HD 7730 přetaktování

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Znedlob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

HD 7730 přetaktování

Příspěvek od Znedlob »

Zdravím, chtěl bych se zeptat zda se někdo nepokoušel přetaktovat tuto GK.
Pokusil jsem se jí přetaktovat v CCC, tak jak to zkoušel Tomáš v testu tady na PCT, ale po přetaktování nastává trošku problém. Ve Furmarku a Crysis 2 je grafika po maximálním přetaktování rockstable, ale když pustím bud video na YT nebo na PC, tak se stane to, že se celý PC zasekne, na obrazovce se ukážou jen barevné pruhy a PC musim natvrdo restartnout.

Pak jsem zkusil jen opravdu mírné přetaktování, ale stane se uplně to samé. Muze to být například tim, že jsem nijak nehýbl s power limitem? Jinak grafika nemá žádné přídavné napájení. Jede jen ze zákl. desky. Ještě by mě zajímalo, když mám ASIC 76,3 % je to dobrý nebo špatný?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: HD 7730 přetaktování

Příspěvek od PKBO »

Nejspíš to ta karta prostě nedává, power limit dej na maximum... Podle Asic toho moc nepoznáš, můžeš mít 90% a bude se taktovat třeba hůř jak 60%...

Na taktování takhle slabé karty bych se vykašlal, radši bych jí prodal a pořídil si z druhé ruky něco rozumného.
Znedlob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Znedlob »

Na athlona X3 se nic lepšího pořídit nedá :D. Mám tušení že by v tom mohli být paměti, které prostě na víc jak 4500 mhz jet prostě nechtějí. Asi jí nebudu trápit a nechám jí být.
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

pokud mas X3 brzdi te on a ne grafika, takze bych se taktovat ani moc nepokousel...
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,25TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“