Neuplné vypínání PC

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Wishmaster
Začátečník
Začátečník

Neuplné vypínání PC

Příspěvek od Wishmaster »

Po vypnutí počítače zůstanou běžet ventilátory. Průběh je klasický přes tlačítko vypnout ve Win 7 - odhlašování, vypínání, ukončí se sekvence, zhasne monitor i ostatní zařízení (klávesnice, myš atd.), ale zůstane svítit Power na case a běží ventilátory.
Nevím, jestli je to záležitost SW nebo HW. PC běžel asi třičtvrtě roku bez problémů a bez nějakého zjevného důvody (instalace nějakého programu, změny v HW) se před týdnem začal takto chovat.
Systém: Windows 7 64-bit, Asus M5A97 EVO R2.0, Phenom 1100T, Gigabyte HD6950 OC, Auzentech Prelude, Zdroj SeaSonic M12 SS-600HM
3free
Začátečník
Začátečník

Re: Neuplné vypínání PC

Příspěvek od 3free »

jen ať nezakládám nové téma, děje se mi obdobný problém- při vypnutí počítače dám normálně vypnout - vypne se a hned jak vše utichne tak se opět sám od sebe zapne - neví někdo čím by to mohlo být? jestli hw, nebo sw? (děje se to jednou za čas, win8.1)
i7-4770K | Gigabyte Z87 HD3 | Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 | 2TB HDD seagate | MSI GTX 770 TF/OC
Wishmaster
Začátečník
Začátečník

3free píše:jen ať nezakládám nové téma, děje se mi obdobný problém- při vypnutí počítače dám normálně vypnout - vypne se a hned jak vše utichne tak se opět sám od sebe zapne - neví někdo čím by to mohlo být? jestli hw, nebo sw? (děje se to jednou za čas, win8.1)
S tím jsem se párkrát setkal. Sice se nedá úplně vyloučit SW - hlavně různé utilitky k desce nebo nastavení v BIOSu (Wake On ... položky). Ale ve většině případů je to záležitost desky nebo zdroje. Zkontroluj konektory na desce, hlavně napájecí a od tlačítek na case, může to dělat špatný kontakt. Stejně tak vyjmout a očistit baterku na desce (případně i vymněnit).
Pro lepší odhad připiš to, co jsi měl napsat hned v prvním příspěvku - HW pc, hlavně desku a zdroj, kdy se problém začal objevovat a jestli tomu nepředcházela nějaká manipulace s PC.
Herpes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Herpes »

Nenainstaloval si nějakou aplikaci nebo něco v poslední době a od té doby ti to dělá? Jednou jsem měl problém s vypínáním PC po tom, co jsem nainstaloval (už nevím co to bylo přesně) aplikaci a počítač se nechtěl vypnout. Dvě hodiny se vypínal a pořád nic. Zkus odinstalovat (pokud něco je) a uvidíš... Pokud nic takového...tak bych šel zkontrolovat BIOS..
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD
Wishmaster
Začátečník
Začátečník

To, že pc zůstane viset ve vypínací sekvenci bylo hlavně na starších systémech naprosto běžné a vždy to bylo SW (dost často pomohl třeba scandisk). To co se mně děje teď je pro mě ale novinka. Nepředcházela tomu žádná instalace ani jiné úpravy.
Jds1cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jds1cz »

3free píše:jen ať nezakládám nové téma, děje se mi obdobný problém- při vypnutí počítače dám normálně vypnout - vypne se a hned jak vše utichne tak se opět sám od sebe zapne - neví někdo čím by to mohlo být? jestli hw, nebo sw? (děje se to jednou za čas, win8.1)
Něco podobného mi způsobovala vadná zvukovka v pci slotu.Po výměně za jinou bylo po problémech.Dělalo to na více kompech.
Něco jako počítač doma mám!!!!. :)1,2,3,4,5....
3free
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 3free »

v mém případě se jedná o novotu, co mám v popisku - stáří asi 2 měsíce , i7 4770k+gelid, GIGABYTE GA-Z87-HD3, Crucial Ballistix DDR3 16GB (2x8GB) 1600MHz CL9 , CORSAIR Bronze CX600M, BEZ OBSAZENYCH PCI-E. začlo se to objevovat až asi po třech týdnech od sestavení. Pokud by to bylo nějakou komponentou tak by mě to naštvalo, ale pokud by to bylo ehm widlema, které jsem netak uplně zaplatil, tak by to bylo pochopitelné.
i7-4770K | Gigabyte Z87 HD3 | Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 | 2TB HDD seagate | MSI GTX 770 TF/OC
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

Mne sa obcas stane to iste.Ked stlacim tl.na klavesnici,monitor sa rozsvieti a je normalne nabehnuty OS.Ale robi to len obcas (ani neviem kedy naposledy),tak tomu nevenujem pozornost.Akoby miesto vypnutia som stlacil Sleep.
Jds1cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jds1cz »

3free píše:o, ale pokud by to bylo ehm widlema, které jsem netak uplně zaplatil, tak by to bylo pochopitelné.
Nevím já je měl legálně a dělalo to na XP i W7.Jo a nelegalně získaný soft (warez) se tady neřeší je to proti pravidlum. :)
Něco jako počítač doma mám!!!!. :)1,2,3,4,5....
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“