabook. V současné době mám Acer Extensa 5630, a mým účelům jakž takž vyhovuje (co se výkonu týče), jenže je těžký, baterka nevydrží už skoro nic (co si budem povídat, ani když byl nový tak to nebyl žádný zázrak), a taky už ho mám nějaký rok (tak 5 určitě), takže už nemám ten pocit absolutního spolehnutí, a výkonově už taky poněkud zaostává.
Na značce mi tolik nezáleží, cenově bych se rád vešel do 20.000 bez DPH, ale nechám si poradit, kdyby to mělo stát o trochu víc a rozdíl ve výkonu by byl znatelný.
Notebook používám primárně do práce - práce s grafikou (programy Adobe), výjimečně práce s videem (ale na to mám kdyžtak desktop), kancelářské záležitosti. Dále ho nosím do školy, takže by bylo fajn, kdyby byl lehký a vydržel pár hodin bez nabíječky. Hry už skoro nehraju, ale kdyby se na něm dalo rozjet něco staršího, bylo by to plus, nicméně to není podmínka.
Velikost? Ten můj Acer je 15" a tato velikost mi docela vyhovuje, nicméně + - nějaký ten palec mě nezabije.
Co byste mi doporučili?
Díky.
Notebook do školy i do práce
Moderátor: Don
- Pabos
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Ad3san
- Začátečník
-
Re: Notebook do školy i do práce
Já bych bral HP ProBook 445 výkonově je na práci co říkáte na pár let dopředu připraven
Notebook:Asus N61Vn
Mobil:Samsung galaxy S4
Mobil:Samsung galaxy S4
- Pabos
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Notebook do školy i do práce
Zdravím,
uplynul zas nějaký čas a notebook jsem si stále nekoupil. Teď už mi ale starý acer definitivně odešel, takže už na koupi nového ntb přijde.
Trochu aktualizuji původní požadavky... Potřebuji ho především na práci - grafické programy, office, někdy práce s videem (ale to spíš okrajově), práce na dvou monitorech... Hlavní důraz bych tedy kladl asi na výkon - ideálně kdyby měl 4 jádro. Velikost ideálně okolo 15". Cenový limit je 25.000,- bez DPH, ale kdyby to šlo i levněji, budu samozřejmě rád.
Notebook bude často přenášen - hlavně mezi domovem a prací, někdy ale i do školy. Je mi ale jasné, že za tuto cenu nemůžu co se váhy a výdrže baterie týče čekat zázraky, takže to jsou spíš okrajové parametry.
Preferenci značky nemám.
Co byste mi doporučili?
Předem děkuji za jakékoliv rady.
uplynul zas nějaký čas a notebook jsem si stále nekoupil. Teď už mi ale starý acer definitivně odešel, takže už na koupi nového ntb přijde.
Trochu aktualizuji původní požadavky... Potřebuji ho především na práci - grafické programy, office, někdy práce s videem (ale to spíš okrajově), práce na dvou monitorech... Hlavní důraz bych tedy kladl asi na výkon - ideálně kdyby měl 4 jádro. Velikost ideálně okolo 15". Cenový limit je 25.000,- bez DPH, ale kdyby to šlo i levněji, budu samozřejmě rád.
Notebook bude často přenášen - hlavně mezi domovem a prací, někdy ale i do školy. Je mi ale jasné, že za tuto cenu nemůžu co se váhy a výdrže baterie týče čekat zázraky, takže to jsou spíš okrajové parametry.
Preferenci značky nemám.
Co byste mi doporučili?
Předem děkuji za jakékoliv rady.
- orgasmic
- Začátečník
-