Zdravim, mam k dispozici R7850 - 1GD5/OC, jenze po nainstalovani Catalystu 14.4 se po restartu nedostanu dal nez na "Spousteni systemu win" + blikajici logo Winu.
Zkousel jsem taky instalovat ovladace od tud http://cz.msi.com/product/vga/R78501GD5 ... =Win7%2064 po nainstalovani MSI Graphics Driver 9.012 jeste nebyl problem, ale pri instalaci AMD Graphics Driver 13.12 to uz hodilo chybu a instalace ani nedobehla.
Win 7 64bit
Diky
EDIT: tak Catalyst 13.9 jede bez problemu..
R7850 - 1GD5/OC + Catalyst 14.4
Moderátoři: morke, Walker1134
- longbow
- Nováček

-
- IvanB
- Začátečník

-
Re: R7850 - 1GD5/OC + Catalyst 14.4
[quote="longbow"][/quote]
I keď si to vyriešil už staršími ovládačmi, uvádzam ti nasledovné info.
Ja mám 270x, čo je lepšia 7870 tka a po inštalácie 14.4 nemám žiadne problémy a všetko funguje správne na WIN 7 64bit
Inak najstabilnejšie ovládače boli napr. 13.10 alebo 13.11 9.5 beta, ktoré sú u mňa overené a stabilné.
Pri reinštalácii ovládača je striktne dôležite:
-odinštalovať staré ovládače,
- použiť driver sweeper na úplne odstránenie driverov ATI
- použiť napr. ccleaner a vymazať registry
- vymazať priečinok ATI na diku C
- po všetkých týchto krokoch reštartovať PC
Inštalácie nového alebo starého a stabilnejšieho driver
-spustiť inštaláciu nového driveru
-potom mať vždy nainštalovaný aktuálny net frame Works
-reštartovať PC a po reštartu zapnúť Windows update, ktorý väčšinou nájde dáku kritickú aktualizáciu pre správnu funkčnosť nových driverov.
Ja ešte kontrolujem a cez štart- počítač – vlastnosti – správca zariadení aktualizujem voľby Display adaptors a Sound, Video and game controllers
potom ešte kontrolujem windows update
I keď si to vyriešil už staršími ovládačmi, uvádzam ti nasledovné info.
Ja mám 270x, čo je lepšia 7870 tka a po inštalácie 14.4 nemám žiadne problémy a všetko funguje správne na WIN 7 64bit
Inak najstabilnejšie ovládače boli napr. 13.10 alebo 13.11 9.5 beta, ktoré sú u mňa overené a stabilné.
Pri reinštalácii ovládača je striktne dôležite:
Inštalácie nového alebo starého a stabilnejšieho driver
-spustiť inštaláciu nového driveru
-potom mať vždy nainštalovaný aktuálny net frame Works
-reštartovať PC a po reštartu zapnúť Windows update, ktorý väčšinou nájde dáku kritickú aktualizáciu pre správnu funkčnosť nových driverov.
Ja ešte kontrolujem a cez štart- počítač – vlastnosti – správca zariadení aktualizujem voľby Display adaptors a Sound, Video and game controllers
potom ešte kontrolujem windows update
i5-3570K@4,4 GHz@1,285 V, Asus P8Z77-V , NOCTUA NH-U12P SE2, SAPPHIRE R9 270X VAPOR-X OC BOOST 2 GB, SSD 2,5" 120GB Adata , BD-COMBO LG CH10LS, Kingston 8GB Kit (2x4GB) DDR3 1600MHz, Fractal Design Define R4 Black Pearl, 3 extra ventilátory NOCTUA NF-P12-1300, Enermax NAXN 82 + 650W Bronze, 23"LCD iiyama X2377HDS, myš Logitech G400, podložka SteelSeries QcK, Genuine Windows 7 64 bit Home premium
- longbow
- Nováček

