PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od Stratos »

lenshift nemaji oba..
konkretne z techto dvouch bych vzal Optomu, je mnohem tizsi a ma lepsi 3D.
hajnalkam
Nováček
Nováček

Příspěvek od hajnalkam »

aka je uroven ciernej na tej optome?
Je asi taka ako na mojom Epsone EH-tw450?
Polepsim si kvalitou obrazu oproti EH-tw450?

Ostrostou obrazu dufam ze hej epson ho nema moc ostry.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Optoma ma nej obraz ve svy cenovy tride + je ticha.. Momentalni favorit mezi projektory do 20tis.
mirai2211
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirai2211 »

zdravím, měl bych dotaz bude mi stačit na 100/120" 720p projektor? mám místnost 3,5x6 a musim promítat jedine na délku takže vic než 120" nehrozí. další dotaz je ohledně audia, pred pár lety jsi psal článek ohledne ozvučení. Co myslíš, že je dneska ta nejlevnější kombinace recieveru + 5.0/5.1 repro co už se vyplatí koupit? díky.
Strady
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strady »

Za sebe bych doporučil 100/120 palců 1080 projektor. Mám 90 a video v 720p je už poznat. Co se týče zvuku, jsou bedny a bedny. I když dobře basují a hrají skvěle, tak ke sledování filmu subwoofer prostě patří, jelikož hraje některé efekty které přední reprobedny nehrají.
Takže 1080p a 5.1 za mě. Ale počkej na Stratose přece má nakoukáno víc, možná i na posloucháno :)
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

Tak repro robí polovicu zážitku pri domácom kine.
Nevravím, že ja mám také repro doma....Mám len v ramci financií to čo si možem dovoliť a to su ešte Genius repro 5.1 so subákom tá prvá verzia, ale aj na nich je to rozdiel oproti tv.
Brutál zážitok som mal teraz pri pozeraní nového Robocopa, ked sa tam pohybovali tí velký roboti bojový tak zvuk zo subáku a dojem ako keby kračali vedla mna v izbe.
Ak chceš ozaj zažiť dobre kino investuj už do full hd projektora aj do tej optomy čo testoval stratos ta HD131XE a nejaké slušné repro značku Ti neviem poradiť možno stratos podla toho hlavne kolko chceš obetovať penazi. Ale 120" vo full HD bude perfektný zážitok.
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

mirai2211 píše:zdravím, měl bych dotaz bude mi stačit na 100/120" 720p projektor? mám místnost 3,5x6 a musim promítat jedine na délku takže vic než 120" nehrozí. další dotaz je ohledně audia, pred pár lety jsi psal článek ohledne ozvučení. Co myslíš, že je dneska ta nejlevnější kombinace recieveru + 5.0/5.1 repro co už se vyplatí koupit? díky.
na tuhle uhlopricku uz urcite 1080p rozdil v obraze je propastny
tj Optomu HD131XE

Repro:
Jako zaklad treba JAMO S606 daji se v 5.0 kitu sehnat pod 10tis..
Reciever staci naky zakladni od Yamahy do 4000-5000,- s DPH..
(Obcas maj nekde v akci celej 5.1 set + reciever treba za 10-11tis - vesmes v OKAY apod)

Pokud chces neco lepsiho tak
Tannoy Mercury V4/V1 apod.. (reciever Onkyo nakej kolem 6-7tis)
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

Tu máš aj tie Jamo repro v teste: http://avmania.e15.cz/jamo-s-606-hcs-5- ... produktoru
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
mirai2211
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirai2211 »

Ok, pánové kouknu nato.
Dneska jsem chvíli hledal na netu a objevil jsem tohle:

https://www.mall.cz/sestavy-reproduktor ... 5000-cerny
https://www.mall.cz/sestavy-reproduktor ... =440276001

stojí zato? Prodávají se v různých setech se vším možným.

Na aukru jsem objevil Epson TW-3600 http://aukro.cz/epson-eh-tw3600-full-hd ... 06665.html

Vyplatí se kupovat jeté projektory, respektive na co by jsi měl člověk dát pozor? (vím, že u TW-3200 byl problém s prachem a čištěním)

Díky za trpělivost:)
zvirek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zvirek »

Více než 3 roky provozuji doma TW 3200 a problém s čištěním žádný není, pokud nemáš doma zakouříno, zaprášíno, nebo nebydlíš v hospodě. 1x za 2 měsíce profouknu filtr, ale stejně na něm vůbec nic není. Projektor je na stropě, a tam se moc prachu nedrží. S podivem, že projektor jsem koupil za cenu lehce přes 20 tisíc a dnes stojí ještě víc. I to zřejmě svědčí o jeho popularitě.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

kupovat EPSON projektory starsi rady vyzaduje osobni vyskouseni kort u BAZARU... Zalezi jak se k tomu clovek chova..

- muzes mit rozladeny LCD panely tj budou ti ujizdet barvy (konvergence)
- muzes ho mit necisteny a muzes mit prach na LCD panelech..

Oboje pak vyzaduje rozebrani vycisteni a kalibraci coz neni levna zalezitost....

Kazdopadne ohledne beden
Mel jsem doma JAMO S606 5.1 + Reciever Onkyo a hralo to moc pekne.. Urcite je lepsi predni sloupy zapojit na 4 kabely tj rozdelis vejsky od basů.. (lepe to pak hraje hlavne co se tyce vysek a nejsou tolik prebasovany) tj poridit i Reciever co tohle umi.
Strady
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strady »

mirai2211: Tohle je moje sestava Jamo S 426 HCS 3 + Jamo Sub 200 připojená k Reciever Onkyo. Původně jsem chtěl zde doporučované S606 ale naštěstí jsem měl možnost je slyšel u kamaráda. Opravdu S606 jsou dobré bedny ale ne do pokoje 3x5 metrů. Opravdu si to nedokážu představit jak by zněli v tak málem pokoji. Jelikož přední bedny mají boční basák a nesmíš mít nic v jejich blízkosti.

