Dík za info, takže zatiaľ sa tým nemá zmysel zaoberať
Demo som nehral, ani po tom čo tu čítam nemám záujem a peniaze si zatiaľ za to nezaslúžia.
V porovnání s jinými hrami ze současné doby si myslím, že Watch Dogs si těch pár set korun zaslouží.
I přesto, že každou chvíli někdo nadává na náročnost grafiky, chování vozidel a tisíce dalších věcí, tak si myslím, že jako celek nabízí hra hodně aktivit pro desítky hodin hraní, což rozhodně není nyní standardem.
Hru si člověk nekupuje kvůli tomu, jak se chovají vozidla či jestli využívá dynamické stíny či ne. Od doby GTA IV si myslím, že na PC nevyšla lepší hra s otevřeným městským světem než je právě Watch Dogs...
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
Já mám podobnou sestavu co ty akorad gtx 660 a placam se na low s 60fps stabilních.
Ale ted jsem si vůl uvědomil, ze sem tam napral full hd.
Takže už asi vim kde je chybka.
petras1337 píše:hmm, mě to jede krásně plynule na ultra ... vše v základním taktu.
Mě by fakt strašně zajímalo, co znamená "krásně plynule". Protože třeba pro mě to znamená 60fps bez jakýchkoliv propadů. A to garantuju, že tvoje sestava nedá. Takže co to znamená ? 40fps ? 50? 35?
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Butch píše:Paule a jak je to po vizualni strance a treba i chovani vozidel srovnatelne se Sleeping dogs.
Vim ze jsi toho dost nahrano a tak by me zajimal tvuj nazor. Ze screenu a videi mi to zatim prijde dost podobne. Takovy mix no, Sleeping dogs+Gta dohromady.
Po vizuální stránce, na max, bych řekl že je to o něco hezčí než SD. Hlavně ve dne (noc byla v SD boží podobně jako ve WD) uprostřed downtownu to působí fakt zatraceně realisticky, např při jízdě z kokpitu. Ten je mimochodem udělanej u každýho auta, ale dost zjednodušeně, nelze se moc rozhlížet a budíky nejsou interaktivní. Ale dojem je slušnej (depth of field pomáhá), lepší než nic.
Chování vozidel není tak šílená arkáda jako ve Sleeping Dogs, ale ani skoro simulace z Mafie 2. Je to něco mezi. Osobně mi to přijde na gamepadu v pohodě, ale mě bavily i jízdní modely SD a Mafie. Jediný kde mě jízdní model sral bylo GTA4, kde auta šíleně klouzaly.
Jinak tahle hra je mnohem víc o stealth než SD nebo GTA, má přímo převzatý některý mechanismy z Blacklistu. A open world stealth akce je dobrá věc.
Nahraju pak video z ježdění po městě na ultra.
oneb1t píše:60fps bez propadu to da na low/medium
cokoliv nad to leti i pod 40fps pri prejezdu krizovatek nebo ve vetsi prestrelce
(v 1920x1080)
mluvíš o svojí sestavě v podpisu ? Protože stejně je to i u mě. 60 na low v pohodě, jakž takž i na medium, ale cokoliv výš už prostě padá na 40, možná i někdy 30. Fakt mě to štve. Takže v podstatě tahle hra není na high nebo ultra hratelná v 60fps na žádné sestavě dneška.
A největší culprit je Level of Detail, to prostě žere výkon.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
jestli to hrajes na televizi a koukas na ni z 5 metru,tak ne,jinak je snizovani rozliseni to nejhorsi mozny orezavani detailu,nic nevypada hur,nez low rozliseni
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Já si to tedka debil uvědomil, ze full hd nativní nemám ani omylem, aspoň myslím teda.
Monitor by mel byt 22", už jsem z toho úplně zblbl rozlišení jsem měnit nemel.
No nevadí tak večer znovu a lépe.
Tak jsem hrál první 3 mise (až po hacknutí té ctOS) v prvním aktu. Detaily jsem dal na vyšší, jelikož na ultra to opravdu padá pod 30fps, takhle to jede kolem 55-70 jak kde (grafice jsem dal +80 na core a +250 na paměti, procesor jede na 4,1GHz). Vytížení grafiky stále na 97-99%, teplota při 65% rychlosti větráků 75°C (více než BF4 MP).Ale zpět ke hře. Rychlá jízda po městě přes křižovatky (možná díky tomu, že je jich dost a všechny se dají hackovat?) je problém, tam padají fps i ke 40ce. Ovládání aut a motocyklů je, jak se psalo výše, něco mezi GTA IV a SD, motorky totálně na pytel. Volnost pohybu a hackování je fajn, ale už teď pravda cítím, že to za chvíli omrzí. Zkoušel jsem i cash run a drcení lidí alá Carmageddon, obojí zábavné. Celkově jsem spokojen, ale ještě to chce vychytat to propadávání fps a bude to taková menší, hackerské GTA V.
Tak mi to nedalo musel sem to zkusit...
No bohužel ty videa fakt nelhaly, ta grafika je sotva na úrovni GTA IV + icehancer... Na to co předváděli v roce 2012 to fakt nevypadá. V noci to ještě jde - to je hezky nasvícené, ale ve dne je to takové fakt divné, vyblité... sem udělal screeny ze stejného místa ve dne a v noci:
Noc: http://abload.de/img/watch_dogs_2014_nigexsle.jpg
Den: http://abload.de/img/watch_dogs_2014_day8nsag.jpg
No co se týče plynulosti, tak při nastavení ultra to při ježdění v městě ukazuje cca takové fpska jako jsou na screenech, ale je to rušeno hlavně při rychlé jízdě stutteringem který způsobuje ono přetékání textur (stále se to čistí a skáče vram kolem 2700-2900MB).
Fakt špatný... Nvidia optimalizovaná hra a ani si to nedokázali ohlídat aby to jejich Hi-End grafiky dávaly plynule. První dojem tedy nic moc...