Tvorba Gifu/Animace

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Voracek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Tvorba Gifu/Animace

Příspěvek od Voracek »

Tkaže předem vás prosím nepiště mi něco typu : "použij google" , "zkus si to najít sám"
zkusil sem to a nenašel... Děkuji

Takže co vůbec potřebuju...
Mám sérii snímků ze kterých chci vytvoři animaci... je to foto z obyčejnýho telefonu ( HTC vivid 8mp foťák)
Fotky byly foceny spontánně bez stativu... ani nebyl původní záměr tvorba animace nebo gifu... takže potřebuju poradit nějaký prográmek který mi vytvoří gif a fotky uspůsobí tak aby se nehýbali okolní předměty - aby se celkový rozměr zmenšil a hejbala se defakto jen ta postavička... jestli víte co myslim...
jako odpověd mi bohatě stačí tip na program/článek s návodem/video na YT

Děkuji za trpělivost...
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Tvorba Gifu/Animace

Příspěvek od PET5 »

Přepokládám, že máš fotky pohybující se postavy, se kterou se ovšem pohybuje také pozadí. Pak nebude jednoduché tu postavu od toho pozadí oddělit, aby se pozadí nepohybovalo. Ale jde to.
Já ke tvorbě gif používám klasický Photoshop. Málo kdo ví, že pomocí něj jdou dělat gif obrázky té nejvyšší kvality. Pokusím se jednoduše popsat postup:
1/ Načíst všechny obrázky postupně do jednotlivých vrstev.
2/ Pokud chčeš vytvořit jiné pozadí musíš všechny obrázky upravit (vyselektovat postavu, umístit nové pozadí a opět vše sloučit do jednoho snímku).
3/ Můžeš si připravit do samostatných vrstev případně titulky, apod.
4/ Otevřeš si paletu "Okna - Animace"
5/ Postupně budeš přidávat snímky animace pomocí tlačítka v paletě Animace. V každém snímku budeš mít ty vrstvy, které si vybereš. Postupně vytvoříš tolik snímků, kolik máš obrázků ve vrstvách.
6/ Rychlost animace upravíš pomocí rozbalovacího menu pod každým snímkem.
7/ Jakmile budeš s animací spokojen, můžeš ji exportovat do GIFu "Soubor - Uložit pro web a zařízení..."

Je to velmi jednoduše popsáno, ale snad to pochopíš. Při uložení ti bude nabídnuto plno možností na úpravu velikosti, kvality, apod. Existují samozřejmě jednoduché prográmky, které ti udělají GIF z obrázků jednoduše, ale většinou je kvalita žalostná a úpravy nemožné.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“