No pokud to na AMD pojede kvůli blby optimalizaci lip, tak v nV se asi zhulili, protože s tou hrou dost podstatne pomahali a chlubi se s ni.
Co se tyka ty komprese textur, tak co jsem (je to uz dlouho) resil, tak nV ma dobře optimalizovany memory management a muze si dovolit i uzsi sbernice a min VRAM. Ale nevim jak to je ted.
Riku píše:Koukám, že co next-gen hra tak to problém, hnusná grafika a optimalizace na hovno
Spis je trend, ze potrebujes několik patchu a za pul roku to pak muzes hrat bez chyb. U nekterych her nepomaha ani rok....optimalizace je cim dal horsi spolu s tlakem na vydani v terminech.
Ahoj, mám objednanou klasickou krabicovku, ale u PC nemám mechaniku a chtěl bych si hru stáhnout z internetu. Nevíte, zdali to bude možné a bude v krabičce nějaký klíč, který dám do Steam nebo Uplay? Díky.
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
Kositch píše:Ahoj, mám objednanou klasickou krabicovku, ale u PC nemám mechaniku a chtěl bych si hru stáhnout z internetu. Nevíte, zdali to bude možné a bude v krabičce nějaký klíč, který dám do Steam nebo Uplay? Díky.
No podla mna kazda nova hra je uz viazana na Uplay učet takze ano mal by si tam mat kod aktivovat na Uplay a nasledne staci hru stiahnut z Uplay.
Vlastimil91 píše:Tak dnes jsem otestoval tento nový Watch Dogs na který jsem se opravdu těšil. Ale opravdu ale opravdu jsem moc rád že jsem zrušil před-objednávku a nebo že jsem ani nekoupil jen KEY za 599,-Kč! Důvod je prostý CF ve hře nefunguje a obě moje HD 7970M běží pouze na 45-55%... OC GPU do hry tedy v CF nepřináší žádný vliv a FPS se takřka nehnou. Když vypnu CF tak sice jedna grafika jede na 99% ,ale FPS jsem měl téměř stejné jako u CF. Když přetaktujete grafiku tak dopad na FPS už je znát oproti CF kde dopad byl takřka nulový.
Ve hře jsou i na jedné grafice solidní dropy a FPS klidně propadnou na jedné HD 7970M 1GHz (desktop HD 7870) na 25FPS z 60FPS.. u CF jsem měl propad i na 15FPS!
Když snížíte detail tak jsou tam výhradně jen dva detaily na kterých jde vidět poskočení FPS ,ale u jiných je to nic moc.
Když chcete dát TEXTURY na ULTRA tak vám to píše že je doporučeno 3GB VRAM ,ale mohu říct že i na 2GB VRAM to běželo a co jsem koukal na GPU-Z tak využití paměti bylo někde na 1800MB v daný moment.
Podobné doporučení je i u vyhlazování kde u 8x MSAA je doporučeno 2GB VRAM.
Co se týče zátěže na CPU tak to není nic brutálního, protože u mého i7 3740QM 3,9GHz byla vytížení 65-75% (když by CF jelo naplno vytížení by mohlo stoupnout), takže kdo má v PC nějaký ekvivalent či i7 4770K může být naprosto v pohodě.
Teď co se týče grafiky hry samotné.
Grafika na maximální detail s vyhlazováním SMAA vypadá fakt parádně a hlavně když prší se mi to líbilo. Jízdní model aut se mi taky líbil a řekl bych lepší jak u GTA IV. Hru jsem hrál celkem 30min a zatím se mi to po této stránce hratelnosti líbilo. Ale jak to tak vypadá tak nejde střílet z auta.
To je asi tak zatím vše.
Osobně hru jsem měl s torrentu a budu čekat zda AMD vydá lepší ovladače a zda se zlepší výkon CF ,aby to bylo krásně hratelné. Do té doby to hrát radši nebudu než si hru tímto zkazím. Osobně fakt nechápu proč snad všechny hry od UBISOFT mají problémy z CF. Co jsem se tehdá ptal u AC3 ještě AMD tak mi řekli že jim UBISOFT nedodal podporu.
Zatím co tedy budu čekat a doufat ve zlepšení tak snad i cena hry padne a třeba pak seženu KEY za 400-500,-Kč a koupím, protože tato hra si podle mě zaslouží ty peníze. Takový MP by mohl být také zajímavý
CCC: AMD 14.4 RC
nebude to lepsi hru brutalne brzdi procesor to je optimalizovany asi jako GTA 4 CF tudiz zadny FPS navic neprinese protoze limitem je procesor a ne graficka karta
hra nefunguje na 2 jadrech...
navic nacitani textur na ultra je tak debilne zabugovany ze se to da hrat jen na medium a nefunguje MSAA
Naposledy upravil(a) oneb1t dne ned 25. kvě 2014, 00:29, celkem upraveno 1 x.
nechápu tu vram žravost... a i na ultra to podle screenů není nic extra... sem myslel, že se na minulý generaci konzolí naučili efektivně pracovat s malou pamětí a ono hov*o.. textury u gta 5 na xboxu nevypadaly o moc hůř...
oneb1t píše:nebude to lepsi hru brutalne brzdi procesor to je optimalizovany asi jako GTA 4 CF tudiz zadny FPS navic neprinese protoze limitem je procesor a ne graficka karta
navic hra nefunguje na 2 jadrech...
navic nacitani textur na ultra je tak debilne zabugovany ze se to da hrat jen na medium a nefunguje MSAA
Slabým CPU? Tak to si teda nemyslím, protože z jednou grafikou mám využití CPU max 65% a dvě jádra mi klidně můžou pracovat na 4-4,1GHz.
Kamarád má i5 3570K přetaktovaný na 4,5GHz + 2x HD 7950 a hra mu jede také totálně na hovn*. Na stejném místě má 30FPS jako já. Když to zkoušel z jednou HD 7950 1GHz tak mu to také nejede.
Čistě sečteno a podtrženo je to na hovn* optimalizovaný a moc dobře vím proč hry od UBI nejdříve zwarezit a pak uvažovat nad nákupem. Osobně se divím že Far Cry 3 mi jelo dobře a CF škálovalo dobře, ale takový AC3 tam CF nejelo vůbec s jednou HD 7970M 1GHz se to dalo sice krásně hrát ,takže jsem nad tím mávl rukou u AC4 už CF jelo kolem 80% což jsem byl překvapen a u Watch Dogs zase CF nejede vůbec.
Z mého pohledu UBI prostě neumí optimalizovat hru a jsou to jen konzolové porty nic víc a pak si má člověk něco koupit. Jestli by to dali do cajku tak normálně otevřu šrajtofli a půjdu si tu hru koupit za jejich výkon ,ale jinak kuloví.
A jinak co se týče toho GTA IV jak jsi nakousl tak i to mi jede lépe než WD!
U GTA IV aspoň nějak funguje CF a nemám tam takové dropy jako u WD.
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
na ty fps dropy se na netu povalujou ruzny super zazracny fixy,zejmena v podobe dll,vsichni pisou jak to pomohlo,jestli je nekdo sebevrah,muze to zkusit a poreferovat,kadzdopadne ten release je cinknutej a kompletne pochybnej,a uz vubec ne od reloaded/skidrow etc,jsou to cinsky smejdy,nechapu nedockavce,ktery to musej za kazdou cenu zkouset
(i kdyz podle virustotal vypadaj cisty - https://www.virustotal.com/cs/file/fadd ... 400966690/ )
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
na tuhle hru je cokoliv pod i7-4770@4.8ghz moc slaby
i7-4930k to zas nevyuzije protoze to nepodporuje vic jak 8 jader (i kdyz mozna to bude trosku lepsi jak na 4 jadru pokud to umi odlisovat HT a normal vlakna
proste prejmenovanej anvilnext v dalsi hre brrrr takze pochybuju ze to nekdy bude vubec mit CF profil
hra taky obsahuje dost slusnej memory leak doufam ze to po vydani nejak doladej
far cry 3 bezi na dunia engine a ten je paradni
jinak hra je to fajn az to bude za rozumnou cenu a opatchovany aspon trosku tak si to koupim kvuli multaku
tak na to muzes skoro zapomenout
pochybuju ze bude ubisoft tenhle engine nejak vic zasadne optimalizovat (vy***** se na to jako obvykle)
staci se podivat na osud assasins creedu (zadny CF profily a narocnost na cpu porad stejne debilni)
splinter cell bezi na unreal engine coz je trosku jiny kafe
Jo jo Splinter Cell je pecka hra. Zatím jsem otočil snad všechny díly.
Jinak jak už jsem psal u AC4 CF celkem funguje.
No ale jestli u WD nebude fungovat CF tak moje peníze neuvidí. No ale osobně si počkám co mi napíší za odpověď. Přeci jen hra vychází 27.5 a do té doby můžou udělat i nějaký ten patche
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
To porovnani low-ultra je divny, nehledě na to, že hráč stojí pokaždé uplně stejně a to vypadá že jen stopnuli hru a změnily nastavení, jenže kvalita textur se dá změnit až po najetí uplně do menu, takže to vypadá že kvalita textur se eměnila, proto je to pořád stejný, jen v noci je jiný nasvícení.
Ono co jsem zkoušel stačí dát na LOW ten shader a stíny na vysoké pak už to jede obstojně i na jedné HD 7870. Co jsem to zkoušel za dne tak mi to pod 30FPS nepadlo