Wolfenstein: The New Order

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
radekhgt
Začátečník
Začátečník

Re: Wolfenstein: The New Order

Příspěvek od radekhgt »

Ako nechcem do toho nejak zasahovat,vyjadrim len svoj nazor,ale myslim si ze tato hra nieje o grafike...ide o pribeh a hratelnost.Jedna sa o nostalgiu ktora v tejto dobe nema konkurenta,ked sa zameriate na atmosferu,zabijanie nackov :D a pod.tak hra dava uplne iny rozmer a dostanete sa do doby originalneho Return to Castle Wolfenstein s roku 2001 co si myslim ze je uplne iny zazitok.Hladat v tomte hre nejake extra graficke orgie je premna uplna hlupost.
Hru si uzivam a je to to najlepsie co som od zaciatku roka hral.Za mna 10/10
CPU: Ryzen 7 9800X3D + RYUJIN II 360 ARGB GPU: MSI RTX 5090 Gaming Trio OC MB: Asus ROG STRIX X670E-A RAM: Kingston FURY DDR5 32 GB 6000 MHz CL36 RGB PSU: MSI MAG 1250W LCD: LG OLED42C2
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Me i ta grafika pripada slusna.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Zase nezamenujeme technickou stranku a hru, ci hratelnost jako takovou. Skyrim taky po technicky strance je katastrofa, ale hraje se to jak o život.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ale koukam ze nikdo jinej nema problem s Fps.Vsichni ale maj bud I7 a nebo haswell.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

To sem cet, ale ja mam uplne jiny zkusenosti.Hra zdime vsechny 4jadra na max v narocnych scenach.
Ve scenach kde mi to padalo pod 60fps a grafika nebyla vytizena na max jelo cpu a vsechy 4jadra na 95-99%.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Oni ale pisi, ze ty dropy mají jak s 3 tak 4 jadry. To ze ti CPU jede na 95%, to neukazuje vesmes nic. Udelejte si test. Najdi mista kde to pada a můžete to potvrdit nebo vyvrátit.
zumpar1234

Příspěvek od zumpar1234 »

U mna ziaden problem, hra krasne drzi FPS a nemam problem ani s velikanskym vytazovanim CPU. Mam Intel Core I5 2500K na 4.4 GHz a hru nainstalovanu na SSD.

Hra sa mi paci, hratelnost je dobra, super je system lekarniciek ktory navodzuje pocit nostalgie. Technicka stranka ujde nie su to ziadne graficke orgie ale v porvnani s Rage je to uplne ina liga. Sem tam nejaka opadavajuca omietka zo stien pri strelbe tiez potesi a spestrí gameplay. Nepaci sa mi strasne vela silnych protovnikov nechapem preco to takto prehanaju a v kazdej prestrelke sa musi nachadzat nejaky super tažky obrnenec. Toto rozhodne prehnali a prekombinovali. Pribeh ujde a Anya je super buchta ktora vie co je dobre! :P
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

a na kterou jsi hrál obtížnost? Já hrál na předposlední a nějak extra hustě těžký mě to nepřišlo, občas jsem chcípnul, ale člověk musel trošku taktizovat a utíkat že :)

paradoxně jsem si musel nastavit lehčí obtížnost na Nightmare dream, kde člověk hrál starého wolfa :D tam mě na tuhle obtížnost rychle zabili :D
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

HEAD píše:Ale koukam ze nikdo jinej nema problem s Fps.Vsichni ale maj bud I7 a nebo haswell.
No mě se to zatim nehlo z 60fps (kromě 30fps loading/filmových sekvencí), a kupodivu se to ani nějak neškube na to že grafika má permanentně zabráno 3000MB :-D

Jinak SSDčko bohužel v rychlosti streamovýní textur (při rychlém otáčení) vůbec nepomáhá :( zkusil sem to nahodit na SSD a doskakuje to stejně. Prostě debilní engine. Megatexture je možná dobrej nápad, ale technicky to mají hodně nedořešený.
Třeba tady krásný případ jak to krásně failuje - jedna plocha podlahy a přesto na každé části podlahy jiný LOD z textury:
http://abload.de/img/wolfneworder_x64_2014c0up5.jpg :x
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
zumpar1234

icebosss píše:a na kterou jsi hrál obtížnost? Já hrál na předposlední a nějak extra hustě těžký mě to nepřišlo, občas jsem chcípnul, ale člověk musel trošku taktizovat a utíkat že :)

paradoxně jsem si musel nastavit lehčí obtížnost na Nightmare dream, kde člověk hrál starého wolfa :D tam mě na tuhle obtížnost rychle zabili :D

Hram to na tu predposlednu najtažsiu... a da sa to celkom v pohode. :)
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

tak proč píšeš že jsou nepřátelé těžký? :D a nezapoměň, že to jsou nacisti s upgradama, co může být těžšího? :P
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Co se týče herní stránky tak to hodně žeru, fakt mě to baví, takhle jsem nehltal ani Bioshock Infinite, což je jedna z mála her kterou jsem za poslední 3 roky dohrál. Ale hraju to na nejtěžší a nějak extra těžký mi to nepřipadá.

