Jaký HDD a box nebo NAS pro připojní k routeru?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- jamaica
-
Jaký HDD a box nebo NAS pro připojní k routeru?
Chtěl bych si udělat domácí síťové úložiště. Sloužit bude hlavně pro stream filmů do TV přes wifi a pak jako občasný cloud pro přístup zvenčí.
Jaký koupit HDD a box? (jestli to tak může být)
Disk sem vybral tento Seagate - http://interlink.tsbohemia.cz/seagate-d ... 42636.html ale nevím jaký k tomu box. Připojený bude k routeru přes USB. Router mám TL-WR1043ND v.1.
Nebo je lepší koupit hotový NAS, třeba tento - http://interlink.tsbohemia.cz/seagate-b ... xtword=nas
Jaký koupit HDD a box? (jestli to tak může být)
Disk sem vybral tento Seagate - http://interlink.tsbohemia.cz/seagate-d ... 42636.html ale nevím jaký k tomu box. Připojený bude k routeru přes USB. Router mám TL-WR1043ND v.1.
Nebo je lepší koupit hotový NAS, třeba tento - http://interlink.tsbohemia.cz/seagate-b ... xtword=nas
Naposledy upravil(a) jamaica dne pát 21. úno 2014, 12:55, celkem upraveno 1 x.
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký HDD a box pro připojní k routeru?
no takhle,
počítej že obě řešení budou dost pomalé a to na urovni max 10 MB/s,čili hruza.
Pokud chceš HDD zapojit do routru tak si nekupuj zvlášt HDD (a určitě ne 7200ot) a k tomu box,ale hotové řešení.
Nas nemá v 1ks HDD smysl
Kvalitní 2a více HDD NAS bude mít rychlost okolo 50-60 MB/s ale cena je bez HDD okolo 5000kč a výše..
počítej že obě řešení budou dost pomalé a to na urovni max 10 MB/s,čili hruza.
Pokud chceš HDD zapojit do routru tak si nekupuj zvlášt HDD (a určitě ne 7200ot) a k tomu box,ale hotové řešení.
Nas nemá v 1ks HDD smysl
Kvalitní 2a více HDD NAS bude mít rychlost okolo 50-60 MB/s ale cena je bez HDD okolo 5000kč a výše..
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- jamaica
-
Re: Jaký HDD a box pro připojní k routeru?
Takže je lepší koupit nějaký NAS. Co třeba tento Zyxel? - http://www.czc.cz/zyxel-nsa325-home-sto ... wwodQ3AACA
Nebo který NAS za levný peníze pořídit?
A jaký HDD tedy do toho nasu? Vybíral sem podle ceny a ten Seagate mi přišel nejlepší v poměru cena/výkon.
Myslel sem si že jednodiskový by mi stačil když by měl sloužit hlavně jako madia server.
K routeru ho můžu připojit přes kabel.
Nebo který NAS za levný peníze pořídit?
A jaký HDD tedy do toho nasu? Vybíral sem podle ceny a ten Seagate mi přišel nejlepší v poměru cena/výkon.
Myslel sem si že jednodiskový by mi stačil když by měl sloužit hlavně jako madia server.
K routeru ho můžu připojit přes kabel.
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký HDD a box nebo NAS pro připojní k routeru?
Ano, je lepší koupit NAS.
jde o to jak do budoucna budeš myslet a jak hluboko máš do kapsy
Jako HDD se nejvíc vyplatí série disku WD RED které se dělají v kapacitě 1,2,3,4TB a mají 3 roky záruku.
Nasík podle ceny, požadované rychlosti a možností do budoucna.
z levnějších není špatné řešení vzít Synology DS214
nebo v 4HDD variantě DS413
Koukni na
Synology má jednu obrovskou výhodu.. Expanzní jednotky.. K vetšině NASu připojíš expanzku do které dáš další HDD bude li to potřeba.. NAS podporuje dvě naráz. i z 2HDD NASu udělás max 12HDD nas 
já osobně začínal na levnějším 4HDD řešením.. postupně s nástupem Bluray a 1080p seriálu jsem přešel přes 5ti HDD až k dnešním 10ti HDD řešenímu
zatím to stačí..
s nástupem 4k videla přestane
jde o to jak do budoucna budeš myslet a jak hluboko máš do kapsy
Jako HDD se nejvíc vyplatí série disku WD RED které se dělají v kapacitě 1,2,3,4TB a mají 3 roky záruku.
Nasík podle ceny, požadované rychlosti a možností do budoucna.
z levnějších není špatné řešení vzít Synology DS214
nebo v 4HDD variantě DS413
Koukni na
Kód: Vybrat vše
http://www.synology.com/cs-cz/products/indexjá osobně začínal na levnějším 4HDD řešením.. postupně s nástupem Bluray a 1080p seriálu jsem přešel přes 5ti HDD až k dnešním 10ti HDD řešenímu
s nástupem 4k videla přestane
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- jamaica
-
No ty Synology vypadají fajn, ale cenou je to uplně jinde než moje představa. Když do toho koupím 2x HDD tak už se dostanu na cenu přes 10k a to do toho nechci dát.
