Náhodné zaseknutí PC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- freizy
- Nováček
-
Náhodné zaseknutí PC
Pred pul rokem jsem si koupil novy hardware - CPU, RAM, motherboard a zdroj. Po vymene hardwaru vse bezelo v pohode nejaky ten tyden. Potom mi PC zacal freezovat (klavesnice a mys zhasla, sluchatka nekdy seknuta na neprijemnem tonu). Myslel jsem si, ze by to mohlo byt grafikou nebo hard diskem. Zkusil jsem zvysit rychlost chladice na grafice na 100% a problem vyresen, zadne freezovani, vse jelo v pohode. Dnes jsem upgradoval na novou grafiku a hdd a problem se vratil a mnohem casteji. Po nainstalovani winu na novy hdd jsem resetl bios na fail safe default a pak jsem si vsiml ze ramky byli na 9-9-9-24 a 1336mhz, hodil jsem tam profile1, aby meli 9-9-9-27 a 1667mhz. Nepomaha ani nastaveni vetraku na grafice na 100% jako drive.
CPU : Intel Core i5 2500k
MOBO : Gigabyte Z68AP-3D
RAM : KHX1600C9D3K3/12GX
Grafika : AMD RADEON HD 6670
HDD : WD5000AAKX-003CA0
ZDROJ : 500W ztratil jsem krabici
CPU : Intel Core i5 2500k
MOBO : Gigabyte Z68AP-3D
RAM : KHX1600C9D3K3/12GX
Grafika : AMD RADEON HD 6670
HDD : WD5000AAKX-003CA0
ZDROJ : 500W ztratil jsem krabici
- Kyselinka
- Začátečník
Re: Náhodné zaseknutí PC
Nejake OC? Bios na doske je najnovsi?
- freizy
- Nováček
-
OC zadne, bios nejnovejsi.
- Hladis
- Moderátor
Znacka a typ zdroje by pomohlo. RAMky dej na default nastaveni.
- dandy2004
- Nováček
-
AHoj, sicw už to je nějaký rok, ale nevyřešilo so tohle náhodou? Mám nyní stejný problém, tak hledám na netu co kde píšou.
- oneb1t
- Začátečník
musis to trosku vic rozepsat jinak se neda nic moc poradit jen zakladni veci jako otestovat to pod IBT/OCCT/furmark jestli se to projevuje v zatezi a hlidat teploty
i7-12700K, 2x16GB DDR5-4800MHz, ASUS B660-I, 1TB WDS100T1X0E
i5-12400F@5.5GHz, 4x8GB DDR5-4800MHz CL40, Asrock B760M PG riptide, A-data 1TB XPG SX8200, Radeon MI25@WX9100 16GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
HP ENVY x360 13" Ryzen 3 4300U
i5-12400F@5.5GHz, 4x8GB DDR5-4800MHz CL40, Asrock B760M PG riptide, A-data 1TB XPG SX8200, Radeon MI25@WX9100 16GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
HP ENVY x360 13" Ryzen 3 4300U
- dandy2004
- Nováček
-
jasný, zkusím rozepsat, já jen, že můj problém byl hodné podobný tomu na začátku tohohle vlákna.
Ptám se všude možně, ale zatím nic a už mám vyměněné v pc skoro vše.
Na PC se mi vylilo pití, voda s rozpustným vitamínem. Jasný, jsem vůl, ale jeďme dál.
Větrání je shora, takže to prteklo skrz.
Vyhořela doslova základovk(malý plamínek) a odešel procesor a grafická karta. WIN na HDD byl údajně nakoplej a nešel spustit, tam mi komplet přeinstaloval HDD a win.
PC potom naběhlo a fungovalo, ale dochází k totálnímu záseku třeba při hraní anebo i hned při startu při nabíhání ikon na ploše. Najednou zůstane obraz viset a z repráků jde šílenej bzukot a jediné co můžu udělat je tvrdé vypnutí.
Jako další mi poradili vyměnit zdroj. Zase beze změny.
