Zdravím...
dnes jsem se dostal do úplného konce. Mám již 3. monitor a už je opět v hajzlu.
1. byl Blaupunk (TV) propojený s HD7870 GB pomocí HDMI. Problém: Odešlo HDMI v televizi.
2. byl stejný Blaupunk (TV). Opět propojený pomocí HDMI. Problém: Přestal jít úplně. Nešel zapnout. Svítila LEDka (jen malinko) červeně. Při zapnutí se rozsvítila zeleně. Ještě méně intenzivněji a hned se vypl.
Tak jsem si řekl, že do rodinného PC nebudu kupovat monitoru za pár šupů a koupil jsem tento :http://www.czc.cz/aoc-i2369vm-led-monit ... 69/produkt a připojim opět přes HDMI. Dnes. (po 2 dnech používání) jsem se šel naobědvat. Když jsem se vrátil. Monitor byl černý a měl přes sebe zelené horizontální čáry, které blikali. Na druhém monitoru jsem viděl obraz v pořádku. Po hard resetu začal monitor AOC blikat v přibližně dvou horních třetinách. Spodní třetina je v pořádku. Nedá se na to dívat. Zkoušel jsem přepojit do druhého HDMI vstupu a pořád stejné.
Myslíte, že mám takovou smůlu na monitory, nebo to může být problém s grafickou kartou, která monitory ničí? Zmíněný druhý monitor mám připojený přes VGA už rok a půl a bez problémů.
Nebo to může být softwarem ? Mám nainstalovaný ultraMon na správu více monitorů...
Druhý monitor je LG W2042S (o 2,5" menší, a má rozlišení 1680x1050)
Děkuji za všechny rady.
Problém s monitor(y/em) // s grafickou kartou
Moderátor: maXXmilian
- MrHackCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- jamaica
-
Re: Problém s monitor(y/em) // s grafickou kartou
Zkusil si připojit ty TV nebo monitor přes jiný výstup na gk? Třeba VGA nebo dvi. Asi bude potřeba redukce. Mě monitor přes hdmi zlobí. Když dám ale redukci hdmi - dvi a zapojím do gk tak je vše v pořádku. Tudíž v monitoru mám hdmi ale do gk to mam přes dvi redukci. Vyzkoušej to.
- MrHackCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Monitor jsem zkusil přes VGA. DisplayPort kabel bohužel nevlastním a ani se mi do toho nechce jít... Jelikož mám na GK pouze MiniDP. Jaký je váš názor na MiniDP ? Nebude se přehřívat? Není lepší zůstat na HDMI ?
Ale k věci. Monitor běžel 3 dny, a už je vše v pořádku, nebliká. Takže nemám představu co mu šibe...
Ale k věci. Monitor běžel 3 dny, a už je vše v pořádku, nebliká. Takže nemám představu co mu šibe...
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
HDMI je strasna "sracka" pokud mas moznost pripojit monitor pres DVI/DisplayPort tak se HDMI vyhni obloukem.. Kazdopadne HDMI kabel pouzivas stale stejny? jestli neni nakej vyzkratovanej nebo vadnej a proto ti dycky po par dnech odpali HDMI vstup na obrazovce...