HDMI kabel

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

HDMI kabel

Příspěvek od mlrs »

Zdarec,

chci se zeptat - koupil jsem novou fullHD TV a muj stary 3M kabel (tusim specifikace 1.3), ktery jsem pouzival na TV HD ready (1366*768) mi s tou novou nefaka.

Pujcil jsem si "stejne kvalitni" kabel, ale jen metrovy a uz to jelo. Z toho vyvozuju, ze pokud chcu 3M, mel bych koupit nejaky drazsi - muzete pls nekdo neco doporucit, nebo staci nevzit ten nejlevnejsi? :-D

Videl jsem nejaky za cca 450kc s ruznymi priznaky high definition ready, ultra super blabla...
Muze byt, nebo neco jinyho?
Diky

EDIT: hmm jestli sem ve spatny sekci, sorry... :-(
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: HDMI kabel

Příspěvek od Mr Lucas »

Zkusit můžeš http://www.alza.cz/hdmi-v1-4-propojovac ... 219646.htm - odzkoušený ho nemám, ale dle hodnocení s ním problém nebude.

Osobně jsem si oblíbil značku Eagle Cable a zakoupil http://www.eagle-cable.com/haupt.asp?to ... 21&lang=en, nicméně s tím ROLINE určitě chybu neuděláš.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

diky, ten vypada solidne a ani neni nejak drahy :)
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
Omal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Omal »

Obecně řečeno, je jedno, jak drahý je HDMI kabel, obraz bude vždy stejný. Přenos je totiž digitální.
Pokud nebude fungovat, tak je to zcela jasně vadný kus, který lze reklamovat.

Neříkám, že by se měly kupovat úplně ty nejlevnější šmejdy, u kterých je jasné, že to nepojede ani omylem.
Jisté opodstatnění má koupě lepšího kabelu, pokud má jít na delší vzdálenost. U některých kabelů je zcela jasné, že to nedají a každému se taky nechce řešit pořád reklamace.

Ale ne vždy znamená, že dražší je lepší. Vyplatí se zjistit uživatelské zkušenosti a podle toho vybírat.

S drahými kabely od MonsterCable nebo Audioquest se určitě nebude konat žádné zlepšení kvality obrazu, jak popisují někteří pomatenci, kteří si následně ospravedlňují, že zbytečně vyhodili peníze. Obraz opravdu není ostřejší, živější, světlejší ani jinak kvalitnější.

Vrcholem jsou síťové (TP) kabely od Audioquestu, kde marketing vyloženě lže.

Výrobcům drahého audiovybavení pomalu zvoní hrana. Nemůžou překousnout, že stejnou kvalitu obrazu dá i zbastlený čínský OEM HDMI kabel. Tak se snaží nalhat, že jejich super kvalitní kabely přinesou lepší obraz. Digitální éra nastoupila, analog ustoupil z mainstremu a těch pár audiofilů je nezachrání. Já se vlastně ani nedivím, že hledají nové trhy.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Na kvalitě HDMI kabelu záleží ale ne co se týče kvality obrazu. HDMi má když je nekvalitní problémy s více jak 3M kabely. Pokud je to 7+ tak už většinou fungují jen hodně dobrý kabely. Takový ty činský 10M daj tak 800x600. Samo sebou to se dá vyřešit repeatery... ale....
Omal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Omal »

Vždyť jen opakuješ, to co říkám. Na delší vzdálenosti vzít něco lepšího.

Pokud kabel nefunguje, tak je to vada a může být reklamován. To platí i pro dlouhé kabely. Jenomže tam už člověk jaksi předpokládá, že je potřeba koupit něco lepšího.
Když nefunguje 2 metrový kabel, tak to je docela průser, protože na takovou vzdálenost bych jako zákazník očekával bezproblémovou funkčnost i od levných no-name kabelů.
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

Diky chlapi - proste kdyz budu ted kupovat (jeste nevim jestli 3M/5M), tak nevzit nejvetsi sunt - ale zas 2 litry za to nedam :-D

Nastesti jsem mohl pujcit metrovy sunt a vyzkouset - ja se hlavne bal, jestli neni neco spatne v te nove TV...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“