Zdravím a prosím o radu.
Přešli jsme nedávno na Microsoft Exchange 2013 a řada uživatelů požaduje automatické přeposílání emailů na svoje osobní adresy.
Přeposílání jsem jim nastavit v Outlook Web App přidáním pravidla pro doručenou poštu takto:
Název: Preposilani
[Použít pro všechny zprávy]
Provést: Přesměrovat zprávu na... a zde zadám emailovou adresu uživatele (např. nekdo@seznam.cz)
Hledal jsem i návody na netu a toto nastavení je podle všeho dobře. Ono to snad ani jinak nejde, ale emaily se prostě nepřepošlou.
V Exchange Admin Center jsem prohledával oprávnění, tok pošty atd., ale popravdě netuším po čem se mám koukat, kde to povolit a co je vlastně zakázané.
Netušíte někdo?
Exchange 2013 nepřeposílá email
Moderátor: Don
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

Exchange 2013 nepřeposílá email
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- Kalba222
- Žlutá karta Bazar

-
Re: Exchange 2013 nepřeposílá email
Ahoj,
první věc co mě napadla, tak je to, že exchange v recipient conf > mailbox > vyberu uzivatele > a nekde v delivery options vyberu forward a potom vyberu email na ktery to pujde.
první věc co mě napadla, tak je to, že exchange v recipient conf > mailbox > vyberu uzivatele > a nekde v delivery options vyberu forward a potom vyberu email na ktery to pujde.
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

Díky za tip, našel jsem to, ale podle mě to nebude ono
Nedovolí mi to napsat adresu, musím vybrat příjemce z adresáře Exchange poštovních stránek, což mi nepomůže.
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

Update po delší době: Exchange 2013 (a asi i 2010) má v základním nastavení blokováno AutoForward a AutoReply, což znamená, že jakékoliv pravidlo pro přeposílání nebo automatickou odpověď nefunguje. To je celkem zásadní informace, která mi ulehčila hledání příčiny, protože se jedná o nastavení a ne chybu 
V Exchange 2010 a starších na to bylo zaškrtávací políčko v nastavení EMC, v Exchange 2013 se to musí dělat přes Power Shell, ugh!
Postup:
1. Spuštění Exchange Management Shell
2. Příkaz zjistí nastavení serveru (pro kontrolu, zda je AutoForward nebo AutoReply na hodnotě False)
3. Příkaz povolí automatické přeposílání
4. Příkaz povolí automatické odpovědi
5. Zeptá se to na identity, zadejte * (povolí na všechny externí domény), případně napsat konkrétně
Třeba to někomu pomůže
V Exchange 2010 a starších na to bylo zaškrtávací políčko v nastavení EMC, v Exchange 2013 se to musí dělat přes Power Shell, ugh!
Postup:
1. Spuštění Exchange Management Shell
2. Příkaz
Kód: Vybrat vše
Get-RemoteDomain Default | fl3. Příkaz
Set-RemoteDomain Default –AutoForwardEnabled $true4. Příkaz
Set-RemoteDomain Default -AutoReplyEnabled $true5. Zeptá se to na identity, zadejte * (povolí na všechny externí domény), případně napsat konkrétně
Třeba to někomu pomůže