jak správně nanest pastu na procesor
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: jak správně nanest pastu na procesor
ja vice mene od doby co pouzivam GELID Extreme 3 nemam problem.. Ta pasta se dost blizi te coollaboratory.
- Dithius
- Pokročilý

CLU - tepelná vodivost = 38.4 [W/(m.K)]Stratos píše:Ta pasta se dost blizi te coollaboratory.
Gelid Extreme - tepelná vodivost = 8,5 [W/(m.K)]

což je 4,518x lepší vodivost než ta bila pastička

CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury 96GB @6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- Ingamacek
- Červená karta
-
Ten metalpad sa da nastrihat alebo aky je sposob aplikacie?
No ked som tam skusal dat tu clu tak som stratil nervy a skoncil pri mx2
aj tak by mi asi viac prospelo prefunknut bednu a hlavne filtre lebo cez nich uz asi nic neprejde take su zasrane, problem je ze bednu nedokazem vyniest z domu koli uzkym schodom 

No ked som tam skusal dat tu clu tak som stratil nervy a skoncil pri mx2

- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
samozrejme papirove udaje tvrdi neco jineho, ja samozrejme myslim realne vysledky z realnyho provozu.Dithius píše:??? děláš si srandu ?
CLU - tepelná vodivost = 38.4 [W/(m.K)]Stratos píše:Ta pasta se dost blizi te coollaboratory.
Gelid Extreme - tepelná vodivost = 8,5 [W/(m.K)]
což je 4,518x lepší vodivost než ta bila pastička
- RomanSvach
- Začátečník
-
Ta tepelná vodivost až takovou roli nehraje. CL je prostě dobrá už jen proto že nutí člověka dát tenkou vrstvu. I velice špatná pasta při tenké vrstvě dobře vede.
viz.: problémy s přehříváním IB a Has. Pasta asi slušná ale kvůli podlepení IHS nějakým černým bordelem jí je tam taková vrstva že prostě nemá šanci.
viz.: problémy s přehříváním IB a Has. Pasta asi slušná ale kvůli podlepení IHS nějakým černým bordelem jí je tam taková vrstva že prostě nemá šanci.
i7 5775C, IMPACT VII, Sapphire R9 290X, Kingston HyperX Beast 4GB, Kingston SSDNow V300 - 120GB, Fractal Design Node 304, Alphacool, EK, Noctua
Lumia 930
Lumia 930
- Hladis
- Moderátor
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
presne jak jsem uvadel vysledky sveho mereni, rozdil mezi tekutym kovem a Gelid Extreme 3 je par stupnu, v tom testu co postnul Hladis namerili kolem 2-3°C
- PKBO
- Moderátor
A rozdil mezi gelid rxtreme 3 a dzockovou je taky jen par stupnu... par stupnz pod tim bude zvejkacka a par stupnu dale bude drivko z balzy.... 

- morke
- Moderátor
Výkon/cena, nejlepší je majonéza
: http://www.hardwaresecrets.com/article/ ... 011/1396/5.

PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
- Natheron
- Začátečník
-
Mám dotaz, potřebuji odstranit CLU, ale nevím, co na to použít ?
Našel jsem např. http://shop.tntrade.cz/coollaboratory-l ... 21311.html
Díky
Našel jsem např. http://shop.tntrade.cz/coollaboratory-l ... 21311.html
Díky
- Ingamacek
- Červená karta
-
Obycajny lieh. Mne to pustilo