Problém s monitor(y/em) // s grafickou kartou

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
MrHackCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s monitor(y/em) // s grafickou kartou

Příspěvek od MrHackCZ »

Zdravím...

dnes jsem se dostal do úplného konce. Mám již 3. monitor a už je opět v hajzlu.
1. byl Blaupunk (TV) propojený s HD7870 GB pomocí HDMI. Problém: Odešlo HDMI v televizi.
2. byl stejný Blaupunk (TV). Opět propojený pomocí HDMI. Problém: Přestal jít úplně. Nešel zapnout. Svítila LEDka (jen malinko) červeně. Při zapnutí se rozsvítila zeleně. Ještě méně intenzivněji a hned se vypl.

Tak jsem si řekl, že do rodinného PC nebudu kupovat monitoru za pár šupů a koupil jsem tento :http://www.czc.cz/aoc-i2369vm-led-monit ... 69/produkt a připojim opět přes HDMI. Dnes. (po 2 dnech používání) jsem se šel naobědvat. Když jsem se vrátil. Monitor byl černý a měl přes sebe zelené horizontální čáry, které blikali. Na druhém monitoru jsem viděl obraz v pořádku. Po hard resetu začal monitor AOC blikat v přibližně dvou horních třetinách. Spodní třetina je v pořádku. Nedá se na to dívat. Zkoušel jsem přepojit do druhého HDMI vstupu a pořád stejné.

Myslíte, že mám takovou smůlu na monitory, nebo to může být problém s grafickou kartou, která monitory ničí? Zmíněný druhý monitor mám připojený přes VGA už rok a půl a bez problémů.

Nebo to může být softwarem ? Mám nainstalovaný ultraMon na správu více monitorů...
Druhý monitor je LG W2042S (o 2,5" menší, a má rozlišení 1680x1050)

Děkuji za všechny rady.
jamaica

Re: Problém s monitor(y/em) // s grafickou kartou

Příspěvek od jamaica »

Zkusil si připojit ty TV nebo monitor přes jiný výstup na gk? Třeba VGA nebo dvi. Asi bude potřeba redukce. Mě monitor přes hdmi zlobí. Když dám ale redukci hdmi - dvi a zapojím do gk tak je vše v pořádku. Tudíž v monitoru mám hdmi ale do gk to mam přes dvi redukci. Vyzkoušej to.
MrHackCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrHackCZ »

Monitor jsem zkusil přes VGA. DisplayPort kabel bohužel nevlastním a ani se mi do toho nechce jít... Jelikož mám na GK pouze MiniDP. Jaký je váš názor na MiniDP ? Nebude se přehřívat? Není lepší zůstat na HDMI ?

Ale k věci. Monitor běžel 3 dny, a už je vše v pořádku, nebliká. Takže nemám představu co mu šibe...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

HDMI je strasna "sracka" pokud mas moznost pripojit monitor pres DVI/DisplayPort tak se HDMI vyhni obloukem.. Kazdopadne HDMI kabel pouzivas stale stejny? jestli neni nakej vyzkratovanej nebo vadnej a proto ti dycky po par dnech odpali HDMI vstup na obrazovce...
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“