Krteq píše:Ten je dělaný s aktuálními GeForce drivery, ale pro AMD tam má hilbert staré Catalyst 14.4
//Baneshee to stihnul dřív
CageJ píše:EDIT: Ovladace:
GeForce cards use the latest 337.88 Beta driver
AMD Radeon graphics cards we used the latest 14.6 Beta driver
Tohle sice změnil, ale grafy ještě ne
Nejako som to prehliadol ..
Hladis píše:Skutecne zacinam byt dost znepokojen obecne výsledkovými grafy na webech a vůbec kvalitou testovani. Neskutecny bordel, kdy snad každý test je uplne jiny. Tim nemyslim jen tuhle hru ale obecne. Neda se vesmes verit nikomu Co si uživatel neotestuje, to jako by nebylo.
Ano je to hamba a bohuzial to robi uz aj PCT a ExHW.. Nasleduju cestu DDW.. Niekedy boli tie rozdiely 2-3%.. pre jednu alebo druhu stranu a dnes tu mame zase rozptyly 25-30% . Je to hlavne hamba pre renomovane weby.. Natom nic nemeni, ze hra ma prisernu optimalizaciu a ovladanie vozdiel, horsie uz bolo len L.A. Noire, ako som pisal vyssie.
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
Sakra dneska jsem si to chtel koupit a kdyz to tu ctu jak jsou nic moc textury apod...tak si asi jeste chvili pockam nez to dodelaji. To je fakt tak spatny? Mela to byt hra roku a jasna volba nez vyjde gta5 na PC.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Nechápu čemu se u těch rozdílů divíte. Ta hra nemá integrovanej benchmark, takže každej testuje nějakou jinou scénu. A každá je jinak náročná. Problém je, že ty weby neukazujou video scény kterou testujou, což ale třeba EHW dělá (nebo dělali).
Nejnáročnější je prý ježdění rychle po městě v určitých částech města, kde framerate jde na 30 i na 290X a i7 na 4ghz.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
i7 z toho nemá skoro zadny profit. Dulezity je takt. Jak jsem ti uz psal. Vezmi do toho svého PC i5-4670k
Jsi mi to opet zamotal. Zakladni takt i7 4770 47-55, zakladni i5 37-49, hodne taktla i5 47-55, ale taktla i7 uz nic moc.
edit. koukam ze u amd to je jina pisnicka, zajimave.
Paul píše: Problém je, že ty weby neukazujou video scény kterou testujou,
Nejen to. Guru 3D ted cachroval s drivery ale graf je stejny............
m1na píše:Jsi mi to opet zamotal. Zakladni takt i7 4770 47-55, zakladni i5 37-49, hodne taktla i5 47-55, ale taktla i7 uz nic moc.
edit. koukam ze u amd to je jina pisnicka, zajimave.
Nemyslim ze zamotal. Ja tam vidim, ze pomer cena/vykon je na strane pretoceny i5. Jde tam i videt, ze nVidii pomaha poslední driver, kdy doslo k snizeni overhead a CPUcka lepe krmi GPU. Watch Dogs nepodporuje Mantle, takze AMD tam mirne ztraci. Ja ti doporučuju vzit i5-4670k s adekvatni deskou, ale to uz je lepsi resit ve spravny sekci.
Hladis//Neznalce, naposled te varuju. Ještě jedno OT a bude upgrade tvy karty. Warez a problémy s nim se zde resit nebude
m1na píše:Neni mi jasny proc cpu s amd ma tak nizke hodnoty kdyz v obecnem prehledu grafik si amd vede dobre. Cpu s Nvidii s obecnym grafem souhlasi.
Protože je rozdil test GPU a CPU. Ten polsky tester sam i mluvil v nejakym pripade o tom, ze pro CPU testuji jiny casti her nez pro GPU. Pro GPU test pouzijes část, kde to CPU nebrzdi, aby se projevil vykon GPU bez CPU bottlenecku a u testu CPU naopak.