A po technický stránce je to bohužel slabší, což už jsem si nějak zvykl. Za boha nemůžu nijak vynutit MSAA. Funguje někomu na AMD kartě? Ani jak psal Ache tak mi to nejde :(

Jinak když teď koukám na ten screenshot tak to je opravdu humus ta textura podlahy, při hraní si toho člověk tolik nevšimne :lol:

btw. ikdyž mám v ovladačích vynuceno 16xHQAF, do configu jsem to pro jistotu taky dal, tak mi připadá že filter na textury to používá snad bilinear.. protože když jdu tak prostě cca 2 metry předemnou jede linka ostrých/neostrých textur.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Tak co se týče hratelnosti to vypadá zajmavě, vypadá to i že tam bude slušný příběh, zvuk je taky dost slušný i když ty kvéry zní trochu tlumeně. Takže jediný mínus je to technický zpracování grafiky...
Když se borci od ID chlubili tím, že megatexture umožní zlikvidovat opakující se textury (tiles) tak asi nepočítali s tím že grafici by to asi nedali... Ono přece jen namapovat takovou obrovskou texturu by byla asi fakt honička, a tak ve Wolfovi stejně textury na tile efekt trpí - mrkejte na levá vs. pravá strana textury té podlahy :-D
http://abload.de/img/wolfneworder_x64_2014sxqwt.jpg

Riku:
Co se týče toho AF, tak tam si ta hra dělá fakt co chce, ale je na to super trik stačí zadat do konzole:
bind q "vt_maxAniso 16"
- tímto trikem se jednoduše na klávesu Q přiřadí zapnutí AF... ta hra je po technickej stránce jeden velkej bug a AF sama při reloadu checkpouintu vypne... IDtech5 engine rulezzz. :roll:
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ty textury vypadaji jako klasicky 512tky nebo hrozne nakresleny 1kcka s postavama s 2K texturama obleceni.
HEAD píše:To sem cet, ale ja mam uplne jiny zkusenosti.Hra zdime vsechny 4jadra na max v narocnych scenach.
Ve scenach kde mi to padalo pod 60fps a grafika nebyla vytizena na max jelo cpu a vsechy 4jadra na 95-99%.
zumpar1234 píše:U mna ziaden problem, hra krasne drzi FPS a nemam problem ani s velikanskym vytazovanim CPU. Mam Intel Core I5 2500K na 4.4 GHz a hru nainstalovanu na SSD.
Chyba bude HEADe asi jinde. Poslední bety mas ?
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

No jde o to jestli to zumpar sleduje opravdu porad..Ja sem se na to v tutorialu zameril a sledoval sem da se rict jen Fps a vytizeni cpu celou dobu a proste v nekterych scenach to pada pod 60fps.Treba hned v tom letadle to padalo na 43fps.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tady sou screenshoty s Fps a i s vytizenim cpu.Zajimavy taky je, ze fps padaj kdyz sem v pohybu.Kdyz potom zastavim, tak fps zase stoupnou na 60 i ve stejne scene.
http://abload.de/img/wolfneworder_x64_201483kcx.png
http://abload.de/img/wolfneworder_x64_20146ojbq.png
http://abload.de/img/wolfneworder_x64_2014opjno.png
http://abload.de/img/wolfneworder_x64_20141kjt0.png
Jinak zadnou jinou hru sem takhle nevidel zdimat cpu.
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

Prý v německý verzi, nebo spíš v německém jazyku se vůbec nemluví o nacistech ani hitlerovi :D Jsou to asi prostě ty druzí :D
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Prosimtě heade, zkus se dostat dál než z intra... V těch letadlech to hapruje každému druhému...
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
zumpar1234

Takze dohrane nebudem snad velmi spoilovat ak poviem ze ocakavam v blizkej dobe pokracovanie. :)

HEAD: FPS drop pod 50 FPS by som ucitil hned, okrem toho sledoval som to aj cez MSI afterburner a nic,.... proste pohoda od zaciatku do konca som hral uplne fenomenalne skvele hra ani raz nespadla nesekala sa a ani ten zaciatok ako som tu videl vo vlakne ze pri uvodnej scene v lietadle to niekomu droplo na sialene nizke FPS som nemal. Vytazovanie jedneho jadra zvyklo byt vyssie ako pri ostatnych ale skakalo to vselijako. jedine co som zaznamenal bolo nepatrne doskakovanie textur na niektorych miestach. Inak som to hral pri maximalnych nastaveniach, vypnuta kompresia textur a Vsync som mal aj zapnuty aj vypnuty(podla toho na akom monitore som hral).

U mna vyzera zatazovanie CPU takto:
http://cloud-2.steampowered.com/ugc/561 ... 8CA07DD6A/

http://cloud-2.steampowered.com/ugc/561 ... 493C43E3E/
Naposledy upravil(a) zumpar1234 dne sob 24. kvě 2014, 22:40, celkem upraveno 4 x.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“