Co se týká projektoru, tak bohužel u mého Epson TW-3200 se už po půl roce objevil prach, no a teď přibily další zelené skvrny. Čeká mě kompletní čištění projektoru. Bydlím v Praze na Smíchově a zde se opravdu dost práší. Ať dělám co dělám, pravidelné čištění filtru plus stále přikrývání po vypnutí. :x
Rodeo65
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rodeo65 »

mirai2211 píše:Ok, pánové kouknu nato.

Na aukru jsem objevil Epson TW-3600 http://aukro.cz/epson-eh-tw3600-full-hd ... 06665.html

Vyplatí se kupovat jeté projektory, respektive na co by jsi měl člověk dát pozor? (vím, že u TW-3200 byl problém s prachem a čištěním)

Díky za trpělivost:)
Čau, na tento projektor jsem měl také zaměřeno, ale pak jsem vzal už zmiňovanou Optomu a jsem velmi spokojen, ač nemohu porovnávat s jinými v podobné cenové relaci. Promítám z 3.6m a mám cca 100-110" obraz na zdi (časem plátno, na zdi vidím drobky od štuku při obraze ve fullHD :) a to není ono).

Jinak repro řeším teď taky ... tak poptávej a já se pak inspiruju, ale zatím to vidím na nějaké jeté JAMO a reciever, to se dá sehnat dost dobře na AV forech
PC Desktop Intel i9 | Laptop M2 Pro | PS5 | Xbox Series X | Switch hacked | retro 2x 3DS XL | QNAP 60TB NAS
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

JAMO je v CR dost popularni tj v bazarech jich jsou mraky.. Obecne k nemu doporucuju ONKYO reciever dost si tato kombinace rozumi.. Obecne Onkyo je takovej univerzal rozumi s vetsinou beden na trhu..

Kazdopadne drive jsem mel S606 v mistnosti 3x4 metry a problem jsem nemel.. Samozrejme kdyz je problem s mistem je lepsi zvolit misto prednich sloupu nejake ty regalovky.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Tak tu mame dalsi testicek :)
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/p ... -ipod.html

snad se vam to bude libit...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Takze muzu s hrdosti oznamit ze jako prvni budu v CR testovat momentalne asi nejlepsi FULL HD LED 3D projektor od OPTOMY HD90
Obrázek

Projektor mi dojde snad uz do konce tohoto tydne.

Pokud se mi bude opravdu hodne libit tak si ho zrejme poridim, prece jenom TW5000 od Epsonu uz jaksi zastarava a LED varianta s 3D ktere mi nevadi v pripade Optomy by byla idealni nahrada.

Vice o parametrech projektoru zde:
http://www.optoma.cz/projectordetailshc ... nt&PC=HD90
Remmi
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Remmi »

Ahoj, měl bych začátečnický dotazy na profiky s projektory.
Rád bych koupil Optoma HD131XE a zajímalo by mě, jak k němu připojit 5.1 repro např. Genius Home Theater SW-HF 5.1, které mám u PC, zda je to vůbec možné nebo je třeba něco více či doporučíte jiné, které lze připojit k tomuto projektoru.

Dále jakou max možnou délku stíněného HDMI kabelu lze použít při spárování s PC, jsou nějaké meze ?
Co je potřeba, abych mohl na projektoru promítat klasik digital TV vysílání ?

děkuji moc :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ahoj.. ted musim pryc ale sesumiruju ti odpovedi zejtra dopoledne :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Takze jsem tu..

CO se tyce toho projektoru moc dobra volba vybral sis dobre, ten projektor jsem mel na test a je za svy penize orpavdu vybornej.

Co se tyce pripojeni beden.

Projektor disponuje AUDIO OUT konektorem (klasicky 3.5mm Jack) do neho tedy zapojis ty GENIUSY a prepnes je do nakyho 5.1 modu aby dany STEREO signal rozdelaly do 5.1 (neni to idealni ale lepsi nez nic)

Kvalitni HDMI kabely konci nekde na 10metrech, jejich cena je ale v radu tisiců. Treba muj Profigold 10m HDMI kabel stal skoro 3tisice. Samozrejme sezenes i levnejsi ale vyhnul bych se znackam jako je PREMIUMCORD za 500,- to opravdu nebrat.

Co se tyce toho pozemniho TV digitalniho vysilani potrebujes k tomu pouze to aby TV (s digitalnim tunerem) mela v sobe HDMI OUT a skrze to posles TV signal do Projektoru nebo musis mit Externi Digitalni TUNER s HDMI vystupem.
Remmi
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Remmi »

Děkuji za reakci na mou otázku.
Takže jestli to chápu správně ohledně digitálního signálu tv, stačí koupit settop box s hdmi, které tímhle konektorem propojim s projektorem a zvuk vyvedu z AUDIO OUT do subwooferu 5.1 repro. Ohledně propojení s PC, které mám v jiném pokoji, vyvedu též přes hdmi, ale zvuk půjde z projektoru AUDIO OUT , přímo do subwooferu, kde přepnu na5.1.

celkem motačka uf :-) nebo je i jiná možnost? Jde mi o 5.1 zvuk & projektor, obraz a hdmi je už jasné s tím se nějak poperu.
Odpovědět

Zpět na „Projektory“