Dlouhé načítání souboru, kopírování atd. z HDD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- MaxSand
- Nováček

-
Dlouhé načítání souboru, kopírování atd. z HDD
Zdravím.
Před pár dny se mi stalo, že mi na jednom HDD začalo všechno strašně trvat, přístup k souborům, načítání, kopírování atd. Kontrola chyb najede jen tak do 8% a pak se sekne. Myslím si správně, že disk odchází do věčných lovišť nebo se ho dá ještě nějak zachránit? Data na něm nejsou zas tak důležitá, ale hodilo by se některé zachránit. Hlavně ať neřeším reklamaci, když je třeba OK. Nějaká doporučení co bych mohl zkusit? Díky
Před pár dny se mi stalo, že mi na jednom HDD začalo všechno strašně trvat, přístup k souborům, načítání, kopírování atd. Kontrola chyb najede jen tak do 8% a pak se sekne. Myslím si správně, že disk odchází do věčných lovišť nebo se ho dá ještě nějak zachránit? Data na něm nejsou zas tak důležitá, ale hodilo by se některé zachránit. Hlavně ať neřeším reklamaci, když je třeba OK. Nějaká doporučení co bych mohl zkusit? Díky
- zigo
- Černá karta

-
Re: Dlouhé načítání souboru, kopírování atd. z HDD
Zkuste tuhle utilitu
http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low ... rmat-Tool/
nejdřív zahranit co se da na jinem disku
http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low ... rmat-Tool/
nejdřív zahranit co se da na jinem disku
- MaxSand
- Nováček

-
Tak nakonec format zabral a disk se zdá být zase funkční, ovšem zálohovat už se nedalo, takže jsem přišel o všechna data. Musím pořešit nějaký RAID. Každopádně moc děkuji za pomoc.
- cameroncz
- Středně pokročilý

Ještě doporučím projet HDD tímto http://www.hdtune.com/ , stáhneš tria lverzi a sem postneš screen záložky SMART a když tak projedeš povrch disku jestli neodchází.
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
- MaxSand
- Nováček

-
S.M.A.R.T. tam není ale předpokládám, že jde o tohle. Jinak jsem projel i error scanem a vše OK bez červených polí. Tak nevím co se mi to s tím HDD stalo.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- cameroncz
- Středně pokročilý

Tak to nejspíše byla jen softwarová chyba, HD je v pořádku.
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
- cameroncz
- Středně pokročilý

<< od Stratose.Ten HDD neni v pořádku. První řádek red raw error rate, tam jso urandom hauznomera ok jen u Seagate. Vykosá čála u WD (a tohle je WD) znamenaj vážné problémy s čtenim z plotny.
To že to v HDtune nesvítí řerveně a nepíše smart status bad neznamená že je to OK.
Tak se omlouvám, spléct se může každý