Exchange 2013 nepřeposílá email

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Exchange 2013 nepřeposílá email

Příspěvek od Mr.Nigga »

Zdravím a prosím o radu.
Přešli jsme nedávno na Microsoft Exchange 2013 a řada uživatelů požaduje automatické přeposílání emailů na svoje osobní adresy.

Přeposílání jsem jim nastavit v Outlook Web App přidáním pravidla pro doručenou poštu takto:
Název: Preposilani
[Použít pro všechny zprávy]
Provést: Přesměrovat zprávu na... a zde zadám emailovou adresu uživatele (např. nekdo@seznam.cz)

Hledal jsem i návody na netu a toto nastavení je podle všeho dobře. Ono to snad ani jinak nejde, ale emaily se prostě nepřepošlou.

V Exchange Admin Center jsem prohledával oprávnění, tok pošty atd., ale popravdě netuším po čem se mám koukat, kde to povolit a co je vlastně zakázané.
Netušíte někdo?
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Kalba222
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: Exchange 2013 nepřeposílá email

Příspěvek od Kalba222 »

Ahoj,

první věc co mě napadla, tak je to, že exchange v recipient conf > mailbox > vyberu uzivatele > a nekde v delivery options vyberu forward a potom vyberu email na ktery to pujde.
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Díky za tip, našel jsem to, ale podle mě to nebude ono :-( Nedovolí mi to napsat adresu, musím vybrat příjemce z adresáře Exchange poštovních stránek, což mi nepomůže.
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Update po delší době: Exchange 2013 (a asi i 2010) má v základním nastavení blokováno AutoForward a AutoReply, což znamená, že jakékoliv pravidlo pro přeposílání nebo automatickou odpověď nefunguje. To je celkem zásadní informace, která mi ulehčila hledání příčiny, protože se jedná o nastavení a ne chybu :)

V Exchange 2010 a starších na to bylo zaškrtávací políčko v nastavení EMC, v Exchange 2013 se to musí dělat přes Power Shell, ugh!

Postup:
1. Spuštění Exchange Management Shell
2. Příkaz

Kód: Vybrat vše

Get-RemoteDomain Default | fl
zjistí nastavení serveru (pro kontrolu, zda je AutoForward nebo AutoReply na hodnotě False)
3. Příkaz

Set-RemoteDomain Default –AutoForwardEnabled $true
povolí automatické přeposílání
4. Příkaz

Set-RemoteDomain Default -AutoReplyEnabled $true
povolí automatické odpovědi
5. Zeptá se to na identity, zadejte * (povolí na všechny externí domény), případně napsat konkrétně

Třeba to někomu pomůže :)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“