Ahoj,
mam takovou otazku, respektive problém.
Před časem jsem si sestavil nové PC a postupem času jsem si do něj dokoupil HDD SSD Kingston KC300 60GB. Mám W7 64Bit Pro. Jenže při větším zatížení Processoru mi Windowsy zamrznou a pomůže jen tvrdý restart. Jen včera jsem to absolvoval 2x. Jindy když jen brouzdám internetem tak problém není, ale jak mile začnu něco většího kopírovat nebo stahovat pracovní data tak se to kousne. Nebo Hraju nějakou online gamesu. A kolikrát by zlostí vyskočil z kůže.. Už při psaní tohoto článku ze mi začal PC kousat. Nevím z jakého důvodu a když už jsem byl u konce tak to uplně zamrzlo. Možná proto že stahuji pracovní data. Ale to by němel chod Win nějak omezit, zvlášť když mám 8GB RAM.. ?
Očekávám otázku jakou mám sestavu.
Ale kolega, se kterým jsem před chvilkou telefonoval si koupil stejný SSD HDD a má stejný problém a sestava je jiná. Pouze máme stejný Processor Intel G2140.
Jelikož jsem tento problém už uváděl na jiném fóru, byl jsem odkázán na návod konfigurace Win 7 Pro SSD. Shodou okolností jsou stránky zde na PC Tunningu.
http://pctuning.tyden.cz/software/laden ... ne?start=2
Vše jsem udělal podle návodu krok po kroku. Hrál jsem si s tím včera celý den.
Dnes jsem zapnul PC a problém přetrvává.
Uvažuji, že by mohl být problém s nějakým HW. Ale potom tedy nechápu, jak to že kolega má tedy stejný problém s jinou PC sestavou..?
Zde je seznam HW z mé sestavy:
Motherboard ASUS P8B75-V
Processor Intel G2140 Ivy Bridge 1155 - Chlazení mám nadprůměrné od CoolerMaster a v bedně mám celkem 7 SpeedFans. Takže přehřátí není možné.
8GB (4x2GB) RAM značky Team. Vím že nejsou nejlepší ale měl jsem je nové za super cenu.
Grafika MSI N260GTX
HDD:
WD 1TB
WD 500GB
WD 500GB
Seagate 250GB
a SSD SSD Kingston KC300 60GB na kterém je OS.
Všechno napájí nový zdroj 450W.
Děkují za odpovědi.. Budu to netrpělivě sledovat.
Hladis// Spatna sekce. Presun.
HDD SSD Kingston KC300 60GB Zamrzá
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- toreno
- Nováček
-
HDD SSD Kingston KC300 60GB Zamrzá
Naposledy upravil(a) toreno dne stř 7. kvě 2014, 14:30, celkem upraveno 1 x.
- N_o_c_l_a_f
- Začátečník
Re: HDD SSD Kingston KC300 60GB Zamrzá
To change your system to AHCI from IDE: run regedit
In the registry, navigate to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\msahci
Then right-click on the word Start on the right-side and click Modify. Change the value to “0” and click OK. Exit Regedit, reboot the system, and change your sata controller to AHCI, save & exit then boot into Windows.
- toreno
- Nováček
-
Re: HDD SSD Kingston KC300 60GB Zamrzá
Sure, i did choice SATA Ahci mode before install Winfows.