Radeony R9 2xx - testy, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
icebosss
Začátečník
Začátečník

Re: Radeony R9 2xx - testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od icebosss »

pokud budeš mít vrm do 80 tak klidně +200mV bych se vůbec nebál, musíš zkoušet co ti přinese dobrý poměr GPU frekvence vs napětí, pokud budeš potřebovat pro 10mhz na jádře +50 mV navíc tak se to samozřejmě nevyplatí
RomanSvach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RomanSvach »

díky,

ještě bych měl jednu otázku. Když nebudu taktovat paměti stačí na nich pasivní chladiče nebo je lepší(nutné) je chladit aktivně?

RS
i7 5775C, IMPACT VII, Sapphire R9 290X, Kingston HyperX Beast 4GB, Kingston SSDNow V300 - 120GB, Fractal Design Node 304, Alphacool, EK, Noctua
Lumia 930
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

jo pasiv na pametech by mel stacit nijak zvlast netopej
i7-12700K, 2x16GB DDR5-4800MHz, ASUS B660-I, 1TB WDS100T1X0E
i5-12400F@5.5GHz, 4x8GB DDR5-4800MHz CL40, Asrock B760M PG riptide, A-data 1TB XPG SX8200, Radeon MI25@WX9100 16GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
HP ENVY x360 13" Ryzen 3 4300U
blystar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blystar »

Mno takže jsem měl starý bios, po nahrání nového biosu jsem se dostal na 82 stupňů při 50% fans (víc hluku si z jistých důvodů nemohu dovolit). Zítra budu ještě nahrávat upravenou verzi tohoto nového biosu, ve kterém jsem snížil napětí z 1200mV u OC stavů na 1050mV (1020 / 1050MHZ) tak uvidíme jak to zabere.

Ke skříni. Mám jí otevřenou bez airflow. Pokud jí zavřu tak to neuchladím. Měl jsem jen 1 větrák 90 na odtah vzduchu vzadu. Dneska jsem si koupil Arctic freezer velkej větrák s regulací, který mám v plánu bouchnout dopředu aby nasával dovnitř a skříň budu muset zavřít. Bohužel, na motherce už nejsou žádné další porty na připojení větráku pro odtah. Tak snad se mi to povede uchladit :)

Jinak, pokud oddělám chladič, poruším plombu, ztrácím záruku right ?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ty jsi si koupil kartu s plombou? Ugh takovou sviňárnu dělá typicky jen Gainward/Palit, a poslední dobou začalo i MSI.

Ano nemůžeš jí porušit....
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Aj Asus pri GTX770.
amadjr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amadjr »

blystar píše: Bohužel, na motherce už nejsou žádné další porty na připojení větráku pro odtah. Tak snad se mi to povede uchladit :)
magicke sluvko Molex ti nic nerika ze?
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, alphacool nexxxos black chrome, Gigabyte X370 Gaming K7, G.skill TridentZ@3200 CL12, VEGA 64, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

DOC_ZENITH píše:Ty jsi si koupil kartu s plombou? Ugh takovou sviňárnu dělá typicky jen Gainward/Palit, a poslední dobou začalo i MSI.

To jsi zase rekl blbost, pokud na te plombe neni napsane void warranty tak se zadna zaruka neporusi, pokud je to jen barevnej krouzek bez pismen tak tam byt nemusi. Je to jen pro prehled jestli jsi do karty lezl nebo ne.

Vetsine vyrobcu nevadi vymena chladice, pokud ji na reklamaci vratis v puvodnim stavu a fyzicky neposkozenou.

Pokud tam je void warranty, tak ji nahrejes a podeberes opatrne ziletkou...

Ale stejne si nejsem jistej jestli ti i tahle plomba muze zrusit zaruku, lepsi je se obratit na vyrobce a zeptat se ho
blystar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blystar »

No ta plombě je void war. takže fail. Každopádně jsem si upravil bios, VDDC jsem stáhl z původních 1200mV na 980mV a je to stabilní a rovněž chladnější. Pořád se mi to ovšem nedaří rozumě uchladit při 50% fans, teplota leze k 88st. Při 100% fans se drží kolem 80st. Nic lepšího už asi nevymyslím no, ještě zkusím ofukovat kartu zespoda v case. Uvidíme no.