Pak jsem vyměnil RAMky. Ty jsem dával v sobotu a od té doby jsem zkoušel hrát dohromady asi jen 4 hodiny, ale zatím žádný pád. Ale stále to dělá, že někdy když PC zapnu, tak se jen spustí horní ventilátor v casu a ventilátor grafiky. Ventilátor procesoru se roztočí, ale zase vypne a do monitoru nejde žádný signál a pc tedy nenaběhne. Vypnu natvrdu a při vypnutí se ventilátor procesoru zase na chvilku chytne, ale hned vypne. Jakmile hned PC zapnu znova, tak už naběhne.
To je tedy aktuální problém, a to, že PC naběhne až napodruhé. Jestli se zase sekne za chodu uvidím, kdyžtak to sem dopíšu. Radí mi, že je vadná ta nová základovka, ale to asi nejde jen tak zjistit co? Jinak všechny součástky jsem kupoval stejné jako tam byly (RAM jiné, al estejné volty i další údaje, základovka stejný výrobce, jen o něco asi lepší, protože původníí neměli, ale výkonnostně prý stejná), PC se skládalo před necelým rokem. Z originál sestavy v něm tedy už zůstalo jen dvd, case a wifi karta.
Napadá někoho čím to může být?
Ptám se všude možně, ale zatím nic a už mám vyměněné v pc skoro vše.
Na PC se mi vylilo pití, voda s rozpustným vitamínem. Jasný, jsem vůl, ale jeďme dál.
Větrání je shora, takže to prteklo skrz.
Vyhořela doslova základovk(malý plamínek) a odešel procesor a grafická karta. WIN na HDD byl údajně nakoplej a nešel spustit, tam mi komplet přeinstaloval HDD a win.
PC potom naběhlo a fungovalo, ale dochází k totálnímu záseku třeba při hraní anebo i hned při startu při nabíhání ikon na ploše. Najednou zůstane obraz viset a z repráků jde šílenej bzukot a jediné co můžu udělat je tvrdé vypnutí.
Jako další mi poradili vyměnit zdroj. Zase beze změny.
Pak jsem vyměnil RAMky. Ty jsem dával v sobotu a od té doby jsem zkoušel hrát dohromady asi jen 4 hodiny, ale zatím žádný pád. Ale stále to dělá, že někdy když PC zapnu, tak se jen spustí horní ventilátor v casu a ventilátor grafiky. Ventilátor procesoru se roztočí, ale zase vypne a do monitoru nejde žádný signál a pc tedy nenaběhne. Vypnu natvrdu a při vypnutí se ventilátor procesoru zase na chvilku chytne, ale hned vypne. Jakmile hned PC zapnu znova, tak už naběhne.
To je tedy aktuální problém, a to, že PC naběhne až napodruhé. Jestli se zase sekne za chodu uvidím, kdyžtak to sem dopíšu. Radí mi, že je vadná ta nová základovka, ale to asi nejde jen tak zjistit co? Jinak všechny součástky jsem kupoval stejné jako tam byly (RAM jiné, al estejné volty i další údaje, základovka stejný výrobce, jen o něco asi lepší, protože původníí neměli, ale výkonnostně prý stejná), PC se skládalo před necelým rokem. Z originál sestavy v něm tedy už zůstalo jen dvd, case a wifi karta.
Napadá někoho čím to může být?
- dandy2004
- Nováček
-
No supr, tak sotva jsem to dopsal, přišla manželka, že s ejim PC kouslo. Bylo to jen při otvírání nějaké internetové stránky.
Ještě jsem zapomněl napsat, že vlastně HDD je taky původní, ale ten přeinstalovaný. Nový už mám v tašce a zítra mi ho snad kamarád vymění. Takže zasekávání zatím pokračuje.
Proč???
Ještě jsem zapomněl napsat, že vlastně HDD je taky původní, ale ten přeinstalovaný. Nový už mám v tašce a zítra mi ho snad kamarád vymění. Takže zasekávání zatím pokračuje.
Proč???
- Herpes
- Mírně pokročilý
-
Možná to bude to HDDčko...uvidiš po změně
- dandy2004
- Nováček
-
No byl bych rád, ale moc tomu nevěřím. To, že se nerozjede ventilátor na procesoru asi nebude mít nic společného s HDD No uvidím.