Tato karta má jeden DVI výstup, který lze použít přes redukci jako analogový D-Sub, dále zde máme jeden HDMI výstup a dva DisplayPorty.
Grafická karta je v černém provedení, jak chladič, tak i PCB. Chlazení je tvořeno dvěma heatpipe trubicemi, které odvádí teplo od grafického čipu na žebrování, které je ofoukávané jedním ventilátorem. ASUS se pyšní, že toto chlazení je o 20% účinější a tím pádem i tižší než referenční.
Délka grafické karty je přibližně 21cm, ale musíme počítat s prodloužením kvůli napájecímu konektoru, který je směřován podélně karty.

Grafický čip obsahuje odemčených 640 stream procesorů taktovaných na 1120MHz.
Paměťové moduly zde máme typu GDDR5 od firmy Hynix s frekvencí 4600MHz efektivně. Paměti s grafickým čipem komunikují pomocí 128-bitové sběrnice. Paměťové čipy tvoří dohromady 1GB.
Grafická karta je napájená pomocí jednoho 6-ti pinového konektoru PCI-E. Bohatě stačí zdroj s výkonem 300-400W (Záleží hlavně na spotřebě procesoru).
Po zapnutí počítače je ventilátor mírně hlučnější, nejspíš pracuje v maximálních otáčkách do chvíle, kdy se inicializuje bios grafické karty. Žádné problémy s instalací grafické karty a jejich ovladačů nenastaly. Na stránkách AMD.com jednoduše seženete nejnovější ovladače, jak v plné, tak i v testovací beta verzi. ASUS ke grafické kartě dodává utilitku GPU Tweak, která je pro uživatele možná jednodušší než taktování či změnu otáček ventilátoru přes AMD Catalyst (ovladač). Tato funkce se mi na AMD líbí, narozdíl od ovladačů nVidie. Zhruba před půl rokem testoval model GTX660 a nVidiácké ovladače v sobě neměly zakomponované menu pro přetaktování.
Na CD můžeme najít program ASUS GPU Tweak Streaming, který je tedy zatím pouze v beta testovací verzi.
Grafická karta má podporu DirectX 11.2, AMD Eyefinity, technologie HD3D a samozřejmě i novinku API Mantle.

BENCHMARKY:
To by bylo asi vše podstatné ke grafické kartě a nyní se můžeme pustit do benchmarků. Veškeré hry testuji při rozlišení 1920*1080, je to nejběžnější, které se dnes používá. V testech se snažím ukázat nastavení her, při kterém je podlě mě hra hratelná.
Jako dlouhodobý hráč si na stálých 60-ti snímcích za vteřinu potrpím, hlavně tedy u multiplayerových her jako je DOTA 2 či CoD. Vlastně o hráčích hry Call of Duty se říká, že by se při nižším frameratu než 60 snímků za vteřinu, krve nedořezali.

Jako první hru bych vybral Call of Duty Ghosts. Pro hraní této hry grafika stačila, ale jsou zde nedostatky, svedl bych to nejspíše na engine hry. Hra dokáže běžet až na 90FPS, ale po té, co jsem zaměřil ze sniperu, snímky spadly až k 30FPS. Doporučuji v této hře použít nejnižší, maximálně střední detaily se zaplým VSYNCem. Propady v multiplayeru jsou opravdu nepříjemné.
CoD Ghosts 1920*1080 - Nejnižší detaily(FPS) : MIN - 41, MAX - 93, AVG - 78
Textury jsou nastaveny na hodnotu "low"
CoD Ghosts - 1920*1080 - Střední detaily(FPS - snímky za vteřinu): MIN - 30, MAX - 93, AVG - 67

Textury jsou nastaveny na hodnotu "normal".

Jednou z dalších her jsem vybral velmi populární Battlefield 4. U této hry vyšel update podporující rozhraní podobné directX, ale od AMD zvané Mantle. Mantle má u grafik s architekturou GCN a libovolným procesorem výkonový nárůst, hlavně tedy u propadů vzniklé na procesoru. Více o mantle si můžete přečíst zde: http://diit.cz/clanek/amd-mantle-api . Nejvyšší vliv má mantle u slabších procesorů, což se mého zrovna netýká, ale i tak ho pro Vás vyzkouším.
Nejprve jsem zkoušel Battlefiled 4 na vysokých detailech aneb tak, jak mi je hra automaticky nastavila. Nastavení grafických detailů jsem měnil pouze v hlavním menu jako celek, ne "advanced settings".
Battlefield 4 - 1920*1080 Vysoké detaily, HBAO,DX11 (FPS) - MIN - 14, MAX - 46, AVG - 34

Ohledně hratelnosti, v singleplayeru by mi 30FPS by mi nejspíše vůbec nevadilo, ale v multiplayeru bych raději snížil detaily a hrál na 60FPS už jen kvůli výkyvům, které vzniknou při různých akcích, či míření s různýma optikama.
Snížení na střední detaily přineslo hodně a hra pak splnila mé požadavky.
Battlefield 4 - 1920*1080 Střední detaily, SSAO, DX11 (FPS) - MIN - 41, MAX - 83, AVG - 60
No a teď se pustíme na Mantle místo DirectX. Testování bylo komplikované, protože nemohu použít FRAPS při Mantle, kvůli chybějící podpoře. Tak jsem využil integrovaného benchmarku, který vypíše pouze průměrná FPS. Jak jsem již řekl, Mantle nachází užití se slabšímy procesory a proto se mi moc nedařil ukázat rozdíl. No v každém případě zde máme naměřené hodnoty:
BF4 - 1920*1080, Střední detaily, DirectX11 - 65FPS
BF4 - 1920*1080, Střední detaily, Mantle - 65FPS
BF4 - 1920*1080, Vysoké detaily, DirectX11 - 32FPS
BF4 - 1920*1080, Vysoké detaily, Mantle - 34FPS
Rozdíl se ukázal až při vyšších detailech, přesto ne však závratný. Pouhé dva snímky za vteřinu. Majitelé slabších procesorů mohou čekat vyšší nárůst výkonu.
Crysis 3 - starší, ale stále hraná hra a ve spoustě nových benchmarcích se objevuje. Tato hra se pyšní převážně vychytanou grafikou, pokud si tedy nestáhnete "trapné" úpravy na DX9. Spousta lidí si stěžuje, jak je tato hra špatně optimalizovaná, ale ve své době právě patřila mezi nejlépe optimalizované. No a i v této hře naše grafika pochodila velmi dobře. Zkoušel jsem hru na středních a po té nízkých detailech. V singleplayeru bych si dovolil přidat detaily klidně na vysoké, ale bohužel jsem jej neměl rozehraný. V multiplayeru mi hra přišla hratelná na středních detailech okolo 40FPS, ale raději jsem dal přednost nízkým detailům. Problém nastal tehdy, když jsem mířil optikou, či jsem se dostal s někým velmi bízko k sobě. Tudiž jsem si ubral na nízké detaily a i tak byla grafika hry velmi nádherná. Jakmile si zvykne člověk na velmi vysoké detaily s mojí HD7970, tak ta grafika na mě tak nepůsobí, ale pro někoho, kdo hodlá upgradovat za relativně malý peníz, ho grafika této hry i v případě nejnižších detailů ohromí.
U této hry jsem opět jako u BF4 neměnil "advanced settings", ty se měnily jako celek.
Crysis 3 - 1920*1080 Střední detaily bez vyhlazování (FPS) - MIN - 31, MAX - 56, AVG - 43
Crysis 3 - 1920*1080 Nízké detaily bez vyhlazování (FPS) - MIN -42, MAX - 64, AVG - 52
Mezi mé nejoblíbenější hry patřil prince of persia a jeho nástupce Assassins Creed, a tak jsem se těšil na nejnovější Assassins Creed 4 Black Flag, který má začít úplně nový příběh od předchozích dílů, které na sebe navazovaly, hlavně tedy postavou Desmod Miles. Grafická karta si s touto hrou velmi dobře poradila. Hra vypadá graficky, také jako Crysis 3, velmi úžasně!.
Testoval jsem tedy běhání po mapě, boje, lezení po budovách a asi nejvyšší snímkový pokles byl při vylezení na rozhlednu a tzv. synchronizaci okolí. Pravděpodobně při bitvách na moři budou snímky za vteřinu o něco nižší.
AC4 Black Flag - 1920*1080 Nízké detaily, bez vyhlazování (FPS) - MIN - 40, MAX - 63, AVG - 54
AC4 Black Flag - 1920*1080 Střední detaily,FXAA (FPS) - MIN - 31, MAX - 48, AVG - 41

V této hře je na vás, jaké nastavení zvolíte, klidně můžete i zvýšit na vyšší detaily s nižšími snímky, mě ale upřímně vadilo to na středních detailech, když to lezení po budovách není plynulé a jakoby se kouskovalo.
Také nějaké ty auta bych sem zahrnul a tedy jsem vybral nejnovější Need For Speed Rivals. Hned na začátku bych chtěl říct, že hra má engine s uzamčenými 30FPS, tudiž bez modifikace hry nemůžete dosáhnout více než 30 snímků za vteřinu, což má svoji výhodu. Hře stačí slabší hardware. U předchozího dílu, Most Wanted 2012 u, kterého byly FPS poměrně velkým problémem a už tehdy se doporučovalo zapnout tzv." LockTo30", tedy zamčení na 30FPS.
Need For Speed Rivals - 1920*1080 Maximální detaily (FPS) - MIN - 27. MAX - 31, AVG - 30

No a ještě jsem si pro Vás připravil nějaké srovnání grafické na výkoném a slabém procesoru.
Vybrané hry jsem testoval na zapůjčeném počítači s touto specifikací:

Bohužel, když jsem měl počítač zapůjčen, neměl jsem Battlefield 4, tudiž v testech není.
V následujících testech budu používat termíny FX pro výkonější sestavu a APU pro tu méně výkonnější.
První hrou by tedy byl Tomb Raider 2013, který byl velmi dobře při vysokých detailech bez TressFX.
FX : Tomb Raider 2013 - 1920*1080 Vysoké detaily bez TressFX:
APU : Tomb Raider 2013 - 1920*1080 Vysoké detaily bez TressFX:
FX : Tomb Raider 2013 - 1920*1080 Ultimátní detaily s TressFX
APU : Tomb Raider 2013 - 1920*1080 Ultimátní detaily s TressFX

Jak je možno vidět, tak průměrné snímky byly lepší u APU, sice ne o moc, ale spíše by se zde mělo hledět na minimální FPS, které byly u FXka znatelně vyšší. Průměrné snímky mohly být zapříčiněny rozdílným operačním systémem.
Další hru jsem vybral Dotu 2, oblíbenou mezi spousou lidí, stejného žánru jako League of Legends.
Zde se už projevily rozdíly mezi výkonějším FX a slabším APU více, kdy APU pro hraní na nejvyšší detaily nestačilo k této grafice.
FX : Dota 2 - 1920*1080 Maximální detaily (FPS) - MIN - 53, MAX - 98, AVG - 73
APU : Dota 2 - 1920*1080 Maximální detaily (FPS) - MIN - 33, MAX - 62, AVG - 49

A jako poslední hru jsem vyštrachal staré The Sims 3, zde byl výkon grafické karty také limitován výkonem procesoru, no a jak tedy dopadl poslední test?
Pozn.: Výrazné propady ve FPS byly způsobeny pohybováním obrazu ve hře, nejspíš nějaká vada v engine, kterou by vyřešil update.
FX : The Sims 3 - 1920*1080 Maximální detaily (FPS) - MIN - 29, MAX -194, AVG - 168

APU : The Sims 3 - 1920*1080 Maximální detaily (FPS) - MIN - 20, MAX -94, AVG - 78
ASUS GPU TWEAK A PŘETAKTOVÁNÍ
V této části se budu věnovat popisu utility od ASUSu, pojmenované GPU Tweak, kterou dodává ke svým grafikám.
Program je určen pro přetaktovávání GPU a pamětí, nastavení otáček ventilátoru a monitorování grafické karty.

Každý grafický čip je jinak kvalitně vyroben, tudiž není možné, aby byly dva totožné čipy a od toho se odvíjí možnost přetaktování.
Maximální takty při, kterých proběhl 3D mark 11 byly následující:
Grafický čip GPU - 1203MHz při 1225mV a grafické paměti 4960MHz efektivně.
Na základních taktech grafika dosáhla v 3D mark 11 P4350 bodů
Při nejvyšším možném přetaktování uvedeném výše dosáhla P4678 bodů.
Zlepšení je tedy o 7,5%. Grafická karta ani při těchto taktech nebyla hlučná, teplota se držela kolem 70°C, pouze se zvyšovaly otáčky ventilátoru a ty nedosáhly ani poloviny svého maxima, dle GPU Tweaku.
ZÁVĚR A ZHODNOCENÍ:
Chtěl bych tu shrnout rozdíly mezi výkonnějším a slabším procesorem. Dvoujádrové APU A6 - 5400k, které je výkonější než starší Athlon 64 x2 případně se stejným výkonem jako jsou Athlon II x2 budou limitovat tuto grafickou kartu. Proto bych ji doporučil pro majitele 4 jádrových Phenomů druhé řady, případně by mohlo stačit přetaktované Core 2 Quad nebo nějaká I3 Sandy Bridge a novější. Pokud by jste si tedy chtěli kupovat celkově nový počítač, tak k této grafice vybírejte I3ky a výš nebo Athlon II x4 / FX4130 a vyšší.
Dnes se již tato grafická karta prodává pod označením R7 - 250X s cenovkou okolo 2500kč
Zde ji máme za 2 324kč a jetě ke kartě dostaneme jednu počítačovou hru dle výběru od AMD v hodnotě 899kč. CZC.CZ
Podle mě je to výborná koupě pro nenáročné hráče. Optimální pro hráče Doty či LoLka.
Pro zajímavost: V programu Zoner Photo studio je integrovaný benchmark, který vypočítá jaké je zrychlení výpočtů OpenCL oproti procesoru a tato grafika je v tomto využití 5,14x rychlejší než 8-mi jádrové FX8320 taktováno na 4,2GHz.