Ono je taky herní klávesnice a "herní klávesnice". Když se podíváš na piánka zhruba mezi pětistovkou a tisícovkou, možná k patnácti stovkám, obvykle nenabídnou opoti běžným klávesnicím nic navíc. Dneska se v těchto cenách dá sehnat alespoň podsvícení, ale když má klávesnice třeba makra, tak má obvykle dost tragickej software na jejich vytváření.
Všeobecně dneska už na těch klávesnicích není moc co vymyslet oproti starším typům. Když jsem si kupoval G15v2, tak to byla jedna z cca pěti podsvícenejch klávesnic. SW k makrům je vymakanej a výše zmíněnej displej se taky na některé věci hodí. To celý jsem tenkrát koupil za asi 1600Kč. Zhruba srovnatelná G510s stojí dneska 3400Kč, což je cena absolutně mimo. Když se prošoupal lak,
přešel jsem do karbónu.
Mechanické klávesnice mi přijdou moc drahé a nevidím jejich přínos (s cherry MX spínačema, které spínají někde na půl cesty) a Slušnně vybavenou membránovku za slušnej peníz asi není možný sehnat. G105 za 1800 jak kopanec do koulí - za 1200 by byla zajímavá (když to porovnám se starou G15v2).