Spíš mi připadá vtipný jak se do teď všechny i5 a i7 flákaly nevyužitý (až na pár výjimek) a najednou začnou vycházet next-gen hry s prasáckou optimalizací, kde je skoro i haswell i7 málo. Kdyby to aspoň na to vypadalo.
Tak na mé sestavě se vším na ultra či high a temp SMAA hra běží na 1920x1080 v rozmezí 25-50 fps, nejčastěji kolem 40 fps. Videopaměť má opravdu zabráno až 3.6 GB a jádra CPU kolem 60 %, GPU stále 100 %. Drivery od Nvidie ty včerejší. CPU a GPU na taktech z výroby.
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
To ze mazec to vyuziti pameti, jak jsou na tom tedy textury a vizualni dojem kdyz to operes vse na max? Se 7950 3GB tedy predpokladam vse na mas nedam
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Textury jsou malinko ostřejší na ultra oproti high, ale při hře to člověk nevnímá... Hra se nijak nezasekává, beží stabilně v rozmezí těch fps, co jsem psal, ale s ultra detaily na více jak 50 fps můžu zapomenout Ve tmě je hra náročnější než ve dne, ale jinak grafika se mi líbí jak ve dne, tak v noci. Když stáhnu HBAO, tak hra jede o 10 fps lépe podobně jako když vypnu AA, ale výkonový rozdíl mezi FXAA a SMAA jsem nepozoroval. Jen na TXAA hra skoro nejde hrát a přitom vypadá rozmazaně
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
Já myslím, že na medium si to zahraje většina z nás, červení i zelení odladěj časem drivery plus pár patchů k tomu a pojede to adekvátně k hardwaru, na kterym to dotyčnej bude hrát.
Ale zase ty rozdíly low vs ultra..... Pár odlesků, nějaký to stínování jinak je to podle mě všechno o počtu polygonů jednotlivejch modelů a vykreslovaný vzdálenosti. Ale kdo z nás to zkoumá během hraní..... Ja už teď vím, že to fláknu rovnou na medium a hraju soudě dle kositche, kterej taky jede na 760ce.
Včera jsem si vytíp dva screeny z novýho Wolfa, jeden medium, druhej high s 8192 stínama. Na high 50 fps, na medium nekompromisních 60 ať se dělo na obrazovce cokoliv.... Rozdíly.....žádný. Během hraní prostě žádný, pouze při bližším zkoumání.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Swat - Ano plně souhlasím. To dnešní onanování nad HIGH vs ULTRA mě přijde absolutně zcestné. Ve hře prakticky vždy nastavuji detaily o stupeň níž než ty nejvyšší a rozdíl v obraze je absolutně nula. Přitom rychlost je o 50% výše.
A pak někdo udělá hru která potřebuje na ultra 3GB VRAM a ti co mají 2GB brblají že je to blbě optimalizované....
HTPC: i5-12400f, 32GB RAM, RTX4060ti, (3GHz/18,5GHz) - 16GB, case Grandia, 3DTV-LG 47"/ 3D Acer Projektor.
RPCS3 + Nintendo GC +Wii + WiiU + Switch emulator.
_DAVE_ píše:Swat - Ano plně souhlasím. To dnešní onanování nad HIGH vs ULTRA mě přijde absolutně zcestné. Ve hře prakticky vždy nastavuji detaily o stupeň níž než ty nejvyšší a rozdíl v obraze je absolutně nula. Přitom rychlost je o 50% výše.
A pak někdo udělá hru která potřebuje na ultra 3GB VRAM a ti co mají 2GB brblají že je to blbě optimalizované....
Asi tak nějak, člověk si chvíli pohoní nad ultra grafikou a pak začne teprve hrát, pokud hra baví, tak je jedno, jestli má high či medium...
BTW: Taky se vám nechce spustit hra přes Uplay, protože je přetížené?