NAS bych chtěl do 3k max 3,5k a do toho pro začátek 1 HDD. Chci to spíš jako úložnou kapacitu pro dočasný data (filmy,seriály,osobní cloud). Nehodlám archivovat stovky giga multimediálních věcí. To si to raději jednou za čas znovu stáhnu.
NAS bych chtěl do 3k max 3,5k a do toho pro začátek 1 HDD. Chci to spíš jako úložnou kapacitu pro dočasný data (filmy,seriály,osobní cloud). Nehodlám archivovat stovky giga multimediálních věcí. To si to raději jednou za čas znovu stáhnu.
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
no nevím,ale ten synology DS214se seženu do druhého dne za 3733kč
HDD WD RED
1TB - 1695kč
2TB - 2525kč
3TB - 3205kč
4TB - 4510kč
ten nas umí i 1HDD a pak doplnit
při 3TB jseš na ceně 6938kč
HDD WD RED
1TB - 1695kč
2TB - 2525kč
3TB - 3205kč
4TB - 4510kč
ten nas umí i 1HDD a pak doplnit
při 3TB jseš na ceně 6938kč
- jamaica
-
Prolejzám net a nejnižší cenu na Synology 214 sem našel 6500,-. Kde si ho viděl za 3700?
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
máš to ve zprávě.
- jamaica
-
Jak na to koukám tak pro moje potřeby bude bohatě stačit ZyXEL NSA325 v2 - http://www.svethardware.cz/zyxel-nsa325 ... -nas/38786
Teď ho ještě sehnat za nákupku a k tomu jeden HDD za nákup a budu spokojený.
Teď ho ještě sehnat za nákupku a k tomu jeden HDD za nákup a budu spokojený.
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
Za kolik ho budeš mít?
podle mě se to nevyplatí ani náhodou.
ušetříš max petistovku a máš pomalejší řešení (stačí si pročíst testy) a bez možnosti rozšíření do budoucna.
ale jak chceš
podle mě se to nevyplatí ani náhodou.
ušetříš max petistovku a máš pomalejší řešení (stačí si pročíst testy) a bez možnosti rozšíření do budoucna.
ale jak chceš
- jamaica
-
U mě asi nějaký rozšíření do budoucna nehrozí. Podivej jak mám starý PC.Už nějaký ten pátek si říkám že koupím něco novějšího a nakonec z toho pokaždé sešlo. Takže s tím NASem si vystačím do smrti.
Kdybych ušetřil na tom Zyxelu pětikilo oproti nejnižší ceně na netu tak bych byl spokojený. Ta verze2 se prodává za nějakých 3100. Když ho seženu za nákup bez daně tak se dostanu na nějakých 2200 - 2500. A pro moje potřeby bude dostačující.
Spíš ještě nemám jasno s tím HDD.
Kdybych ušetřil na tom Zyxelu pětikilo oproti nejnižší ceně na netu tak bych byl spokojený. Ta verze2 se prodává za nějakých 3100. Když ho seženu za nákup bez daně tak se dostanu na nějakých 2200 - 2500. A pro moje potřeby bude dostačující.
Spíš ještě nemám jasno s tím HDD.
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jo 
na HDD se podívej do Compatibility listu výrobce nasu.
A pokud tam bude WD RED vem ten
na HDD se podívej do Compatibility listu výrobce nasu.
A pokud tam bude WD RED vem ten
- jamaica
-
Potřebuji ještě radu. K routeru TP-Link TL-WR1043ND v.1 - mám připojený 2xpc lan a wifi anténu viz. obrázek. Mohu do něktéro z volných lan portů připojit NAS a bude to fungovat - obousměrná komunikace? Nebo to jde u tohoto routeru pouze do USB a v tom případě budu muset předsadit switch do kterého dám anténu wifi a do WAN na routeru připojit NAS?
V tomhle se vůbec nevyznám a tak potřebuju poradit jak co zapojit aby NAS byl funkční.
V tomhle se vůbec nevyznám a tak potřebuju poradit jak co zapojit aby NAS byl funkční.
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
Nas zapojíš normálně do LAN portu
- jamaica
-
Díky za rychlou reakci. Sem rád že to jde takto.
- Bottero
- Nováček

-
jamaica píše:Prolejzám net a nejnižší cenu na Synology 214 sem našel 6500,-. Kde si ho viděl za 3700?
Za 3700 ho beru hned z fleku. Včera jsem koupil WD RED 4 TB
takže bych ten NAS hned zprovoznil. Mohl bych prosim take dostat odkaz kde bych jej sehnal za zminenou cenu?
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
za 3740kč ti ho prodají třeba v Comforu.
do druhého dne,dodavatel má skladem.
do druhého dne,dodavatel má skladem.
Kód: Vybrat vše
http://www.comfor.cz/synology-ds214se-disc-stationAMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /