Genius HT5.1 Repro - vymena potenciometra

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Genius HT5.1 Repro - vymena potenciometra

Příspěvek od NEONET »

suky88888 píše:Zdravim, mám také problém, odešel mi potenciometr co zesiloval center, a na netu nikde takovy nemuzu najit, poradi nekdo jaky tam dat?na potaku je otisteno B50K.

Díky

jednoduche, jakykoliv potenciometr ktery ti sedne do dir a bude mit hodnotu 50Kohm a logarytmicky prubeh

napr. http://www.gme.cz/cz/index.php?product=113-301
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
sally09
Nováček
Nováček

Příspěvek od sally09 »

NEONET píše:jednoduche, jakykoliv potenciometr ktery ti sedne do dir a bude mit hodnotu 50Kohm a logarytmicky prubeh

No ale ten potencionetr co jsi navrhnul je mono a do repráku patří asi 6-ti kanálový ne, Nevím nejsem zase takový odborník.
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Možná vám pomůže tohle. Je tam toho víc.
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

Mám podobný problém, odišiel mi výstup na center.
reprák je vporiadku, keď ho pripojím na iný kanál tak normálne funguje... :sad:
Mám to tak už vyše 2 rokov a mám ich len tak nehybne v krabici odložené a čakajúce na opravu...
Oplatí sa ten čas s nimi stravený alebo na to.. j... a používat aspoň ako 4.0.. chcem to dat priatelke.. do izby, teraz tam ma nejake plastove lacné chrastítka.. :mrgreen:
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
neonkafree
Nováček
Nováček

Příspěvek od neonkafree »

nevim vcem tu mate problem :D napadlo vas nekoho ten potik sundat zajit do shopu s elektrosoucastkama a koupit novej ? to je jedna vec dalsi je at ze vubec nevadi kdyz bude mit trosku jinaci parametry vymena je za par minut me to delalo to stejny :)
neonkafree
Nováček
Nováček

Příspěvek od neonkafree »

sally09 píše:
NEONET píše:jednoduche, jakykoliv potenciometr ktery ti sedne do dir a bude mit hodnotu 50Kohm a logarytmicky prubeh

presne jak rika kolega to zesileni je do vsech repro ne kazdej CH zvlast :)
sally09
Nováček
Nováček

Příspěvek od sally09 »

No super kluci. Prosím ještě odkaz na onen (nahradní) potenciometr a není co řešit. Díky!Jinak už sháním náhradu asi 3 měsíce a nic :(
mrradim
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrradim »

Tak jsem to udělal přesně, jak popsal Serifus, vyčistil jsem potenciometr a všechny neduhy jsou pryč...repro jako nové. :razz:
osirise
Nováček
Nováček

Příspěvek od osirise »

No tak pokud to vezmu z logiky veci, rekl bych, ze se reguleje 6 kanalu zvlast, ale najednou. A to je budto elektronickym potenciometrem a nebo mechanickym. Jak bys chtel regulovat mono nebo stereo potenciometrem 6 kanalu bez tohoz aniz bys ztratil informaci o ruznych urovnich pro FRONT a REAR, to by asi nešlo. Myslim, ze tam budou pouzity 3x2-kanalovy zesilovac TDA-XXXX (2030) podle vykonu beden a napajeciho napeti. A podle typu beden budto mechanicky nebo elektronicky. V obou pripadech, ho nema smysl ho opravovat, ale koupit novy. Mechanicky vyjde asi na 350+postovne, ale neni to ten typ ktery tam patri a je zapotrebi si s tim trochu pohrat a ten co tam patri je asi za 600+postovny, kdysi jsme na to s kamosem koukali, nakonec jsme usoudili ze oprava vymenou soucastky za takovy prachy je nevyhodna, protoze casem se to stane zase. V pripade elektronickyho je vymena jednoducha, kus za kus a vyjde na cca 100+postovny, coz je jeste prijatelny.
jubileus
Nováček
Nováček

Příspěvek od jubileus »

Sice uteklo pár let ale musel jsem šáhnout do skříňky (1 generace) a opravit.
Po úděsných oživovacích akcích nakonec rozdělal - POTENCIOMETR-6ti násobný.

Závada- nehrál pravý přední reprák.
Bylo to v potenciometru--ty plíšky sběrací (menší se asi únavou plastů) svojí napružeností anebo při rozdělávání poťáku prostě ulomily.

Tak jsem je přilepil cuckama z kanystru a pájkou a teď to funguje.

Je ale škoda, že je tak kvalitní soustava ovlivněná jakýmsi zasraným mechanickým potenciometrem--já sice nemám teď čas ale vy , co jste FANDOVÉ zvuku by jste se mohli zviditelnit nějakým upgrade tohoto jinak povedenýho stroje na zvuk a doplnit ho ELEKTRONICKýM 6-ti násobným potenciometrem a dát sem návod. Kdybych byl mladší hudebník a měl čas , tak jdu do toho.

Z pohodlnosti jsem ale už zapojil plasťárnu z LIDLU a má i další lepší funkce. Do bytu stačí ale hrát na BASU by asi navydržela.
Tak čekám, kdo se ozve AHOJ už děda muzikant. :-D :roll: :twisted:
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Ahoj. Teď budu psát v dobrém, nehledě na Tvůj věk. Sundej růžové brýle a strhni ty pavučiny, co máš na mozku. Nevím, kdo Ti co nakukal, ale na těch bednách není velmi objektivně kvalitního asi vůbec nic. Mám to zdokumentované i zaměřené. Je to drahý hnúj, který plno lidem vyhořel, pobouchal, a jen čekám, kdy někdo napíše, že mu to podpálilo barák. Nenechal bych to o samotě ani zapojené do zásuvky. To je realita. Teď k ekvalizéru a upgradům všeho druhu. Na tuhle bednu škoda plýtvat čímkoli. Každopádně zásadní úpravy zvuku by to asi chtělo, tak jako každá reprosoustava v místnosti. To by ale chtělo změřit mikrofonem. Ucho zdaleka není tak přesné jako oko... Na takové to hraní od PC doporučím plugin EqualizerAPO. Nastavuje se sice standartním textovým souborem, ale umí toho víc než kterejkoli, i dražší dvacetipásmovej ekvalizér. Tož tak. Neber to prosím jako nějakou averzi s odtažitostí a nádechem agrese. Možná ale i jo - je to s tou sestavou opravdu zlé, a jen jak o ní slyším, ježej se chlupy až tam, kde záda přestávají býti slušná...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
krowman
Nováček
Nováček

Příspěvek od krowman »

Dobrý den, nesetkal se někdo s problémem, že mu master volume po zapnutí sjelo úplně na min. hodnotu a ještě jakoby chtělo pořád ubírat ale drží ho nějaký doraz. Nejde to vůbec zapnout, děla to pořád dokola. Nevíte co s tím? :wink:
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

no použijeme-li odborných výrazů, tak to máš rozbitý :)

jestli to nedělá ovladač, tak se něco porouchalo přímo v té bedně, což je problém, oprava může být jednoduchá od výměny jednoho tranzistoru co ovládá ten motorek otáčení nebo chyba může být neopravitelná, to ti na dálku asi nikdo neřekne.
foruman
Nováček
Nováček

Příspěvek od foruman »

Ahoj, mám dotaz k této věčné raritě reproduktorů Genius. Už je mám nějaký pátek a používám je docela málo. O to víc mě štve, že poslední dobou dochází k tomu že během reprodukce dochází k lupání, někdy k menšímu, někdy se leknu (když posloucháte oblíbenou hudbu, jste v euforii a najednou je tam takovej shit peak).
Přijde mi že k tomu dochází u všech kanálu, během lupnutí mám pocit že zacítím i subwoofer a přední satelit. Někdy ten, někdy zase onen...ze zadních se mi zdá, že to nevychází.
Dřív to tak nějak řešilo, otočení master volume potaku k vyžší hlasitosti. Nicméně poslední dobou ani to není řešením. Problemy typu, zeslabení zvuku na kanálu a podobně (zde uváděné) však nepozoruji.
Myslíte, že to způsobuje také onen potak s motorkem ? Upozorňuji, že pokud z nich zrovna neleze zvuk, tak se to neděje. Z toho duvodu se mi problem s potakem moc nezda. Spíš jak kdyby proražený zesilovač, ale nikdy sem to repro neměl pořádně zesílený...MAX pulka master volemu výkonu. A na mixeru je vystup na 50 %, takže spíš takove decentní ozvučení dvou pokojů. Nic extremního ...
Děkuji za pomoc. Věřím, že borci co je měli rozdělané by mohli vědět. BTW. mám tu druhou generaci Genius 5.1 5000 třešeň.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Proražený koncový stupeň by nehrál. Takže bych začal tím potenciometrem.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“