Acer Extensa 5220 upgrade CPU

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Acer Extensa 5220 upgrade CPU

Příspěvek od -- DiL -- »

jamesbond120 píše:o čem pochyješ ?
ze bys vzhledem ke svym znalostem tehle problematiky byl schopen v notebooku vymenit grafickou kartu :wink: (no offence)

navic tady resis vcelku kraviny, jelikoz upgradovat booka, kterej ma v soucasny dobe hodnotu cca 2k (mozna 2k5), je samozrejme blbost. pokud chces vyssi vykon, prodej ho, prihod si par tisic a kup si neco bazarovyho s dedikovanou grafikou - treba nejakyho multimedialniho acera s INTEL platformou a grafikou v MXM slotu.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
jamesbond120
Nováček
Nováček

Příspěvek od jamesbond120 »

-- DiL -- píše:
ze bys vzhledem ke svym znalostem tehle problematiky byl schopen v notebooku vymenit grafickou kartu :wink: (no offence)

navic tady resis vcelku kraviny, jelikoz upgradovat booka, kterej ma v soucasny dobe hodnotu cca 2k (mozna 2k5), je samozrejme blbost. pokud chces vyssi vykon, prodej ho, prihod si par tisic a kup si neco bazarovyho s dedikovanou grafikou - treba nejakyho multimedialniho acera s INTEL platformou a grafikou v MXM slotu.

sem nemluvil otom že bych ju vyměnil
jamesbond120
Nováček
Nováček

Tak tam mám T2390 a zatím spokojenost :) děkuju za vaše rady..noťas běhá o moc líp
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

jamesbond120 píše:Tak tam mám T2390 a zatím spokojenost :) děkuju za vaše rady..noťas běhá o moc líp

bracha tam vrazil 4G pamětí a šlape to :)
jamesbond120
Nováček
Nováček

4G to tam šlo ? :D vím že to má 2sloty ale podle desky je maximum 2G
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

jo to má ale daly sme tam 2x2G a ono to šlape dokonce na 667 mhz :wink:
PeITeeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PeITeeR »

Mne to vic jak 2GB ram neschrousta.
Taky nvm jakej tam mam bios a ani to nebudu resit, jelikoz 2GB mi staci na surf do postele. Ale je dobry to vedet.
Jinak ja valim s T7100.
pavel 88
Nováček
Nováček

Příspěvek od pavel 88 »

-- DiL -- píše:

Ze starýho notasa novej stejně neuděláš. A cpát do něj peníze nemá cenu.http://www.notebookcheck.net/Intel-Pent ... 522.0.html - mrkni tady žádná sláva. Ale pokud na nový nemáš a seš soc... tak proč ne. Stejně se ti bude přehřívat . Dnes za desítku koupíš notas kterej se ten tvuj, mu nemuže rovnat . Ale pokud máš za babku cpu , ale to ty nemáš tak proč ne http://aukro.cz/pentium-dual-t2390-2x1- ... tabsAnchor :shock: :sad: :-D :-D :-D
jamesbond120
Nováček
Nováček

Ze starýho notasa novej stejně neuděláš. A cpát do něj peníze nemá cenu.http://www.notebookcheck.net/Intel-Pent ... 522.0.html - mrkni tady žádná sláva. Ale pokud na nový nemáš a seš soc... tak proč ne. Stejně se ti bude přehřívat . Dnes za desítku koupíš notas kterej se ten tvuj, mu nemuže rovnat . Ale pokud máš za babku cpu , ale to ty nemáš tak proč ne http://aukro.cz/pentium-dual-t2390-2x1- ... tabsAnchor :shock: :sad: :-D :-D :-D[/quote]

Poslal si mi ten procesor co jsem koupil, není otázka peněz ale nemám rád pořdá něco měnit mobil si koupím každej rok a půl jinej ale notas je pro mě klasika tady ten. PS: Nepřehřívá se mi a nemá důvod ktomu.
pavel 88
Nováček
Nováček

Příspěvek od pavel 88 »

jamesbond120 napsal: a rychle vymazal :shock: ----------- není otázka peněz ale nemám rád pořdá něco měnit mobil si koupím každej rok a půl jinej ale notas je pro mě klasika tady ten. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D http://redir.netcentrum.cz/?noaudit&url ... 53495.html kecy , kecy , kecy , nemyslíš :D :-D :-D
Junqueira
Nováček
Nováček

Příspěvek od Junqueira »

Zdravim,
mam ten steny notas i desku a dal jsem tam z celeronu 1,73 (530) pentium dual-core (T2410). Ale uz v prubehu instalace win 7 (jak koncily xp, tak jsem rovnou vymenil cpu a dal vetsi ramk, aby mi to utahlo), zdyz se to vzdycky melo restartovat, tak to zustalo seknuty. Nezbyvalo nic jinyh nez to na tvrdo vypnout dlouhym podrzenim a pak instalace probihala dal. Ale v tom poslednim kroku, kdyz uz se nacitalo prvni spusteni win 7, tak nepomohlo ani to, uz to proste muselo dojet normalne. No tak jsem tam hodil zpatky ten puvodni celeron nainsatloval win 7 (vsechno probehlo jak melo) a pak jsem tam dal zase to dvoujadro. Ale mam problem kdyz vypinam nebo resetuju pocitac, ze se to vzdycky kousne na ty modry obrazovce po odhlaseni. Jednou se mi stalo, ze se to normalne vyplo vsechno stichlo, ale zustala svitit zelene kontrolka napajeni a i ten knoflik on/off a pomohlo az vytazeni ze site.
Dvoujadro jsem zkousel jeste i na xp a ty na tom litaly znatelne. Asi jsem je uz mel sasrany, i se mi dlouho vypinal comp ale s tim dvoujadrem to bylo znatelne rychlejsi. Proste jak kdyz byli ty xp cestve nainstalovany. Na tech win 7 to zas takovy rozdil neni.
Tak se chci tady zeptat, com to muze byt, ze se mi to s tim dvoujadrem vzdycky pri vypinani sekne? Ovladac jsem aktualizoval verze 6.1.7600.16385 z 6.2006 ale BIOS mam asi uz starsi. V CPU-Z mi to pise V1.13 ale radsi jsem nedaval hledat aktualizaci. Ten co tam ma to T2390 pise ze je spokojeny.
Diky za jakykoliv postrehy
Junqueira
Nováček
Nováček

Příspěvek od Junqueira »

jo a jeste mi to dvoujadro vydava takovy divny pazvuk. Neco jako kdyz bzuci trafo, nebo treba nabijecka na mobil jestli vyte co myslim. Nekdy to pulsuje a je to hlasitejsi a nekdy to bzuci furt ale je to min hlasity. Ale otravny je to stejne. Ja tyhle zvuky docela vnimam a serou me, a kdyz pracuju na kompu tak je to docela vopruz. Mel jsem podezreni i na ramky, ale ty jsem zkusil dat ty moje puvodni a dela to furt.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“