-
Diky za rady, bohuzel to nepomohlo.. takze nejakou dobu pojedu na 13.11 9.5, nez budu mit cas a chut formatovat...
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Chci být slušný - jsi vedle jak ta jedle.IvanB píše:Pri reinštalácii ovládača je striktne dôležite:
- Driver Sweeper je zastaralý a nepočítá se spoustou reg. záznamů, natož s Mantle driverem. Když už 3rd party utilitu, tak DDU.
- Ccleaner dělá v OS spíš bordel než aby "čistil". Mnohdy vyčistí i záznamy, o kterých si myslí, že nemají závislosti, ale opak je pravdou (díky bohu lze záznamy před čištěním zálohovat)
Blbost. Můžeš jmenovat jedinou záplatu (pokud možno s odkazem na KB), která by někdy tohle řešila?IvanB píše:reštartovať PC a po reštartu zapnúť Windows update, ktorý väčšinou nájde dáku kritickú aktualizáciu pre správnu funkčnosť nových driverov
- IvanB
- Začátečník

-
krteq,
keď som prvý krát updatoval na 14.4 tak po reštarte pc som si pustil Cs 1.6 a Bluescreen.
Hned som dal windows update a vtedy tam bola dáka záplata, ktorá sa stiahla a nainštalovala.
Reštart PC a všetko išlo.
Mohol to byť driver sweeper, mohlo to byt ccleanerom, no ja dám krk na to, že to bolo jediným updatom windowsu....ako inak si viem vysvetlit Bluescreen, ktoý zrazu zmizol?.....boh vie
PS: dačo z minulosti, ked som spoznal svojho svokra a jeho PC, ktorý nevidel 2 roky windows update, nešla mu žiadna hra spustiť.
nainštaloval som vtedy aktuálny ovládače na ATI 1950 pro a nepomohlo. nahralo sa xyz aktualizácii z windows update vrátane net frame worksu a po reštarte hry išli. Čiže niel en obládač, ale aj systém musia byť updatované, aby PC išiel tak ako má. To je môj názor
keď som prvý krát updatoval na 14.4 tak po reštarte pc som si pustil Cs 1.6 a Bluescreen.
Hned som dal windows update a vtedy tam bola dáka záplata, ktorá sa stiahla a nainštalovala.
Reštart PC a všetko išlo.
Mohol to byť driver sweeper, mohlo to byt ccleanerom, no ja dám krk na to, že to bolo jediným updatom windowsu....ako inak si viem vysvetlit Bluescreen, ktoý zrazu zmizol?.....boh vie
PS: dačo z minulosti, ked som spoznal svojho svokra a jeho PC, ktorý nevidel 2 roky windows update, nešla mu žiadna hra spustiť.
nainštaloval som vtedy aktuálny ovládače na ATI 1950 pro a nepomohlo. nahralo sa xyz aktualizácii z windows update vrátane net frame worksu a po reštarte hry išli. Čiže niel en obládač, ale aj systém musia byť updatované, aby PC išiel tak ako má. To je môj názor
i5-3570K@4,4 GHz@1,285 V, Asus P8Z77-V , NOCTUA NH-U12P SE2, SAPPHIRE R9 270X VAPOR-X OC BOOST 2 GB, SSD 2,5" 120GB Adata , BD-COMBO LG CH10LS, Kingston 8GB Kit (2x4GB) DDR3 1600MHz, Fractal Design Define R4 Black Pearl, 3 extra ventilátory NOCTUA NF-P12-1300, Enermax NAXN 82 + 650W Bronze, 23"LCD iiyama X2377HDS, myš Logitech G400, podložka SteelSeries QcK, Genuine Windows 7 64 bit Home premium
- peta809
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nevíte, kdy vyjde první letošní WHQL?
"Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo."
Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny: https://crowdin.com/profile/peta809
Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny: https://crowdin.com/profile/peta809
- Krteq
- Středně pokročilý

-