HP envy 14-1200en - pomalé náčítání webových stránek
Moderátor: Don
- duvid
- Nováček
-
HP envy 14-1200en - pomalé náčítání webových stránek
Zdravím, mám tu tento notebook (viz nadpis). Specifikace (Intel Core i5 480M, 4GB RAM,ATI Radeon HD5650 1GB přepínatelná s Intel HD graphic). Bohužel už si nevím rady kde je problém, na notebooku se zkrátka výrazně pomalu načítají webové stránky. Následuje výpis co všechno jsem zkoušel s notebookem udělat ale bez výsledku.
Různé přeinstalování prohlížečů, zapínání a vypíná hw akcelerace, čistění systému (nejdříve podezření na vir)-nepomohlo, dále Instalace Windows a uvedení do továrního nastavení(Recovery), opět bez účinku, čistá instalace systému a pouze ovladačů také nepomohla. Notebook byl zkoušený na různých sítích (adsl router, optická síť, páteřní síť cesnetu) s různým typem připojení (wifi nebo kabelem) a různou rychlostí, kde se vždy načítaly webové stránky výrazně pomaleji než na jiných zažízeních připojených na stejnou síť či do stejnéhého síťového prvku.
Vše bez výsledku, ať už je připojen notebook na wifi nebo síťovym kabelem pořád se načítají webové stránky pomalu, dle mě ani není problém v připojení ani v softwaru či systému.
Spíše to vidím na nespecifikovaný hw problém, výkonově by procházení internetu měl zvládat bez zaváhání, ovladače jsou nainstalovány nejaktuálnější z webu výrobce.
Někdo nějaké rady nebo nápady?Díky.
Různé přeinstalování prohlížečů, zapínání a vypíná hw akcelerace, čistění systému (nejdříve podezření na vir)-nepomohlo, dále Instalace Windows a uvedení do továrního nastavení(Recovery), opět bez účinku, čistá instalace systému a pouze ovladačů také nepomohla. Notebook byl zkoušený na různých sítích (adsl router, optická síť, páteřní síť cesnetu) s různým typem připojení (wifi nebo kabelem) a různou rychlostí, kde se vždy načítaly webové stránky výrazně pomaleji než na jiných zažízeních připojených na stejnou síť či do stejnéhého síťového prvku.
Vše bez výsledku, ať už je připojen notebook na wifi nebo síťovym kabelem pořád se načítají webové stránky pomalu, dle mě ani není problém v připojení ani v softwaru či systému.
Spíše to vidím na nespecifikovaný hw problém, výkonově by procházení internetu měl zvládat bez zaváhání, ovladače jsou nainstalovány nejaktuálnější z webu výrobce.
Někdo nějaké rady nebo nápady?Díky.
- zigo
- Černá karta
-
- duvid
- Nováček
-
Re: HP envy 14-1200en - pomalé náčítání webových stránek
Zkoušena Mozilla, Chrome i IE vždy nejnovější release..
Zapomněl jsem napsat, udělán test RAM, HDD, defragmentace...vše bez problému, SMART disku- hodnoty naprosto v pořádku...
Zapomněl jsem napsat, udělán test RAM, HDD, defragmentace...vše bez problému, SMART disku- hodnoty naprosto v pořádku...
Naposledy upravil(a) duvid dne ned 4. kvě 2014, 21:32, celkem upraveno 1 x.
- zigo
- Černá karta
-
- duvid
- Nováček
-
vyzkoušeno, nepomohlo, například takový facebook se načítá opravdu pomalu, na druhém PC na stejném připojení se stejným facebookovým účtem načtení během chvilky....
- zigo
- Černá karta
-
správce zařízení-síťové adaptéry-vaš wifi adapter-vlastotnosti-upresnit-režim802.11n zakazat
- zigo
- Černá karta
-
Odinstalovat ovladače výrobce a nechat tam Ms
- duvid
- Nováček
-
nepomohlo, problém se projevuje i při připojení kabelem k routeru..
- orgasmic
- Začátečník
-
Mas nejnovejsi verzi Flash?
Asus Rog Strix G18
- duvid
- Nováček
-
Díky za snahu ale tyto banální problémy jsem se už dávno snažil vyloučit (reinstalace prohlížečů znamenala i kompletní kontrolu doplňků včetně flashe), proběhly dvě v zásádě čisté (jedna byla recovery systému ze skryté partition) instalace systému s předchozím formátem disku. Všechny důležité části co by to mohly ovlivňovat byly nainstalovány v nějnovější verzi, která byla dostupná.
Moje pozornost pořád táhne k problému s pamětí nebo HDD(špatný přístup k Cache, pomalá odezva) ikdyž tomu žádný test neodpovídá. Někdo nějaký nápad?
Moje pozornost pořád táhne k problému s pamětí nebo HDD(špatný přístup k Cache, pomalá odezva) ikdyž tomu žádný test neodpovídá. Někdo nějaký nápad?
- orgasmic
- Začátečník
-
Jestli máš RAM 2x 2GB, tak bych zkusil jednu vyndat, vyzkoušet a prohodit. Tím vyloučíš vadnou RAM.
Dále si někde půjčit jiný HDD a zkusit instalaci na něj.
A jako poslední bych vyzkoušel jinou verzi Win.
PS: Co tam je za verzi Win?
Dále si někde půjčit jiný HDD a zkusit instalaci na něj.
A jako poslední bych vyzkoušel jinou verzi Win.
PS: Co tam je za verzi Win?
Asus Rog Strix G18
- duvid
- Nováček
-
Je tam jeden modul, jiný bohužel k dispozici nemám ale všema testy prošel, disk tu jeden mám ale zatím je plný, už mě to také napadlo ho vyzkoušet ale zatím nemám kam data přesunout.
Instaluju Win 7 64bit Home premium verzi (pro kterou má pc klíč). První verze bez SP a aktualizací instalovaná přímo ze skryté partition, druhou verzi jsme zkoušel z vlastní instalace windowsu už s integrovaným SP, opět Home premium 64bit. Pokaždý šlo o čistou instalaci s předchozím formátem disku.
Instaluju Win 7 64bit Home premium verzi (pro kterou má pc klíč). První verze bez SP a aktualizací instalovaná přímo ze skryté partition, druhou verzi jsme zkoušel z vlastní instalace windowsu už s integrovaným SP, opět Home premium 64bit. Pokaždý šlo o čistou instalaci s předchozím formátem disku.
- orgasmic
- Začátečník
-
Muzes RAM i HDD objednat pres net, vyzkouset a do 14 dnu vratit.
Asus Rog Strix G18