Škrábance na '"stojanu" Benq GW2255

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Amic
Nováček
Nováček

Škrábance na '"stojanu" Benq GW2255

Příspěvek od Amic »

Zdravím všechny,
poslední dobou jsem utíral prach na kulatém plastovém stojanu, který drží samotný monitor. Utíral jsem z toho prach suchým hadrem (nevím, jestli to na ten stojan mělo dopad), a po utření se tam objevily malé bílé škrábance. Jelikož je to ale černý stojan, tak jsou na tom škrábance hodně vidět.
Zajímalo by mě proto, jestli je vůbec možné se nějakým způsobem zbavit těchto škrábanců a jestli bych měl pro příště používat ještě jemnější hadr nebo utírat prach mokrým hadrem?
(zde je obrázek, jak monitor vypadá: http://ecx.images-amazon.com/images/I/8 ... L1500_.jpg)

Děkuji
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Škrábance na '"stojanu" Benq GW2255

Příspěvek od Stratos »

tyhle povrchy se musi utirat vlkhym hadrem a to jeste nakym spesl hadrikem co se pouziva treba na bryle... Jinak hrozi toto poskrabani jak popisujes.. Vyrobci sou proste dementi a tohle pouzivaj tedka snad vsude i na televezicich apod...

podle me to uz asi rozlestit nepujde..
Amic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Amic »

Ach, to je škoda :( Právěže v manuálu se psalo, že se musí pečovat o monitor jen suchým hadrem, tak buď jsem hlupák, ale pochopil jsem, že se má utírat suchým i ten stojan. Ale jinak díky za pomoc. Já už jsem si myslel, že jsou tam někde venku nějaké ty krémy nebo co proti škrábancům, ale to asi moc nepomáhá, co :D .
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

o tomhle slyšim prvně

já mam na bočnici škrábanec, tak jsem to vyřešil takovym ghetto způsobem - přejel sem to černou lihovkou, potom když to otřeš tak to zbyde jen v tom škrábanci a vidět to vážně neni, z blízka je to pochopitelně poznat
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Já mám držák od monitoru už celý šedivý. Když si moc posunu klávesnici, tak se vždy o něj otře, neřeším to, ale další monitor/televize, už nehodlám kupovat v takovém shit materiálu.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja mam doma i spesl sprej od Philips na tyhle povrchy + hadrik :).. Predchozi televizi jsem prave dost poskrabal (ten plastovej ram kolem displeje) tj davam si uz na to bacha protoze az pak budu telku prodavat dal bude mit vetsi hondotu kdyz bude ve 100% stavu a nebude poskrabana...

Kazdopadne staci hadrik na bryle + obycejna voda...
Amic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Amic »

Díky za odpovědi, moc jste mi pomohli :) Snad už se mi ten povrch nebude tak škrábat jako před tím :D
Myslím si, že je tohle už uzavřené téma.
Ještě jednou děkuji.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

neni zac 8)
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

No já jsem z důvodu tohoto materialu ani po roce nesundal z televize ochrané fólie.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

S folii to vypadá snad ještě debilněji, než když je tam pár mikroškrábanců...
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

No právě, že ta folie (alespoň na televizi co mám) není vidět, všimneš si ji pouze, když jsi u televize blízko a kdo by na bednu koukal z půl metru. Každopádně za ten materiál by zasloužili nakopat, na tom se asi schodneme.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“