Chlapi poraďte prosím, koupil jsem si 120mm fan s PWM regulací. V biosu se dá nastavit rychlost větráčku akorát v závislosti na tom, jak moc je zahřáté CPUčko, což mi je úplně na prd. Existuje nějaká SW regulace ? SpeedFAN mi to vůbec nedetekuje :( ...
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

Rikam, zeptej se vyrobce, jestli to vadi.

Jinak to podeber ziletkou a prepastuj
blystar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blystar »

Tak jsem si upravil ještě ten nový bios co jsem si stáhl, mV jsem dostal na 980. Druhá věc bylo umístění větráku na spodek case, díky čemuž můžou větráčky na GPU nasávat čerstvej.

Results : teplota v maximální zátěži při 1020/1500 nepřesahuje 77/78 stupňů.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

icebosss píše:
DOC_ZENITH píše:Ty jsi si koupil kartu s plombou? Ugh takovou sviňárnu dělá typicky jen Gainward/Palit, a poslední dobou začalo i MSI.

To jsi zase rekl blbost, pokud na te plombe neni napsane void warranty tak se zadna zaruka neporusi, pokud je to jen barevnej krouzek bez pismen tak tam byt nemusi. Je to jen pro prehled jestli jsi do karty lezl nebo ne.

Vetsine vyrobcu nevadi vymena chladice, pokud ji na reklamaci vratis v puvodnim stavu a fyzicky neposkozenou.

Pokud tam je void warranty, tak ji nahrejes a podeberes opatrne ziletkou...

Ale stejne si nejsem jistej jestli ti i tahle plomba muze zrusit zaruku, lepsi je se obratit na vyrobce a zeptat se ho
Můžeš si bejt jistej že třeba Gainward tě s tim pak pošle někam. Jesli to samé udělá MSI to nevim. Snažim se jim vyhebajt.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

tá plomba nesmie byť porušená... :| :evil:
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
blystar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blystar »

Hoši sorry vím že je to OT ale jak mám sakra regulovat můj PWM větrák když v BIOSU to je naho*no a speedfan ho nevidí ? prosííííííííím
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

zaprvé to můžeš udělat žiletkou tak jak jsem řekl nebo si jich na ebay koupíš 100 za 3 dolary :D
blystar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blystar »

Ale já to nebudu přepastovávat okey ? fajn :D a teď k té regulaci :)
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Nema niekto funkcny bios editor kde mozem unlocknut V pre HD7xxx/R9 nez sa pustim do googlu?
amadjr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amadjr »

blystar píše:Ale já to nebudu přepastovávat okey ? fajn :D a teď k té regulaci :)
budes potrebovat LM317T, nejakej ten rezistor a potenciometr. a nebo ho napoj naprasaka na +5 nebo na +12V. jednoduchy jak facka, cernej je - a cervenej +
ja tim reguluji cely okruh, misto potenciometru mam dany termistor ktery je pripojeny na vstupu vody do radiatoru, hlida mi teplotu vody a podle toho naprosto plynule reguluje rychlos vetraku od 6 do 11V
Naposledy upravil(a) amadjr dne čtv 22. kvě 2014, 17:36, celkem upraveno 1 x.
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, alphacool nexxxos black chrome, Gigabyte X370 Gaming K7, G.skill TridentZ@3200 CL12, VEGA 64, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Ingamacek píše:Nema niekto funkcny bios editor kde mozem unlocknut V pre HD7xxx/R9 nez sa pustim do googlu?
ked je uzamknuty ako na Gigabyte rev 2.0 .. nijako chyba tam NCP napatovy kontroler s moznostou ovladania..
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Potrebujem to na Asusacku 7970/280x
http://www.asus.com/Graphics_Cards/HD7970DC2T3GD5/

Musi to nejako ist, nechapem preco je nezmyselne nastaveny V na max 1.18V a 1.17 default :?
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“